Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1289 dni temu Posty: 2010
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
Wysłany: 2009-06-17, 19:32 Jakie proszek do prania wybrać ?
Jakie proszki do prania wybrać i czy należy prać w dziecięcych proszkach także dorosłe ubrania?
Wybór proszku zależy przede wszystkim od tego, czy Twoje dziecko jest alergikiem czy nie. Piorąc ubranka jeszcze przed porodem, profilaktycznie wybierz proszek dla małych alergików.
Dla noworodków i małych niemowląt używaj specjalistycznych proszków lub płatków mydlanych dla dzieci, ich skład nie jest drażniący dla delikatnej skóry dziecka. Pamiętaj – im mniej środków zapachowych, tym mniejsze ryzyko uczulenia czy podrażnienia. I nie mniej ważne od rodzaju proszku, jest dokładne wypłukanie ubranek.
W proszku dziecięcym, oprócz ubranek maleństwa, obowiązkowo pierzemy też jego pościel i ręczniki. Początkowo możesz też prać w tym proszku swoje i męża bluzki i koszulki, a także staniki jeśli karmisz piersią.
Jak dziecko skończy pół roku i nie jest alergikiem, spróbuj stopniowo przejść na zwykły proszek do prania, tzw sensitive. Jeśli skóra dziecka nie zareaguje podrażnieniem, możesz już odstawić dziecięce proszki, a po ukończeniu przez dziecko roku, możesz zacząć prać jego ubranka w „waszym” proszku. Oczywiście cały czas pamiętając o dokładnym płukaniu.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2009-06-17, 19:59
ja póki co piorę cały czas ubranka Krzysia w Lovelli albo Dzidziusiu. obydwa są ok, nie powodują żadnych uczuleń u Krzysia, nie podrażniają, nie mają intensywnego zapachu. w sumie często w nich piorę też niektóre nasze rzeczy: koszulki, staniki.
może rzeczywiście jak skończę zapas proszku, który mam, a będzie to za jakieś 1,5 - 2 miesiąca kupię jakiś proszek sensitive, już nie dzidziusiowy i zobaczymy co się będzie działo.
Informacje: Dołączyła 946 dni temu Posty: 41 Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Profil:
Wysłany: 2009-07-08, 22:38
Ja używam lovelki albo jelpa. Nie ma uczulenia choć tego sie obawiałam niesamowicie, bo niestety skłonność do alergii to mały po mnie odziedziczył... Póki co nie próbuje go przestawiać na normalniejszy proszek bo zapas proszku mam na jakieś najbliższe 3 miesiące...
Informacje: Dołączyła 983 dni temu Posty: 754 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-29, 01:05
Aneta napisał/a:
A do trzeciego miesiąca był Bobas lub lovella
U mnie tak samo- przeważnie Lovella. Później przestawiłyśmy się na zwykłe proszki- najpierw Vizir sensitive, ale miałam wrażenie, że Vizir nie dopierał mi rzeczy i używam Persila sensitive
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum