Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-04-20, 20:57
My zakupiliśmy:
Pieluszki i chusteczki nawliżane Pampers;
Płyn do kąpieli i mycia główki oraz oliwka Johnsons;
Do pupki Sudocrem.
A powiedzcie dziewczyny, czy kupowałyscie jakieś specyfiki do czyszczenia uszu i noska? Czy po prostu wacikiem bez uzycia zadnych srodkow czyscilyscie?
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 840 dni temu Posty: 2580 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-04-21, 07:34
do noska sól fizjologiczna, uszek nie tykam, czekam, aż samo wypłynie i zbieram. Mojego taty bratowa tak czyściła dziecku uszka, że chłopiec (teraz chłop) nie dosłyszy. (pierwsza zona taty brata, więc ja jej nie znam)
a podobno oliwka Jonsona uczula, położna mi mówiła, że wszystkie kosmetyki Jonsona sa ok, ale z oliwką nie mogą dojść do ładu, ile w tym prawdy, nie wiem
Nastrój:
Wysłany: 2011-04-21, 08:33
malami napisał/a:
podobno oliwka Jonsona uczula
ja sama uzywam po kapieli i jest ok, dla Malego mam troche inna, jak juz kupilam to wyprobujemy
A co do tego czyszczenia noska to czyscicie ta sola codziennie? Nie chcialabym przesadzic, bo wiadomo, ze troche tego sluzu musi w nosku byc, zeby jakies bakterie łapał
Z oczkami tez coś robicie czy tylko w razie ropienia/opuchlizny?
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1637 dni temu Posty: 2223
Profil: Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2011-04-24, 21:31
Wode morska polecam disnemar -droga ale wydajna(wyprobowalam juz kilka) często psikam jak widze , ze cos ma w nosku
Uszka czyszczę jak cos wychodzi lekko patyczkiem dla niemowląt
Pieluszki i chusteczki nawliżane Pampers;
Płyn do kąpieli i mycia główki oraz oliwka Johnsons;
Do pupki Sudocrem.
Położna kazała nam kupić Oilatum do kąpieli, ale nie posłuchałam Dostałam z apteki kilka saszetek Emolium, a sama kupiłam Hipp do kapieli.
Pieluchy Pampersy, ale chusteczki do pupy mam Nivea. Teraz troche się martwię, że wszystko mam z innej parafii Żebym nie zaszkodziła Małej
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-16, 15:04
Sabina napisał/a:
Oilatum do kąpieli
ponoc jest dobry i wydajny
Przegladalismy z małzem w sklepie to Emolium to zaczepila nas babeczka i odradzala wiec z nim na pewno nie bedziemy eksperymentowac.
Sabina napisał/a:
Teraz troche się martwię, że wszystko mam z innej parafii
jak dziecko ma sklonnosci to i wszystkie kosmetyki z jednej parafii i z gornej polki moga powodowac podraznienia Bedziemy obserwowac maluchy i w razie gdy bedzie sie cos dzialo zawsze mozna zmienic oliwke, plyn czy chusteczki do pupy
Zastanawiam sie tez czy na spacerki smarowac buzie jakims kremem? Latem powinien byc z filtrem UV? Kupilam krem Balneum Baby Basic w aptece ale teraz nie jestem przekonana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum