Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 1050 dni temu Posty: 1336 Skąd: Z Przedszkolandii
Profil: Imię: Karolina
Wysłany: 2011-07-14, 14:10 Kiedy kolejna ciąża?
Nie wiem ile na forum jest kobiet, które tak jak ja straciły swoje maleństwa. Chciałabym jednak żeby wypowiedziały się ile zajęły im kolejne starania po dostaniu zielonego światła od lekarza, czy kolejna ciąża przebiegała bez powikłań i komplikacji.
Mnie osobiście taki temat pomoże i podtrzyma na duchu myślę zresztą, że nie tylko mnie
A może wasze znajome, przyjaciółki, kuzynki, siostry miały takie sytuacje i możecie się nimi podzielić?
Moja koleżanka czekała chyba 3 miesiące. Od początku drugiej ciąży brała luteinę, chyba do 18 tc. Raz miała krwawienie na początku, potem wszystko przebiegało bez zastrzeżeń. Dziecko urodziło się zdrowe. A za którym razem się udało,to już nie pytała, ale chyba dość szybko.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 436 dni temu Posty: 2190
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-07-14, 14:30
Koralina, jak wiesz my straciliśmy nasz Maleństwo w pierwszym dniu 4 miesiąca... i lekarz mówi, że co najmniej 6 miesięcy od pierwszej @ po stracie. Pewnie czas oczekiwania zależy od momentu, w którym każda z nas straciła dziecko
Ja wierzę, że w następnej ciąży trzeba częściej odwiedzać lekarz, robić badania itp. i że wszystko będzie dobrze
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 1050 dni temu Posty: 1336 Skąd: Z Przedszkolandii
Profil: Imię: Karolina
Wysłany: 2011-07-14, 14:51
Snowciu wiem wiem Chodzi mi raczej o starania już po zielonym światełku od lekarza
Choc i tak moj lekarz uważa, że 6 miesięcy nawet po zabiegu to przesada. On zawsze daje trzy, chyba, że widzi, że z psychiką pacjentki nie jest najlepiej.
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-14, 19:30
Ja poroniłam pod koniec czerwca i lekarz powiedział na początku żeby odczekać 6 miesięcy, ale po kontroli pozwolił wcześniej. Zaczęliśmy starania chyba od września a zaszłam w ciążę w grudniu czyli w 4 cyklu staranek. Napiszę jeszcze że moja szagierka poroniła w marcu i lekarz kazał odczekać jej 1 cykl i przyjść na kontrolę. Okazało się po badaniu że wszystko jest ok i mogli się starać- udało im się za 1 razem czyli w maju i jak narazie wszystko jest ok
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 550 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wysłany: 2011-07-14, 22:33
Koleżanka urodziła normalnie w 40 tc chłopca martwego starania zaczeli po połogu. Ale teraz nie wiem czy się już udało bo głupio mi do niej zagadać. Wiecia ja z małym a ona
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 922 dni temu Posty: 2195
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-14, 22:58
ja poroniłam pod koniec 8 tygodnia ciąży, miałam łyzeczkowanie, nie było powikłań, lekarz tez wspominał o pół roku
wrzesień-poronienie
grudzień-starania od razu owocne
ciąża książkowa, bez powikłań
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 368 dni temu Posty: 289 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Ania
Nastrój:
Wysłany: 2011-08-30, 16:52
kochanie1305199 napisał/a:
Koleżanka urodziła normalnie w 40 tc chłopca martwego starania zaczeli po połogu. Ale teraz nie wiem czy się już udało bo głupio mi do niej zagadać. Wiecia ja z małym a ona
czy to jest normalne, aby nosić dziecko przez 9 m-cy a potem urodzić martwe dziecko. Przecież musiała czuć ruchy......... czegoś tu nierozumiem. Lekarz też wcześniej nie zauważył nic niepokojącego.....
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 550 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wysłany: 2011-08-30, 17:54
Anuśka napisał/a:
. Lekarz też wcześniej nie zauważył nic niepokojącego.....
odklejło jej sie łożysko doszło do niedotlenienia w wyniku czego dziecko zmarło MYslałą ze to już poród jak zaczeła podkrwawiac i nie spieszyła się z pojechanie do szpitala a jak już zajechała to pod ktg była cisza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum