Ja już jestem tydzień po wyznaczonym terminie i strasznie się martwię chociaż lekarz mówi że jest wszystko w porządku i żeby cierpliwie czekać. już wszystkiego robiłam żeby jakoś przyśpieszyć poród ale nie dało to żadnego rezultatu. już naprawdę nie wiem co robić a lekarz twierdzi że narazie nie ma potrzeby kierowania mnie do szpitala. dziewczyny pomocy to będzie moje pierwsze dziecko a ja nie wiem co robić
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 855 dni temu Posty: 430 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-07, 13:05
hmm ja też w pierwszej ciąży jestem więc doświadczenia dużego nie mam ale ja mam termin kiedy iść do szpitala jak teraz nie urodzę.... niby lekarz powinien wiedzieć że wszystko ok to ok ale słyszałam też że nie można dłużej niż 2 tyg przenosić więc może za tydzień Cie weźmie do szpitala?...
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1266 dni temu Posty: 2080
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-07, 14:07
U nas do szpitala biorą dopiero 2 tygodnie po terminie i wywołują poród. Nie martw się może po prostu źle Ci wyliczyli termin, maluszek już lada chwila będzie z Tobą. Ważne tylko żeby lekarz sprawdzał jak się ma maluszek, zrobił Ci USG?
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-07, 14:39
Kamyczek napisał/a:
może po prostu źle Ci wyliczyli termin
Właśnie! Ja z miesiączki termin miałam na 3 maja, a tak na prawdę z usg (jeśli badanie jest dokladne) wyszło ok. 15 maja. I urodziłam 20. Jakbym wierzyła w pierwszy termin to też wyszłoby że dużo po terminie urodziłam, a okazało się że dziecko się urodziło w 40 tygodniu, wszystko było prawidłowo. Także nie martw się, rób tylko KTG i USG raz w tygodniu, żeby wiedzieć, że łożysko nie stare i że przepływy prawidłowe
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1499 dni temu Posty: 3069 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-07, 15:45
Dwa tygodnie po terminie to jeszcze norma. Później raczej poród się wywołuje. W ogóle słyszałam, że pierwsza ciąża zawsze jest przenoszona, ale wierzyć mi się nie chce w to.
I choć są z wami, do was nie należą.
już wszystkiego robiłam żeby jakoś przyśpieszyć poród ale nie dało to żadnego rezultatu.
az sie boje zapytac, co takiego wymyslilas.
Spokojnie czekaj, ja mialam wyznaczony termin na 1 a urodzilam 9 marca, czyli w 41 tyg.
Jestes pod opieka lekarza, nic sie nie martw. Ja na pocieszenie napisze, ze mialam podwyzszone cisnienie w ciazy, to nie jest zbyt dobre dla plodu ale staralam sie spokojnie czekac na ten dzien. Wszystko bedzie dobrze. Na nastepnej wizycie, spytaj lekarza, co jesli nie urodzisz do dwoch tyg. po wyznaczonym terminie, czy i kiedy masz sie stawic do szpitala. Na pewno masz dobra opieke, moje malenstwo czasami mialo tetno do 180 i nikt mnie nawet na ktg nie wysylal pod koniec, czekalam w domu sama ze soba:(
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1499 dni temu Posty: 3069 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-07, 16:14
Madzia a to podwyższone ciśnienie to na jakim poziomie miałaś? I od którego momentu ciąży?
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1420 dni temu Posty: 1787
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-06-07, 21:20
Ja tez urodzilam po terminie,mialo byc 4ego a Dawidek urodzil sie 12ego. U mnie sprawe przyspieszyl masaz szyjki przeprowadzony przez polozna. W sumie to masaz mialam na wlasne zyczenie bo ogolnie kazali mi czekac do 2 tygodni po terminie.
Dwa tygodnie po terminie to jeszcze norma. Później raczej poród się wywołuje. W ogóle słyszałam, że pierwsza ciąża zawsze jest przenoszona, ale wierzyć mi się nie chce w to.
Informacje: Dołączyła 1088 dni temu Posty: 742 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-12, 09:33
Cytat:
Dokładnie w tym dniu urodziła chyba tylko Yoshiko!
I ja
kejt dziewczyny mają rację- do 2 tygodni po terminie mieści się jeszcze w normie a później lekarz powinien dać Ci skierowanie do szpitala i dostaniesz coś na wywołanie. Dbaj tylko o siebie i cierpliwie czekaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum