Jak liczną rodzinkę planujecie mieć, i w jakich odstępach czasu? Powiem szczerze ze starania o kolejnego potomka mam zamiar rozpocząć jak Młody ukończy roczek, no moze troszeczkę więcej.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-26, 20:15
hehe u nas podbnie, jak nic się nie zmieni to staranka o kolejnego bobaska zaczniemy koniec wiosny, początek lata czyli jak mały będzie miał około 1,5 roczku
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1266 dni temu Posty: 2080
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-26, 20:52
A nam nie urodził się jeszcze maluszek, a mąż wypalił wczoraj, że następne to po roku. Więc mu mówię, że oszalał z pracy mnie wywalą, zresztą dopiero się okaże czy już tego nie planują. On na to: Przecież musimy się jakoś zmieścić z całą piątką w rozsądnym wieku. Ach Ci mężczyźni.
Wysłany: 2009-10-27, 09:56
Kamyczek napisał/a:
A nam nie urodził się jeszcze maluszek, a mąż wypalił wczoraj, że następne to po roku. Więc mu mówię, że oszalał z pracy mnie wywalą, zresztą dopiero się okaże czy już tego nie planują. On na to: Przecież musimy się jakoś zmieścić z całą piątką w rozsądnym wieku. Ach Ci mężczyźni.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1394 dni temu Posty: 2064
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-27, 11:19
my myslimy tak ze najlepiej zaczac starania tak zeby nie byłu duzej róznicy miedzy dziecmi, a z drugiej strony chcaiałbym zeby Ula miała skonczone 3 latka,
he...ja mam doch synow a roznica miedzy nimi to 8 lat oj za duzo:)))) ale teraz staram sie o corunie he zobaczymy ...roznica byly by 4 lat i to tez uwazam ze za duzo,ale coz
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-28, 13:54
no własnie mniędzy mna a moja siostra 7 lat różnicy, teraz juz jest ok ale jak byłysmy młodsze to każda w swoja stronę!!! Ja bym chciała aby się maluchy razem bawiły!!!
moja teściowa ostatnio na namawiania ciotki na szybkie zajście w kolejna ciążę - oczywiście namawianie mnie, żeby dzieci razem się bawiły - powiedziała, ze czasem dobzre jest sobie zrobic dłuższą przerwę, bo wtedy to dziecko jest na prawde bardzo chciane, bardzo wyczekiwane i te ciążę przechodzi sie z takim samym namaszczeniem jak pierwszą. Cos w tym jest.
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-08, 09:17
Ala masz rację coś w tym jest, tyklko że "dłuższa przerwa" to pojęcie względne-
wszystko zależy od tego kiedy instynkt macierzyński znów się odezwie jednym trzeba lat innym miesięcy ; ale najgorsze ze wszystkiego jak rodzinka zaczyna naciskać, czy wypytywać!!! mni9e terz wujek ostatnio pytała na co mu powiedziałam że wszystko w swoim czasie
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-01, 22:45
Początkowo myślałam o przerwie około 1,5 roku miedzy dziećmi, później - że zaczniemy, jak sie wreszcie wyśpie przy pierwszym a na serio - mam nadzieję, że nie będzie między dziecmi większej przerwy niz 3 lata, bedzie im łatwiej się dogadać
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum