Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-15, 14:52 Jesteś taki jaką kawę pijesz...
jaką kawe pijecie dziewczynki,jak dużo
poniżej charaktrystyka kawoszy...
Espresso ludzie którzy piją właśnie taką supermocną kawę są humorzaści, ale pracowici. Szybko zdobywają cele, walczą o przywództwo, są doświadczonymi kochankami, ale - uwaga - kiepsko u nich z lojalnością!
koneserzy czarnej kawy bez mleka pochłanianej jednak kubkami - to minimaliści, którzy do życia podchodzą na serio. Mają huśtawki emocji - okresy skrytości, przeplatają z wybuchami uzewnętrzniającymi emocje. Można na nich polegać - są dobrymi partnerami i kolegami.
Miłośnicy latte to pozerzy. Za wszelką cenę chcą być lubiani i dostrzegani przez otoczenie. Skupiają się na pielęgnowaniu wyglądu zewnętrznego, a nie rozwijaniu osobowości.
Fani cappuccino to ekstrawertycy. Kochają rzeczy materialne. Łatwo ich zaciągnąć do łóżka, ale też łatwo się w nim nudzą.
Miłośnicy najbardziej popularnej rozpuszczalnej kawy to ludzie radośni, którzy lubią się pośmiać. Ich życie zawodowe cechuje się brakiem ambicji. Swoją osobowość skrywają przed światem.
kawę bezkofeinową przyprawioną mlekiem sojowym to samozwańczy eko-wojownicy, którzy ciągle pragną aby inni zwracali na nich uwagę. W sypialniach ponoć jednak nie są wirtuozami i nie lubią eksperymentów.
Uwielbiający frappuccino są płytcy i naśladują zachowania celebrytów. Uważają się za trendsetterów, wyżej cenią formę niż treść. Ich związki nie trwają długo.
A co z tymi, którzy nie piją kawy skoro boją się kawy to i pewnie boją się życia. Bo ktoś kogo odrzuca smak kawy jest jak małe dziecko, więc powinien dorosnąć.
no a co z tymi co fusiaste kawy piją...
ja pijam rozpuszczalną z mlekiem bez cukru Jacobsa złotego lub zielonego albo Nescafe classic
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1638 dni temu Posty: 4543
Profil:
Wysłany: 2010-12-15, 15:24
ciekawe co za specjaliści i na jakiej podstawie wymyślają te charakterystyki
najczęściej rozpuszczalną Nescafe z mlekiem i odrobiną cukru, taką pijam obowiązkowo rano.
potem piję zazwyczaj jeszcze jedną po pracy, często jest to kawa z ekspresu ciśnieniowego też z mlekiem.
czasem zdarza się cappuccino.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1637 dni temu Posty: 2223
Profil: Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2010-12-15, 16:30
u nas jest tylko rozpuszczalna
nescafe plus cukier plus mleczko
jak chodziłam do pracy kupowałam czasami te 3w1 obojętnie jaką
a od czasu do czasu lubię cappucino
waniliową
Do niedawna piłam czarną rozpuszczalną. Teraz z mężem zakupiliśmy express do kawy,więc raczę się kawą z expressu. Jak mam ochotę na kawę słodzoną to dodaje miodu. Naprawdę pycha, spróbujcie .
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 840 dni temu Posty: 2580 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-18, 13:05
Madzia81 napisał/a:
a co to jest frappuccino?
mniam, specjalność STARBUCKS COFFEE, który od niedawna pojawił się w Polsce (PYCHOTKA)
Coffee Frappuccino® Blended Coffee
To oryginalny i powszechnie lubiany napój: słodka, kremowa kawa zmiksowana
z lodem. Odświeżająca przyjemność.
Caramel Frappuccino® Blended Coffee
Słodka kremowa kawa zmiksowana z lodem, mlekiem i syropem karmelowym, udekorowana bitą śmietaną i gęstym sosem karmelowym.
Caramel Frappuccino® Blended Cream
Alternatywa dla kawy. Słodki krem Frappuccino® zmiksowany z lodem, udekorowany bitą śmietaną i gęstym sosem karmelowym.
Vanilla Frappuccino® Blended Cream
Słodki krem waniliowy zmiksowany z lodem i udekorowany bitą śmietaną.
Chocolate Frappuccino® Blended Cream
Gładka kremowa czekolada zmiksowana z lodem i zwieńczona bitą śmietaną
teraz nie pijam wcalejuz od 11mcy
wcześniej tylko z mlekiem, rozpuszczalna nescafe gold i nesspresso w kapsułkach z ekspresu
A. pije też fusową, ja nie pije więc się nie znam, kupuje ta jakie mi się podoba opakowanie, on nie narzeka
Uwielbiam kawę
Przed ciążą czasem piłam fusiastą z mleczkiem i odrobiną cukru, ale to dwa razy w tygodniu. Na co dzień piłam nescafe z mlekiem.Gorzką. Uwielbiałam gorzki smak kawy. Lubie też cappuccino, kawę mrożona, z ekspresu, latte itp, itd. Nie przepadam na espresso - bo jest dla mnie za mała A ja lubie się delektować
Teraz - od momentu zajścia w ciążę - piję ricore, bo prawie nie ma kofeiny. I nawet gdybym próbowała - nie potrafię sie juz napić mocnej kawy, tylko lurkę Zmieniają sie upodobania
A mój Luby lubi mocną fusiastą, z mlekiem, mocno słodką. I najlepsza jest jak ja mu ją zrobię
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 495 dni temu Posty: 2381
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-02-18, 08:55
My z mężem uwielbiamy kawę. On czarną ja najbardziej lubię latte.
Męża brat miał taki super ekspres ciśnieniowy i często do nich wpadalismy nawet bez zapowiedzi na kawę - chyba im sie znudziły nasze napady bo w prezencie slubnym kupili nam identyczny ekspres. I teraz to my nie możemy sie opędzić od rodziny i znajomych wpadających na kawkę.
A najbardziej lubie pić kawę jak jadę z mojm M w jakąś długą podróż. Oj i się rozmarzyłam. Przystanek w lesie pachnącym poranną rosą i kawka z termosu.
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
osobiście nie lubię (delikatnie powiedziane) fusiastej, parzonej. Taką z expresu prędzej. Generalnie lubię białą, latte, machiato, z polewą np orzechową.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum