Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-18, 20:47
My też zaczynałyśmy od Loveli i Jelpa, ale zdarzało mi się co jakiś czas namoczyć plamy w Vanishu, puscić na płukanie i dopiero przeprać na nowo - bez szkodliwych efektów. Jakoś przed roczkiem przeszłam na zwykłe proszki, potem dodałam płyn zmiękczający, teraz będziemy testować płyn do prania, bo mnie drażni osad proszku na wlocie pralki
Prasuję większość do dziś, ale dla efektów estetycznych.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 913 dni temu Posty: 428 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-03, 15:32
hahaha, ból polega na tym, że i ja jestem alergiczką (w dzieciństwie na trawy i inne latające kwitnące, roztocza, kurz, iyp., a teraz tylko na seler), a mój mąż jest alergikiem na zestaw podstawowy (trawy, kurz, itp.) nadal
To myślisz, że Dzidziuś dla alergicznych dzieci się nie nadaje i pozostanie mi prać w płatkach mydlanych? Masakra... może alergie na dzidzię nie przejdą ...
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-03, 15:40
Źle się wyraziłam, bo zabrzmiało to tak, jak by dzieci alergików i tylko one musiały i miały alergie
Dzieci alergików mają trochę wieksze szanse na bycie alergikami - ale to statystyka i nie wiadomo jak będzie, dopóki się dziecka nie ubierze w ubranko wyprane w tym a nie w owym
Nastaw na dodatkowe płukanie i będzie ok
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 913 dni temu Posty: 428 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-03, 16:29
Ech, kupiliśmy z mężem jakąś kosmiczną pralkę (i równie kosmicznie drogą) i nie da się ustawić dodatkowych płukań!!! Jakaś pralka dla idiotów normalnie: nawet nie ustawiasz temperatury prania - inteligentna sama sobie dobiera (a skąd ona wie, co ja mam na myśli???). Chyba zostaje mi pranie w rękach... dobrze, biceps się wyrobi...
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-03, 17:52
Te kosmiczne zwykle mają program dla alergików - z dodatkowym płukaniem właśnie
U mojej mamy nastawiałyśmy po prostu na nowo krótki program prania, tylko bez proszku.
hahaha, ból polega na tym, że i ja jestem alergiczką (w dzieciństwie na trawy i inne latające kwitnące, roztocza, kurz, iyp., a teraz tylko na seler), a mój mąż jest alergikiem na zestaw podstawowy (trawy, kurz, itp.) nadal
To myślisz, że Dzidziuś dla alergicznych dzieci się nie nadaje i pozostanie mi prać w płatkach mydlanych? Masakra... może alergie na dzidzię nie przejdą ...
sorki ze nie na temat, ale to dośc ważne. piccolina jesli jestescie alergikami, w ostatnim trymestrze bierz probiotyki. ponoć zmniejszaja ryzyko wystapienia u dziecka AZS. natomiast jeśli nie bedziesz karmiła piersią (różne są przypadki) wówczas podawaj dziecku mleko które ma z nazwie HA. a jesli bedziesz karmiła cycem, od razu przejdź na dietę, nie jedz za dużo nabiału, bo jest spore prawdopodobieństwo skazy u brzdaca. wiem co piszę
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1640 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2010-02-03, 22:20
piccolina, wydaje mi się, że możesz wyprać w Dzidziusia. spróbujesz, zobaczysz jak maluch zareaguje na takie ubranka. jak coś się bedzie działo, to zmienisz. reguły nie ma żadnej.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 842 dni temu Posty: 2549 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-19, 19:18
Dostałam w szpitalu próbke Jelp'a było ok, no ale po jednym praniu nie za wiele można chyba powiedzieć
Ja prałam w Lovelli, teraz kupiłam Dzidziusia jak już mała troszke większa, jest ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum