Wysłany: 2008-09-06, 11:58 kiedy 1 wizyta u lekarza
Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszły mi 2 kreski. Jadna dużo bledsza, ale na 100% tam jest. Dziś mam 34 dzień "cyklu", kolejny test zrobię w pn rano. Jeśli wyjdzie to samo to kiedy do lekarza? Tak wcześnie to i tak zapewne nie stwierdzi ciąży.
Zaplanowalam sobie wizytę na za 1,5 tyg-czyli wg moich obliczeń na jakis 24 dzień ciąży jesli wszystko dobrze pójdzie. Nawet jesli nie będzíe jej latwo stwierdzic ciąze to moze chociaz badania mi zaleci lub jakies witaminy. Serce dziecka zaczyna bic ok 21 dnia od zaplodnienia-czy to tak wczesne USG wykaże?
Jako, ze pierwszą wizytę mam już za sobą, to skrobnę jak było u mnie. Pierwsze USG robiłam w pierwszym dniu 8 tc, i było widać tylko pęcherzyk płodowy. Natomiast w 10 tc juz dokładnie widziałam maleństwo z serduszkiem i malusieńkimi rączkami i nózkami. Tak więc nie ma reguły. U jednych widać wcześniej u innych później. Teraz jestem mądrzejsza o nowe doświadczenie:D
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1315 dni temu Posty: 1831
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-01-19, 00:03
ja na pierwsza wizyte poszlam w 4tygodniu,na usg widac bylo tylko czarna plamke i lekarz mogl jedynie potwierdzic,ze ciaza jest,ale nie wiedzielismy czy ciaza jest "zywa".Kolejna wizyte mielismy juz w 11 tygodniu i wowczas widzielismy nasza malutka kruszynke i jej bijace serduszko
Mysle,ze przy kolejnej ciazy zaczekam z pierwsza wizyta wlasnie do 10 - 11tygodnia,wydaje mi sie ze lepiej poczekac i zobaczyc juz to bijace serduszko niz isc za szybko i w stresie oczekiwac kolejnej wizyty.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1315 dni temu Posty: 1831
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-01-19, 13:03
Alicja,czekalibysmy jeszcze dluzej,jak tylko sie dowiedzialam ze jeste w ciazy poszlam do lekarza ogolnego i pani doktor wypelnila tylko jakis formularz i kazala mi czekac na list ze szpitala-u lekarza bylam na koniec pazdziernika a list ze szpitala przyszedl pod koniec listopada i poinformowali mnie,ze na wizyte mam przyjsc 8 grudnia!!! Takze tutaj im sie nie spieszy,jesli ciaza przetrwa 12 tygodni to oni dopiero sie zaczynaja nia interesowac Dlatego my nie czekalismy tk dlugo i poszlismy prywatnie w 4 tgodniu i pozniej wyjezdzalismy do Polski i tam byla ta druga wizyta i byl to juz 11 tydzien.
Informacje: Wiek: 36 Dołączyła 1289 dni temu Posty: 284 Skąd: łódz
Profil: Imię: Iza
Im. dziecka: Mateusz
Nastrój:
Wysłany: 2009-01-19, 18:10
Mnie badal lekarz w 2 miesiacu ciązy,bo mialam na taki termin wyznaczoną wizyte.Dostalam skierowanie na badanie krwi itp i mialam sie umowic na USg dopochwowe Z tego co mi lekarze mowili,koniec 1 miesiaca a poczatek 2 wystarcza juz zeby pojsc na badanie ginekologiczne i rozpoznanie ciazy.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-01-19, 20:00
Mi się wydaje że też zależy to od sprzętu jaki ma lekarz . Ja teraz byłam ok 4tc bo plamiłam a test pokazał 2 kreseczki . Lekarz zrobił USG i od razu powiedział że jest ciąża tylko nie mógł stwierdzić czy jest żywa . A w 6tc już powiedział że ciąża jest żywa tylko trzeba brać tabletki .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum