Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 808 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-08, 11:25
Calineczka lekarz musi mówić o różnych możliwościach, a to po to, żebyś o siebie bardzo dbała. Musisz teraz się wysypiać, nie przemęczać, nie denerwować i jeść kiedy będziesz miała na to ochotę (czyli nie ostatni posiłek o 19, jeśli idziesz spać po 22, bo dzidzia będzie długo niedojedzona). Mnie lekarka kazała zjeść przed snem budyniek, bananka, coś lekkiego.
Załóż sobie teraz teczkę, zbieraj do niej wszystkie fotki maluszka
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-08, 12:15
Calineczka Bo to tak bywa u mnie to się nie udało za pierwszym razem, bo czasem organizm odrzuca zarodek we wczesnej ciąży. Po 12 tc odetchniesz uwierz, a powiedział Ci tak żebyś na siebie już uważała, bo wiele kobiet lekceważy tak wczesną ciąże i np. dźwiga więc Ty dbaj o Was i odpoczywaj. Wysiłek najbardziej niebezpieczny jest w I trymestrze ciąży. Lekarz dał Ci przyzwolenie na leniuchowanie.
Jednym mnie zasmucil ale pewni kazdemu to mowi aby nie chwalić sie zbytnio bo to wczesna ciąza ( 6tydzień ) nie jest to zbyt mile dla kobiety w ciązy mimo iz zdaje sobie sprawe z roznych mozliwosci
już widac serducho??? SUPER!
w pełni rozumiem rozgoryczenie, bo lekarz nie powinien mówić takich rzeczy, mało delikatny ale nic się nie przejmuj, serce bije, dzidzia rośnie, wszytsko będzie ok
i wstaw suwak ciążowy
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-08, 13:13
Calineczka - niestety tak się na lekarzach odbija to, że mają częste kontakty z problemami w ciąży, powiedzieć że wszystko będzie ok nie mogą, bo potem jest na nich "pan przecież powiedział!"
Nie przejmuj się nim, niczego Ci więcej od niego teraz nie potrzeba
A kiedy coś widać... podobno zależy od bety - pow 1000 powinno, a pow 2000 już musi coś być, nawet na gorszym USG. A że beta ma się mniej więcej podwajać co 2 dni, to kto ma z krwi to może się pokusić o przeliczenie.
Oczywiście to nie dotyczy chodzenia państwowego, bo nie obejmuje terminu czekania na USG... Ani osób niecierpliwych
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-01-08, 15:02
rzeczywiście, lekarz nie był zbyt delikatny.
mój powiedział na pierwszej wizycie, że w ciąży boimy się krwawienia i jeśli takie wystąpi, to kazał jechać od razu na izbę przyjęć. ale to już zdecydowanie lepiej zabrzmiało. najważniejsze, to tak jak dziewczyny napisały: uważać na siebie, nie dźwigać, nie przemęczać się.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 819 dni temu Posty: 2273
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-11, 12:12
ja miałam ostatni @ 5 grudnia, test zrobiłam w Nowy Rok i pozytywny, 13 stycznia idę do lekarza... z moich obliczeń (wg ostatniej @) zaczął się u mnie 5 tydzień Też nie chce zapeszać, boję się, zeby nie skończyło się jak we wrześniu (w 8 tyg.) wiec tej niepewności jeszcze trochę bedzie, ale staram sie myśleć pozytywnie. No i mój organizm się wyłączył sam, choćbym i chciałą na nic nie mam siły, ciagle bym leżała lub spała, a przy dwuletnim dziecku to naprawde trzeba sie nagimnastykować :DROZLENIWIŁAM się i już
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 751 dni temu Posty: 11 Skąd: Wrocław
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-19, 09:56
Kurcze jak czytam Wasze posty to aż się boję
z obliczń "internetowych" wynika, że jestem między 3-5 tygodnie, ale jakbym miała jeszcze czekać kolejne 2-3 tygodnie to chyba bym jajko zniosła!! na wizytę czekam od piątku i już się nie mogę doczekać!!
Chciałbym jak najszybciej wiedzieć czy dzidzia jest, kiedy się urodzi i najważniejsze- czy wszytsko jest dobrze
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-19, 10:07
pewnie za wcześnie, bo nie wiele będzie można stwierdzić, ale ja niestety nie dam rady dłużej muszę wiedzieć co i jak. a sam lekarz jak dowiedział się ze to między 3-5 tyg powiedział żeby szybciutko przychodzić. Tyle, że on pewnie z innych względów.....
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-19, 14:41
ja wiem, że lekarz mi nie powie czy wszytsko jest ok w sensie czy dziecko jest zdrowe itd, ale potwierdzi, że test nie kłamie i utwierdzi mnie w przekonaniu, że fajtycznie będę mamuśką!! bo z calego tego mojego stresu pobiegłam do apteki i kupowłam test kolejny....byle do jutra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum