Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1394 dni temu Posty: 2648 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-16, 22:21
Jak czytam w gazetkach, że karmienie wcale proste nie jest, bolące brodawki, nawał pokarmu... Aż się boję, że ja sobie nie poradzę z karmieniem maleństwa, a tak bardzo chciałabym je karmić.
Informacje: Dołączyła 983 dni temu Posty: 754 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 00:15
LeeLoo, to już jest bardzo indywidualna sprawa każdej kobiety Ja pokarmu miałam rzeczywiście nawał, ale na szczęście bolące brodawki i tego typu nieprzyjemności mnie ominęły
LeeLoo napisał/a:
boję, że ja sobie nie poradzę z karmieniem maleństwa
Nie ma się czego bac- nie tylko sobie poradzisz, ale i będziesz zachwycona tą bliskością z maleństwem jaką się wtedy odczuwa
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 06:33
LeeLoo - jednym wychodzi od razu, inni się musza tego nauczyć - ale po to jest coraz więcej dobrych położnych na oddziałach, które bardzo pomagają, a jak problem pojawi się później - to poradni laktacyjnych, w których mamom na spokojnie tłumaczą, poprawiają... Dasz radę, nie martw się na zapas
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-18, 18:11
Trochę się różnią - wkładem chłonnym, miękkością zewnętrznej warstwy i grubością (a co za tym idzie widocznością).
Mnie najbardziej przypadły do gustu Penatena - nie są tanie, ale bywają promocje.
Canpol - musiałam obcinać brzeżek, bo mnie drażnił, Bella mi szybko przeciekały, ale na końcówce były dobre.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-03-18, 21:33
ja wypróbowałam 3 rodzaje: Johnsona, Bella i lidlowe i każde mi pasowały, ale wiem, że wiele dziewczyn narzeka na Bellę. widocznie nie miałam aż tyle pokarmu, bo mi żadne z nich nie przeciekały.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-19, 10:20
To zależy jak dużo będziesz miała pokarmu . Ja na początku to musiałam często wymieniać a potem już coraz rzadziej . A po pewnym czasie już wcale nie używałam bo mleko nie wyciekało z piersi .
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-19, 13:22
oj na początku idzie dużo wkładek zależy od laktacji - bo piersi pełne, z czasem mniej. Ja polecam wkładki Aventu, inne zwłaszcza Bella mnie drażniły , znaczy piersi mnie swędziały po nich i szybko przeciekały
Jak czytam w gazetkach, że karmienie wcale proste nie jest, bolące brodawki, nawał pokarmu... Aż się boję, że ja sobie nie poradzę z karmieniem maleństwa, a tak bardzo chciałabym je karmić.
jesli tylko dzidzia chetnie bedzie ssała cycusia to dasz radę nic si enie martw na zapas.
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 1157 dni temu Posty: 912 Skąd: Wejherowo
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-19, 20:51
Ja też na samym początku miałam problem z karmieniem. Wydawało mi się, że wystarczy trzymać małą przy piersi. Niestety, miałam za dużo pokarmu i musiałam odciągać, ale szybko nauczyłam się wszystkiego. Teraz wiem, że to jest najpiękniejsza sprawa, czuje się taką więź z dzieckiem, że trudno to opisać.
Jeżeli chodzi o wkładki, to ich nie miałam. 12 lat temu ciężko było o taki "sprzęt", ale jakoś sobie poradziłam. Chociaż byłam zdziwiona jak poszłam coś tam załatwiać do urzędu i patrzę a moja koszulka robi się coraz bardziej mokra. Wtedy ciężko było młodej mamie. Internetu nie było
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1394 dni temu Posty: 2648 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-27, 12:07
Cały czas się zastanawiam czy w ogóle będę miała pokarm. Jestem już na półmetku, a moje piersi zrobiły się jedynie pełniejsze, ale wcale nie większe. Rozmiar biustonosza wciąż ten sam, żadnych wycieków. Koleżanka teraz chciała karmić, ale miała bardzo mało pokarmu, mała co 15min płakała, musieli ją dokarmiać i tak przeszła już całkiem na butlę...
Stresuje mnie to, ja tak bardzo chciałabym karmić, ale pojęcia nie mam czy to się nam uda, bo póki co piersi małe i rosnąć nie chcą
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-27, 14:32
LeeLoo, małe piersi to ja mam W ciąży zrobiły się tylko pełniejsze a mleka mam pod dostatkiem . Niczym się nie przejmuj będzie dobrze . Jednego karmiłam rok a drugi dalej wisi na cycku
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-27, 19:53
Rozmiar piersi nie warunkuje skutecznego karmienia, ba - nawet pojawianie się siary przed porodem o niczym nie świadczy.
Kurcze, do nauki marsz, a nie wymyślać na zapas problemy!
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 808 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-28, 11:02
Tri napisał/a:
Rozmiar piersi nie warunkuje skutecznego karmienia
- zgadzam się w zupełności. Mam małe piersi, ale mleko jest w nich cały czas i jest go dużo (inna rzecz, że moja królewna jada dużo więcej niż przeciętne), ale jakby nacisnąć na pierś to tryska wieloma kanalikami jakby w spryskiwaczu było. Ale jest też minus niewielkich piersi - jest mi niewygodnie dostawić małą - muszę Mają manewrować i naprowadzać na cycek, co niekoniecznie daje mi wygodną pozycję. Większe piersi można wziąć w rękę i naprowadzić do buzi dziecka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum