Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 814 dni temu Posty: 1042 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-17, 11:23
Ja jestem w ciązy z naszym pierwszym dzieckiem, ale planujemy drugie jak będzie conajmniej 1,5 roku rożnicy.
Sama mam starszą siostrę o 12 lat i brata o 11, więc jak byłam mała to musiałą się sama bawić i tak jakoś dziwnie było, bo mnie z każdego miejsca w mieszkaniu przepedzali.
Dlatego rozpoczniemy pewnie kolejne starania gdzieś na wiosnę 2011 roku.
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 783 dni temu Posty: 40 Skąd: Polkowice
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-05-17, 11:59
Ja zawsze myślałam że super by było taki odstęp 2 lata. A życie pokazało co innego.
Po narodzinach dzidzi syn będzie miał 10 lat. Ale już zapowiedział że będzie sie opiekował bratem lub siostra
Po takim odstępie czasu to prawie jak pierwsze dziecko mieć, tyle że się pamięta co nieco
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1499 dni temu Posty: 3069 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-17, 15:27
Ja sama nie wiem czy mnie będzie stać na drugie dziecko i czy warunki na to pozwolą. Mój partner już płacze, że za 3lata trzeba popracować nad rodzeństwem dla naszego jeszcze nienarodzonego synka.
I choć są z wami, do was nie należą.
:) Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-05-18, 21:40
Alhana napisał/a:
Ja zawsze myślałam że super by było taki odstęp 2 lata. A życie pokazało co innego.
Po narodzinach dzidzi syn będzie miał 10 lat. Ale już zapowiedział że będzie sie opiekował bratem lub siostra
Po takim odstępie czasu to prawie jak pierwsze dziecko mieć, tyle że się pamięta co nieco
no i to tez ma swój urok. Bo będzie to moacno wyczekiwany stan, pierwsze ruchy, rosnący brzuszek będą bardziej ekscytowaly niz przy 2 letnim absorbującym brzdącu.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 739 dni temu Posty: 6 Skąd: Myszków
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: czekamy na poznanie płci
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-18, 23:23
absorbującym brzdącu - nie wiem czy jakaś matka może tak czuć !!!
Ja jestem obecnie w ciąży moja córeczka w czerwcu kończy 2 latka dopiero !
Patrząc na nią robi mi się ciepło na sercu ... myśląc o naszym oczekiwanym dziecku i rodzeństwie dla naszej córy które będzie miała już na początku stycznia
:) Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-05-19, 21:56
:) napisał/a:
podwójna mama napisał/a:
absorbującym brzdącu - nie wiem czy jakaś matka może tak czuć !!!
Ja jestem obecnie w ciąży moja córeczka w czerwcu kończy 2 latka dopiero !
Patrząc na nią robi mi się ciepło na sercu ... myśląc o naszym oczekiwanym dziecku i rodzeństwie dla naszej córy które będzie miała już na początku stycznia
przepraszam a niby z jakiego powodu ktokolwiek miały tak nie czuć? jakbym teraz była w ciąży to z pewnoscią nie miałabym tyle czasu na rozmyslania i planowania jak podczas pierwszej,kiedy to po pracu lezalam do góry brzuchem oczekując kolejnych ruchow. Prosta sprawa. Moje dziecko jest bardzo absorbujące, plecy sa nie moje, wieczorami padam ze zmęczenia na pysk, więc nie bardzo rozumiem skąd Twoje oburzenie. No chyba ze nalezysz do tych matek, które nigdy nie czuja zmeczenia czy zdenerwowania z powodu wlasnego dziecka.
moze Cię zaskoczę ale tez patrząc na Młodego rośnie mi serce, tak więc jedno nie wyklucza drugiego.
motylek Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-05-29, 08:53
Ala całym sercem się podpisuje pod tym co napisałaś nie wiem co jest złego w słowie absorbujący- mój mały jest i to strasznie a ja w moim obecnym stanie, no coż nie powiem abym była przeszczęśliwa . Natka wszędzie pełno ani chwili nie posiedzi, łazi, marudzi, bawić się chce a ja padnięta, zniechęcona, rozdrazniona i co to znaczy że go nie kocham- kocham nad życie, ale boje się jak cholera jak to będzie. Dwa lata róznicy mało i dużo, no nic życie pokaże...
Widzisz Motylek, i ja czasem myślę o drugim bobasie, ale Mlody nie przesypia całych nocek, chodzi całymi dniami i trzeba latac za nim, no i jeszcze nosić rownież. Jakby do tego doszło jeszcze tak jak w Twoim przypadku zle samopoczucie to psychicznie bym nie wyrobiła. Mojego męża praca również wyklucza teraz ciążę. Nie ma go przez połowę miesiąca, albo i lepiej, więc duża część obowiązków spadłaby na moją mamę.
tak sobie zaplanowałam, ze jak Młody pójdzie do przedszkola to wtedy moglabym mieć 2 dziecko. Ale dzieci wczesnoprzedszkolne duzo chorują, więc jakby mi Młlody miał zarazac ciągle maleństwo to ja dziękuję.
za duzo myslę hehe
p.s mam ogromną nadzieję, ze w II trymestr wejdziesz juz bez mdłości.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-30, 10:09
Ja też uważam, że dwuletnie dziecko bywa absorbujące - i to nawet bardzo
Ale nijak ma się to do tego czy się je kocha.... Ba, Zośkę kocham tak bardzo, jak bardzo jest absorbująca
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 660 dni temu Posty: 593 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: Agnieszka
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-19, 13:56
Oj dziewczyny ja to bym chciała i całe życie tak planowałam jedno po drugim. Z racji że mam siostrę moja ukochaną starsza o jeden rok. Naprawdę mam z nią super kontakt, życie było zawsze uśmiechnięte i problemy nie były aż takie złe no i bawić się było z kim.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 746 dni temu Posty: 1452
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-07, 20:01
Ja też bym chciała jedno po drugim, ale ciekawe jak to wyjdzie w praktyce, życie weryfikuje nasze poglądy między mną a moimi braćmi jest kolosalna różnica wieku - jeden brat jest ode mnie starszy o 16 lat, a drugi 23, a to wszystko dlatego, że "przytrafiłam się" rodzicom, gdy mama miała 43 lata uwielbiam moich braci i mam z nimi świetny kontakt, ale pamiętam, że brakowało mi towarzystwa, gdy byłam mała. Ciągle przebywałam z dorosłymi i byłam za poważna jak na swój wiek. Dlatego też chciałabym, żeby między moimi dziećmi nie było dużej różnicy wieku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum