Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 618 dni temu Posty: 28 Skąd: warszawa
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Maryś
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-19, 23:21
Maryś jest alergikiem z dość wrażliwą skórą, dlatego kąpiemy ją w oilatum, nawilżamy preparatem dexeryl z apteki, a buźkę przed spacerem smaruję wazeliną. Do pupy mamy maść robioną. Najlepszą na świecie - niew iem co to znaczy odparzona pupa.
Informacje: Dołączyła 601 dni temu Posty: 123 Skąd: śląskie
Profil: Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-27, 12:58
W związku z tym, że Amelka ma bardzo wrażliwą skórę to po kilku nieudanych próbach opracowaliśmy dla niej najlepszy zestaw:
płyn do kąpieli z oliwką Nivea baby nutri sensitive
mleczko intensywnie nawilżające z tej samej serii co w/w
szampon J&J
do pupeczki sudocrem na zmianę z kremem f18 (drugie opakowanie ma do buzi, bo jak dla niej rewelacyjnie sie sprawdza na obecne zimowe spacerki)
chusteczki - różnie
Odkąd uzywamy tego zestawu nie ma problemów ze skórą
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 754 dni temu Posty: 1100
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-01-04, 18:57
pieluszki- pampers
oliwka, krem, żel do mycia, mydełko - penaten
emulsja do kąpieli - oliatum
wazelina do ust
bubchen krem na dwór
od czasu do czasu sudokrem
Informacje: Dołączyła 436 dni temu Posty: 1 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Beata
Im. dziecka: Olaf
Wysłany: 2009-05-23, 15:04
do kąpieli Oliatum, choć jak mały miał mega wysypkę to dużo lepsze okazało sie Emolium.
Ciałko nawilżamy emolium -świetne
pieluszki Huggins
a do pupci sudocrem wydajny i skuteczny
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 732 dni temu Posty: 1441
Profil: Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
Wysłany: 2009-05-26, 22:15
pieluszki - pampers
chusteczki - pampers (ale planuje kupic dzidziusia bo slyszalam ze są dobre, a cena ladniejsza niz przy pampersach)
oliwka - narazie ziaja, ale w planach bambino
płyn do kapieli- ziaja z oliwka (slabo nawilza, musimy stosowac oliwkę po kapieli)
do pupy - maść bepanten (droga i wystarcza nie na dlugo, ale warto, bo póki co pupka jak marzenie)
na buzię - bambino
Profil: Im. dziecka: Krzyś
Nastrój:
Wysłany: 2009-05-27, 13:14
:) napisał/a:
(ale planuje kupic dzidziusia bo slyszalam ze są dobre, a cena ladniejsza niz przy pampersach)
bardzo dobre. w makro można kupić w bardzo fajnych promocyjnych cenach.
slabo nawilza
jeśli Szymuś ma suchą skórę, to kup mu Aluś żel do kąpania z serii Emolium. też miałam z tym problem u Krzysia, wcierałam różne kremy, oliwki i nic. od kiedy myję go tym żelem skóra fajniutka się zrobiła, nie przesuszona. troszkę trzeba zapłacić za ten kosmetyk, ale warto.
do pupy - maść bepanten
u nas równie dobrze sprawdza się krem na odparzenia z Nivei, Hippa i Sudocrem. wszystkiego próbowałam i Krzyś ma zawsze b. ładną pupcię.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum