Wysłany: 2011-05-05, 15:47 karmienie piersia w miejscach publicznych
Rano bylo o tym w TV.
Zamierzacie/karmicie/karmilyscie piersia w miejscach publicznych?
Parki, centa handlowe, podczas wizyty gosci, gdy wy kogos odwiedzalyscie...jak sobie radzilyscie? I jaki macie do tego stosunek?
U mnie bylo tak. W domu gdy ktos nas odwiedzal a Mala musiala zjesc, to odchodzilam od stolu, zazwyczaj na sofe lub do drugiego pokoju i karmilam. Staralam sie od gory zakryc pieluszka wyjeta piers. Czasami nie, bo akurat nie bylo nic na szybko pod reka. Przeciez kazdy zrozumie.
U znajomych to samo, jesli siedzielismy w gronie to zakrywalam do granic mozliwosci cycka a jesli sie dalo to wychodzilam. W centrum handlowym jest pokoj dla mamy z dzieckiem, jak ide tam podgrzac Malej mleko to czesto widze mamusie karmiace. Sama z tego miejsca nie korzystalam, jakos tak wyszlo, ze moja Mala zawsze w sklepie spala.
Ogolnie nie mam nic przeciwko, dziecko musi zjesc ale lubie jak jest to zrobione dyskretnie, bez odwracania czyjejs uwagi.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1593 dni temu Posty: 2964 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-05, 16:34
Ja nie miałam z tym problemu . Nie wywalałam całego cycka na pokaz - że się tak wyrażę tylko był sam sutek i przystawiałam dzieciaki . Nie czułam się dziwnie czy zawstydzona że ktoś na mnie patrzy jak karmię . Dla mnie karmienie piersią było bardzo miłym okresem - bardzo lubiłam to robić . ( bo wcale się nie przyznam że moja mała pijawka czasami się jeszcze przyssie )
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-05, 16:41
madzia napisał/a:
Ogolnie nie mam nic przeciwko, dziecko musi zjesc ale lubie jak jest to zrobione dyskretnie, bez odwracania czyjejs uwagi.
dokladnie, wszystko jest ok poki kobieta nie afiszuje sie z cyckiem na srodku centrum handlowego na przyklad.
Sama nie wiem jak bedzie u mnie, wydaje mi sie, ze karmienie przy innych bedzie krepujace, ale zobaczymy. Jak nie bedzie innej mozliwosci to coz zrobic - przeciez nie bede dziecka glodzic
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 436 dni temu Posty: 2190
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-05-05, 17:22
ja tak sobie myślałam, że zawsze przecież pieluchę tetrową będę miała więc się zakryję jeśli będę musiała karmić przy ludziach, ale uważam, że przecież to zupełnie naturalna rzecz żeby karmić piersią, aczkolwiek znam sytuacje, że innym ludziom się to nie podobało, że mamy karmią w restauracjach czy miejscach publicznych, co uważam za skandal! bo oczywiście żadna mama nie wystawi piersi na pokaz, bo jej się tak chce! dziecko musi jeść i mamy zawsze starają się zakryć, więc nie rozumiem co to ludziom przeszkadza
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-05, 17:43
snowy napisał/a:
aczkolwiek znam sytuacje, że innym ludziom się to nie podobało, że mamy karmią w restauracjach czy miejscach publicznych
akurat restauracje jestem w stanie zrozumiec, mi samej byloby zle tak przy stoliku, przy jedzeniu wyciagac piers i karmic dziecko Ale mysle, ze zawsze da sie znalezc jakis dyskretny kat i tam w spokoju nakarmic malenstwo
Wysłany: 2011-05-05, 17:47
no tak, ale wyobraź sobie, że widzisz w restauracji mamę karmiącą normalnie zakrytą i nic nie widać czy by Ci to przeszkadzało? oczywiście, że nie prawda? a jednak są ludzie którym to przeszkadza
niestety są mamy, które lubią wystawiać całą pierś i pokazywać - jak bardzo jej urosły. Wiem, bo widziałam
Ja niestety bylam świadkiem, kiedy mama zupełnie nie przejmowała się okolicznościami, wyjęła cycora i karmiła. Było to zupełnie nie na miejscu, powiem wręcz, że było to niesmaczne. Ja wiem, że dziecko nakarmić trzeba, sama chcę karmić piersią, ale nie mam zamiaru się z tym afiszować. A niektóre kobiety robią z tego całe przestawienie. Niestety
madzia napisał/a:
dziecko musi zjesc ale lubie jak jest to zrobione dyskretnie, bez odwracania czyjejs uwagi.
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-05, 17:51
snowy, ludzie sa rozni i nic na to nie poradzimy Gdyby mi to przeszkadzalo po prostu zmienilabym stolik i po sprawie, jednak sa ludzie dla ktorych moze sie to wydac niesmaczne, niekulturalne (nie wiem jakie jeszcze) i mowia to glosno, choc to moim zdaniem przesada
Wysłany: 2011-05-05, 18:12
Sabina, poważnie znasz takie kobiety, które wystawiały piersi na pokaz???? przecież to głupota
wyobraźcie sobie jak kobieta karmiąca zachowuje się skromnie, a ludzie narzekają głośno, przecież takie mamy czują się strasznie, moja koleżanka miała kiedyś taką sytuację i naprawdę było jej bardzo przykro, bo przecież nic nie było widać, ani milimetra piersi a ludzie komentowali i byli oburzeni
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 550 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wysłany: 2011-05-05, 18:14
ja karmie przy wszystkich i już jak jeszcze nie urodziłam to myślałam że to wstyd ale jak leżałam po cc i nie dałam rady się przkręcić i kto akurat był u mnie to przytrzymywał piers (moją) przy buzi małego nie czułam się z tym najlepiej ale co zrobić jak on chciał jeść Piersi nie są dla mnie teraz tylko symbolem seksu I to że wystawiam je np. jak przyjdzie siostra z mężem i siedzi 3 godziny to normalne że go karmię
A z drugie strony to ja z nim nie chodzę w publiczne miejsca typu markety albo park na długo więc wytrzyma ten spacer bez cycusia
Raz mi się zdarzyło nakarmić go w sklepie z butami ale sama bym tego nie zrbiła tylko ekspedientka pozowliła mi usiąść i go nararmić wię delikatnie wyciągnełam sutka i mu do buzi
Nie rozumiem jak ktoś się temu dziwi to takie naturalne że szok Najbardziej mnie denerwują podlotki śmiejącę się z kobiet karmiących np. w parku i głupie teksty "daj posokać" Koleżanka była nie raz w takiej sytuacji starsze dziecko się bawiło a małego karmiła
poważnie znasz takie kobiety, które wystawiały piersi na pokaz???? przecież to głupota
KOchana, to że nam się wydaje, nie znaczy, że ktos tak robi. Są panie, które zupełnie się nie krępują, nie bacząc na okoliczności.
Ja poczułam się zażenowana, kiedy widziałam moją koleżankę z klasy karmiącą dziecko w czasie mszy św. Mogła spokojnie sobie wyjść, ale ona wolała zrobić przestawienie w Kościele. Dodam, że jej synek miał wtedy ok. roku, więc nie był maleństwem.
W każdym razie została z tego tytułu zapamiętana na długo Nastoletni chłopcy mieli ubaw komentując rozmiar jej piersi
Ja z pewnością postaram się być bardziej dyskretna
Wysłany: 2011-05-05, 18:40
Sabina napisał/a:
Ja poczułam się zażenowana, kiedy widziałam moją koleżankę z klasy karmiącą dziecko w czasie mszy św. Mogła spokojnie sobie wyjść, ale ona wolała zrobić przestawienie w Kościele. Dodam, że jej synek miał wtedy ok. roku, więc nie był maleństwem.
no to już przesada, w kościele podczas mszy??? ludzie naprawdę są dziwni
Moim zdaniem wszystko jest dla ludzi, pod warunkiem że robi się to z głową. Ja nie mam takiego problemu, chociaż staram się takie karmienia ograniczać możliwie jak najbardziej. Zawsze mam ze sobą pieluchę i po prostu sie nią zakrywam i po kłopocie. Jeszcze nikt mnie nie skomentował na szczęście:)
W centrum handlowym jest pokoj dla mamy z dzieckiem, jak ide tam podgrzac Malej mleko to czesto widze mamusie karmiace. Sama z tego miejsca nie korzystalam, jakos tak wyszlo, ze moja Mala zawsze w sklepie spala.
Rewelacyjna sprawa.
U nas nie ma takiego "bajeru"
Nie przeszkadzają mi mamusie karmiące.
Oczywiście nie powinny się z tym jakoś bardzo afiszować, ale nie przeszkadza mi jak widzę mamcie karmiącą w centrum handlowym na przykład
Jak ja będę się zachowywać nie wiem
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2011-05-05, 23:34
Generalnie kobiety karmiace piersia w miejscach publicznych mi nie przeszkadzaja, to jest naturalna rzecz, dziecko musi sie najesc, a my nie jestesmy w stanie przwidziec, kiedy i gdzie zglodnieje, ale przeciwna jestem wlasnie demonstracji, czasem po prostu widac,ze kobieta celowo robi to w bardzo widocznym miejscu i celowo wystawia cala piers tak, zeby wszyscy widzieli, czasem mam wrazenie, ze niektore z nich specjalnie tak robia aby sprowokowac innych do komentarza. ja nie karmilam w miejscach publicznych, ale jesli chodzi o rodzine czy bliskich znajomych, to albo wychodzilam do drugiego pokoju,albo zakrywalam sie pieluszka tetrowa.
Reni Jusis w tym programie mowila tez o jakims marszu, ktory zakonczyl sie zbiorowym karmieniem piersia pod Kolumna Zygmunta, nie wiem czy dobrze zrozumialam, ale jesli tak bylo to jestem przeciwna takim demonstracjom, bo nie wiem czemu to ma sluzyc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum