REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Przesunięty przez: madzia
2009-05-20, 20:44
Tytuł: Karmienie piersią
Autor Wiadomość
:) 

Informacje:
Dołączyła 1394 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-10-22, 13:34   

a próbowałaś zwiększyć jego ilosc? czesciej przystawiałaś, więcej piłaś?
żeby nie było - nie oceniam, ja wcale nie karmiłam piersią. Pytam z ciekawości.

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 603 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-10-24, 21:12   

Na początku miałam duuuuży problem z karmieniem,choć pokarmu miałam mnóstwo! Młody tak ssał,aż dostałam zapalenia i 40 stopni gorączki,którą zbijałam aspiryną - tak zalecił lekarz. Dodatkowo okłady z kapusty (wręcz gorącej), wierzcie lub nie, naprawdę pomogło. W tym czasie karmiłam w sylikonowych kapturkach.
To,że przeszłam w końcu na sztuczny pokarm to już inna historia...
Pozdrawiam :-) .

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1282 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-12-03, 20:22   

Sluchajcie a slyszala ktoras z Was, a moze stosowala Metoclopramidum, wskazaniem jest m. in. refluks zoladkowo-przelykowy, ale moja gin go przepisuje swoim pacjentkom, ktore maja malo pokarmu, gdyz skutkiem ubocznym stosowania tego leku jest zwiekszenie laktacji. szczerze mowiac bylam zaskoczona, poszperalam troche w necie i faktycznie dziewczyny pisza, ze to dziala, ale chcialam tez poznac Wasze opinie, jesli oczywiscie macie doswiadczenie w tej kwestii.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 872 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-12-09, 14:42   

Szczerze mówiąc jestem zaskoczona, bo o ile wiem, metoklopramidu nie wolno przy karmieniu stosować, bo przenika do mleka :O
Znam jako lek na nudności i wymioty, problemy brzuszne...

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1282 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-12-09, 15:13   

Tri, na ulotce wlasnie jest napisane, ze do mleka przenika, czytalam na roznych forach, ze dziewczyny to biora i ze przenika bardzo mala ilosc i to nie szkodzi, nie wiem, jestem zupelnie zielona w tej kwestii, ale i zdeterminowana, zeby karmic tylko piersia, wiec chwytam sie roznych metod. Na razie nie wzielam tego, boje sie <bezradny> .

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1416 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-01-22, 16:38   

no coz ja tez mam problemy z karmieniem, pokarmu mam pod dostakiem ale <bezradny> za szybko i za duzo leci jak mały sie przyssa i wtedy nerwy sa bo Alan sie krztusi, płacze denerwuje, ściagam poczatkowe mleczko i potem niby ładnie je ale ja nie jestem pewna że sie najada. Znaczy w nocy ładnie zje i idzie spac ale w dzień, co chwila by jadł, nie spi tylko drzemie, po paredziesiąt minut i potem ryk, próbóje jeszcze go podkarmiac sztucznym mlekiem ale czuje się przez to wszystko pogubiona <bezradny> :-(

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 872 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-01-22, 17:11   

A tym odciągniętym początkowym nie lepiej dokarmiać, jak już?
No i w necie są różne wygibasy zwane pozycjami do karmienia, w tym była i taka, że się leżąc dziecko od góry przystawiało, właśnie żeby nie leciało za szybko... próbowałaś takiej gimnastyki? ;)

Informacje:
Dołączyła 1394 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-01-22, 20:13   

wlaśnie Motylek, a pozycja na plecach? Ty znaczy masz leżeć, wtedy mleko nie sika.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1638 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-01-22, 21:26   

ale czemu ma się nie najadać skoro ładnie pije, jak odciągniesz najpierw? przecież niektóre dzieci tak już mają, że co pół godziny chcą cyca i to raczej normalne jest. rozumiem, że zmęczenie dopada, ale to wtedy podkarmiać tym odciągniętym <pocieszacz>

Informacje:
Dołączyła 1394 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-01-22, 21:28   

no to idzcie się zważyć, skoro nie masz pewności czy ładnie przybiera.

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1416 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-01-27, 08:57   

pozycja na plecahc odpada bo, wtedy mały ryczy i ryczy jak na brzuszku jest - chyba zbyt koścista jestem <bezradny> i cycki za duże więc trudno bo "zlatuja na boki' :-P
Sytuacja sie troszkę unormowała, mleka mam niej, znaczy jest dużo ale piersi sa lżejsze, mały sie juz tak nie denerwuje bo mniej tryska, ściągam raz dwa razy dziennie i podjada to mleczko też, modyfikowane w oststeczności, choc od tygodnia nie dostałł - co do wagi to mam małego zapaśnika 4950 :mrgreen:

Beata 

Informacje:
Dołączyła 692 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-01-28, 13:56   

Może każda z was napisze jakieś menu? bo ja kompletnie nie wiem co mam jeść po porodzie...nie umiem tego ogarnąć i zorganizować...zwłaszcza na obiadki. Mi wystarcza sama zupka, ale to podobno mało. A jak mleko odpadnie to z śniadaniem też będę mieć problem bo nie można kakao ani płatków :?: jakie owocki jeść skoro mandarynki odpadną? obiadek w postaci naleśników z nitellą też odpadną?warzyw na parze nie znoszę!!!!
a surówkę z pory można? babcia chce mi robić surówkę z selera ale wczoraj czytałam ze silnie uczula :-/ kotletów smażonych nie polecają, to jakie w zamian?strasznie to skomplikowane <zawstydzony>

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1593 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-01-28, 14:33   

Beata, to wszystko zależy od dzieciaczka . Ja nie miałam żadnej diety jadłam i piłam wszystko tak samo jak przed ciążą czy w ciąży . Ale moje dzieciaki nie miały kolek i żadnych uczuleń . Sama będziesz musiała sprawdzić czy dziecko lubi to co Ty jesz.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1638 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-01-28, 14:41   

tutaj mamy temat, poczytaj go Beata http://bejbi.net/dieta-mamy-karmiacej-vt193.htm

Anetka - a ja tak zapytam, nie chcesz odstawić Daniela od piersi?
mam jedną koleżankę, która dwie córy karmiła po 2 lata, teraz 3 najmłodsza wisi jej na cycu, ale ona ma dopiero 2,5 miesiąca.
szczerze - nie wyobrażam sobie dwuletniego dziecka karmić jeszcze piersią. nie chciałabym przede wszystkim.

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1593 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-01-28, 14:45   

Madzia81, ja go cały czas odstawiam od piersi :evil: Tyle dobrze że w dzień nawet na niego nie chce patrzeć . Cyca je tylko raz w nocy . Jak mu nie daje to syrena wyje . Mąż powiedział że jak będzie miał 2 dni wolne to wygania mnie do innego pokoju a on będzie walczył z Danielkiem .

Odpowiedz do tematu