Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 744 dni temu Posty: 1448
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-21, 17:38
Ja kąpię w Balneum ze względu na bardzo suchą skórę. Jest trochę lepiej, ale nie wiem czy powinnam po kąpieli jeszcze ją natłuszczać oliwką tudzież smarować kremem
Moja znajoma ma 2 dzieciaczków, które też miały problemy ze skórką jak moja Mała. I ona poleca do kąpieli zwykłą parafinę kosmetyczną.Czy któraś z Was słyszała o tym lub też tak robiła?
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 550 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wysłany: 2011-07-22, 14:24
Sabina napisał/a:
Jaśka znam skład oilatum Zapytałam wyraźne:
Cytat:
Moja znajoma ma 2 dzieciaczków, które też miały problemy ze skórką jak moja Mała. I ona poleca do kąpieli zwykłą parafinę kosmetyczną.Czy któraś z Was słyszała o tym lub też tak robiła?
Wnioskuję, że Ty nie robiłaś
Nie ale tylko napisałam że te kosmetyki prawie w całości składają się z parafiny. Więc suma sumaru tak jak byś kąpałam w parafinie
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-22, 18:34
Sabina, nam pediatra powiedzial ze to nie ma znaczenia czy uzywasz Oilatum czy parafiny czy chocby zwyklej oliwy z oliwek. Chodzi o to by po prostu natluszczac.
Ja z kolei slyszalam ze na problemowa skore Oilatum najlepszy, sami uzywamy i jest wygodny bo po kapieli nie musze Malego juz meczyc
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1282 dni temu Posty: 1847 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2011-07-22, 22:42
My teraz tylko i wylacznie w Oilatum kapiemy, wczesniej bylo Emolium, ale skorka nadal szorstka byla, a teraz gladziutka taka jak powinna byc u niemowlaka .
dzidzius myty w glince, naparach z rumianku, woda morska i to wszystko. do przebierania woda i troche oliwy z oliwek w razie kupki. wszytsko do dzis w najlpeszym porzadku
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1638 dni temu Posty: 4543
Profil:
Wysłany: 2011-10-18, 15:25
tu podepnę pytanie: czym traktujecie straszaki po wieczornej kąpieli? w sensie czy balsamujecie jeszcze cało ciało, do dupci jakieś kremy?
ja najczęściej to już tylko buziaka mu kremuję, jak gdzieś skóra zaczerwieniona, podrażniona - to wtedy też kremem Nivea, latem po słońcu codziennie krem/balsam na całe ciało nakładałam, ale teraz to sporadycznie.
LadyBlack, życie mnie nauczyło, że nie warto kupować kosmetyków na zapas jakiś wielkich ilości. Na pupę to z czystym sumieniem Sudocrem- naprawdę krem do zadań specjalnych. Na początku płyn do kąpieli wystarczy moim zdaniem, nie musisz jeszcze mydełka kupować, choć oczywiście możesz.
No i właśnie a propos Oilatum- u nas to zupełna porażka, mała ma wybitne AZS przecież od wczesnych miesięcy życia i moim zdaniem jest to przereklamowane. Już lepsze jest Emolium. Ale wydaje mi sie że na sam początek, coś delikatniejszego wystarczy, nie ma co od razu zakładać problemów ze skórą
I powiem Wam szczerze, że u na najlepiej sprawdza się Ziajka- stosowałam ją na samym początku, potem właśnie na rożne specyfiki przechodziłam, a teraz stosujemy Ziajkę do kąpieli, włosków, na buzię przed wyjściem. Plus oczywiście tony maści robionych i Cetaphil od jakiegoś czasu na jej masakryczne ręce.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 875 dni temu Posty: 1927 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-12, 10:52
LadyBlack ja od poczatku stosowałam poniższy zestaw i się sprawdził. Próbowałam zastosować mydełko z tej samej serii, jak i płyn do kapieli ale po nich skóra była sucha. Mślę że nie warto na początek przepłacać w aptece bo nie wiadomo jaki kosmetyk mała zaakceptuje
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-12, 11:14
Ja na poczatek kupilam plyn do kapieli z szamponem i oliwke Bedtime Johnsona. Jednak lekarz kazal uzywac Oilatum i przez kilka miesiecy byl Oilatum i szczerze mowiac nie narzekalam bo przynajmniej oliwkowanie mialam z glowy Jedyny minus ze nie pachniala skora tak ladnie jak po oliwce Co do ceny to niby jest drogi ale baardzo wydajny
Teraz wrocilismy do plynu Johnsona ale zamiast oliwki uzywamy balsamu Bedtime i skora jest po nim swietna a rece nie kleja sie jak po oliwce
Co do pupki to u nas Sudocrem przy kazdym przewijaniu i jest ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum