Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 717 dni temu Posty: 9 Skąd: Spytkowice
Profil: Imię: Katarzyna
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-28, 18:09
No nie ma sie co martwić ja urodziłam 10 dni po terminie śliczną i zdrową córeczke i jestem szczęśliwa i to wy dziewczyny podniosłyście mnie na duchu kiedy się tak bardzo martwiłam. DZIĘKI
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 694 dni temu Posty: 1443
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-28, 21:34
7 marca będę po terminie...i wtedy mam się zgłosić na ktg... koleżanka mi dzisiaj powiedziała, że jej dodatkowo zaglądali do macicy , żeby sprawdzic kolor wód płodowych...czyli generalnie musieli się dostać latarką aż za czop śluzowy i potem strasznie źle się czula
Tez wam tak zaglądali?
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1284 dni temu Posty: 1799 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2011-02-28, 23:12
Ja na ktg bylam jeszcze przed terminem, a jak termin minal, to chodzilam co 2 dni. Mi nie sprawdzano wod plodowych, jedynie ilosc (przy porodzie okazalo sie, ze byly czysciutkie). Ale tak jak mowi malami,nie martw sie na zapas, za duzo myslisz, zamiast relaksowac sie i zbierac sily na porod.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-01, 13:20
Nie słyszałam o takiej procedurze :O Ba, wręcz przeciwnie - zaleca się jak najmniej manipulacji...
U mnie przed terminem było KTG i normalne badanie ginekologiczne co tydzień, po - co 2 dni.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-09, 12:24
Po terminie robi się to:
Amnioskopia informuje o barwie i ilości płynu owodniowego, o stanie błon płodowych oraz niekiedy o części przodującej płodu. Stwierdzenie zielonego płynu owodniowego lub zmniejszonej jego ilości wskazuje na prawdopodobieństwo zagrożenia płodu.
Nie boli jak się człowiek normalnie poddaje badaniu, trochę dotyka się szyjki lupą i tyle.
Ale może wystąpić krwawienie i boleści brzucha oraz poród.
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-10, 18:02
Po terminie kładą na patologię i tam coś podają na wywołanie czy to się dzieje na porodówce?
Szybko działa ten środek na wywołanie?
A jak mnie położą na patologię to robią jakieś badania krwi lub inne?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum