Jakie sprzęty macie? z czego jesteście zadowoleni, a czego nie? jestem właśnie na etapie wyboru lodówki i zmywarki, ale postanowiłam stworzyć temat bardziej ogólny...
U mnie standard: lodówka, kuchenka, mikrofalówka, zmywarka. Na więcej sprzętów nie mogą sobie pozwolić bo moja kuchnia jest dość mała:) Jeśli jesteś na etapie kupna sprzętu do kuchni to radzę ci korzystać raczej z takich sklepów jak - niż stacjonarnych. Nie tylko masz większy wybór ale również niższe ceny i nie tracisz tak dużo czasu
nie linkujemy
Ostatnio zmieniony przez madzia 2010-07-07, 11:46, w całości zmieniany 1 raz
motylek Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-07-07, 13:40
lodówka SAMSUNG - jest ok ale że elektroniczny wyswietlacz ma to zwiesił się raz jak mały namietnie otwierał drzwi od zamrazarki i trzeba było wołać serwis, ma za to zbiornik na wodę- przdatne w takie upały jak teraz
zmywarka BOSH warto zrócić uwage aby była MADE IN GERMANY super sie sprawdza nie mam zastrzeżeń, tak samo pralka tez BOSH
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 535 dni temu Posty: 2264 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-18, 11:46
:) napisał/a:
zurzucie prądu i wody
no to chyba jedno z wazniejszych kryteriow przy zakupie pralki.
U nas jest Beko, wczesniej tez była Beko i mogę polecić, całkiem prosta w obsludze, mamy juz chyba z 7 lat i nic sie z nia nie dzieje
Nas tez teraz czeka zakup pralki i lodowki, ale chcemy kupic uzywana, tzn. na pewno lodowke, pralke moze kupimy nową
Ja nie mam doświadczenia w kupowaniu pralki. Ostatnio Ardo - kupilismy jakieś 15 lat temu. A teraz totalnie sie nie orientuję, na co zwracać uwagę? No, poza tym, że musi być wąska
kashira, ja mam lodówkę Indesit. Prostą, zwykłą, bez specjalnych bajerów. Była tania (ok 1100zł), ma 2 lata. Ale łatwo rdzewieje Poza tym bez zastrzeżeń
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 445 dni temu Posty: 2293 Skąd: Podlaskie:)
Profil: Imię: Jaśka:)
Im. dziecka: Tomaszek
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-18, 13:58
My mamy wszystko z Amici (lodówka,pralka,płyta grzewcza,piekarnki,odkuracz,czajnik). I naprawdę mogę polecić to firmę w kupywaniu pralki:) Nasz model to amica awso10d i jestem mega zadowolona
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1533 dni temu Posty: 4114
Profil:
Wysłany: 2011-02-18, 22:02
mamy stosunkowo nową Whirlpoola. na co zwracałam uwagę: gabaryty, jest zgrabna i dość wąska, a pojemność prania 6kg. ma szósty zmysł, czyli niby pobiera odpowiednią ilość wody w stosunku do załadunku. fajne programy, dodatkowe płukanie, klasa A+ czyli energooszczędna, no i zależało mi, żeby była w miarę cicha i w porównaniu z nasza starą - jest i dziecka nigdy nie obudziła.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 736 dni temu Posty: 2450 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-18, 22:26
teraz to już chyba większość sprzetów z klasy A+
zmywarke mamy Hotpoint Ariston, jestem z niej bardzo zadowolona, bo ma opóźnienie włączenia, nastawiam teraz włącza sie za 3, 6 lub 9h jak mi pasuje
lodwówe mamy Amica, tez jestem bardzo zadowolona, bo ma 5 połek w środku i szóste szuflady, mama mi zazdrości bo ona ma indesita i ma 4 półki ;p
Sabina napisał/a:
kashira, ja mam lodówkę Indesit. Prostą, zwykłą, bez specjalnych bajerów. Była tania (ok 1100zł), ma 2 lata. Ale łatwo rdzewieje Poza tym bez zastrzeżeń
mama ma indesita już ładny kawałek czasu i jest ok.
my przed zabudową kuchni mieliśmy indesita srebrną i była w
porządku, nic się z nią nie działo, no ale miała 2 lata...
piec i płyte beko, tu zadecysowała cena, jedne z tańszych rzeczy, ale tez się sprawuje wporzo, jedyne zastrzerzenie do płyty, to plastikowe kurki, i jeden już stopiony od patelni ale sąsiedzi na górze mają taką sama płyte i ten sam kurek stopiony... trzeba kupić nowe na wymiane, takie które się nie topia
pralke mamy stara jakaś brand raz już reperowałam grzałke, jest na wykonczeniu, ale kupimy dopiero jak się popsuje, bo wiecznie jakieś wydatki
myśle, że będę szukała polskiego Polara, ale to moje zdanie przed pójściem do sklepu
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 1155 dni temu Posty: 912 Skąd: Wejherowo
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-19, 08:57
Ja tak jak Madzia81, mam Wirpoola. Jestem bardzo zadowolona. Szukałam pralki w miarę wąskiej, bo mam mało miejsca w łazience. No i zawsze podobały mi się ładowane od góry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum