Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 718 dni temu Posty: 2120 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-28, 12:40
nie wiem czy dobrze zadecydowałam;
-chusteczki pampers sensitve
-pieluchy pampers sensitive
-szampon z płynem dokąpieli 2w1 Nivea
-oliwka Nivea
-krem na buzie Nivea (dziecko w grudniu sie urodzi)
-do pupy sudocrem
Podobno oilatum soft jest dobre do kąpieli i po tym nie trzeba już oliwką szkraba nacierać, ale bratowa dzieci zawsze oliwka smarowała i cera bez problemu dlatego kupiłam jak wyżej, doradżcie czy to dobry zestaw
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1266 dni temu Posty: 2080
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-28, 17:33
My miałyśmy problemy ze skórą i odrzuciliśmy Oilatum i oliwkę z Nivei zresztą każda oliwka małą uczula.
Reszta wydaje mi się dobra, bo sama używałam i nie narzekam.
Krem na buzie "na każdą pogodę"? Czy ten zwykły? Ja polecam ten pierwszy.
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-22, 23:09
ja uzywalam nivea,ale wiem tez ze johnsons jest tez dobra firma:)
do pielenacji pupy uzywalam sudocrem.
_________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
a po co? są droższe od zwykłych.
Mój syn ma alergię, stosowałam:
Atopin
Balneum
Oilan
Oilatum
z czystym sumieniem polecam jedynie ostatnią pozycję. Zarówno krem jak i płyn do kąpieli.
Ostatnio zamówiłam balsam z SVR, podobno świetny. Córa koleżanki ma bardzo wrażliwą i suchą skórę - mówi, że musi ją smarować minimum 2 razy dziennie bo inaczej łuszczy się cała. I właśnie ten krem jako jedyny na nią skutkuje.
Kupilam bo moze jest faktycznie tak świetny a dodatkow bedzie wydajny. Za 500 ml dałam 71 zł, podczas gdy za 30 ml Oilatum placę 30 zl.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 551 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wysłany: 2011-01-16, 16:45
:) Wiem że są droższe ale to nie ja kupuje tylko ciotka a ona chcę wszystko co najlepsze. Ja jakoś się nie przekonuje do tych z apteki jak nie ma potrzeby.Mam zakupiony nivea jeszcze więc może od czau do czasu będe używała tego atopin.
Mój głos na Oilatum aaa własnie.. ja biorę udział w konkursie na [reklama] i są tam do wygrania kosmetyki z Pharmaceris. Może tez się skusicie, bo zestawów jest 7 - jeden większy i 6 mniejszych, kosmetyki i dla dziecka i dla mamy:)
Linka nie moge jeszcze umieścić ale sobie przez mój suwaczek możecie wejsc do tej strony
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2011-01-22, 15:29, w całości zmieniany 1 raz
Może nie do końca jest to kosmetyk, ale preparat napewno do utrzymywania czystości i dbania o zdrowie.
Ja ostatnio używam często żelu do rąk Dettol. nie wymaga wody a zabija wszystkie zarazki i bakterie. tzw bakteriobój
wygląda tak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum