Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-06, 21:03
bo to najgorsze- im dziecko starsze tym trudniej odzwyczaic!!! Ja wędrowałam po nocy ze swojego łóżka do rodziców przez ładne parę lat a jak miałam juz własny pokój to tez jeszcze przez ładnych parę miesięcy łaziłam od pokoju do pokoju!!! Bez mamy nie umiałam zasnąć!!!
Z tego względu zdecydowałam się na przeniesienie małego juz teraz mimo że M. ostro oponował że Natuś za mały!!!
I poweim że pierwsza noc była dla mnie cięzkim przeyciem - tak dziwnie bez niego pusto, łaziłam co chwila i sprawdzałam czy wszystko ok, teraz już się wyluzowuje!!!
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-06, 22:30
A przeżyłyście już ten szok pierwszej nocy przespanej do rana (tego normalnego rana, nie 5-6 )?
Na osobny pokój musimy jeszcze zaczekać, póki co jak jestesmy u rodziców, to staramy się przyzwyczaić Zosię, że rodzice są, ale w pokoju obok - i jakoś to idzie, raz lepiej, raz gorzej.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 750 dni temu Posty: 433 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-21, 14:19
No my tez mieszkamy z moja mama i mamy jeden pokój. Na wiosnę będziemy powoli przemeblowywać, żeby wszystko ładnie pomieścić (czyli głównie łózeczko, bo przecież maluszkowi nie robi różnicy czy ma własną szafę czy śpioszki w naszej szafie na swojej półeczce) i nie biegać jak już dziecko będzie bo wiadomo, trzeba dobrze rozplanować półeczki itd. Za rok i tak planujemy swoje własne gniazdko a przecież nawet jak ludzie mają wielkie posiadłości to na początku mają dziecko w sypialni. Myślę że dla małego szkraba ważniejsza jest bliskość i miłość rodziców a nie własna wielka przestrzeń
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-21, 20:11
Tri napisał/a:
Mamie dziewczynek robi... jak nagle zauważają, ze mają 3/4 szafy nie swoich sukienek
no ja jeszcze nie wiem czy będzie dziewczynka ale jeśli tak myślę że jakos to przeboleje gorzej z Narzeczonym ktoremu znowu przestrzen w szafie zmniejszymy
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 808 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-21, 21:47
Ja w sypialni, w której razem z nami będzie dzidzia poświęciłam całą jedną komodę, w której trzymałam mnóstwo papierów i materiałów dydaktycznych (jestem tłumaczem i lektorem językowym, więc papierów było mnóstwo). I tak zrobiło się miejsce na podręczne śpioszki, itp. A w naszej dużej szafie w przedpokoju sa już 3 wolne półki, na których do tej pory trzymałam swoje ciuchy, których nigdy nie nosiłam (jak to kobieta...). Znalazły nowego nabywcę, a ja zyskałam miejsce
Więc na jakiś czas Basi starczy, ale... Tri ma rację... Jak się ma dziewczynkę, to kiecuszek tylko przybywać będzie...
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-22, 08:19
Śliczne
Ta naszywana, delikatna góra jest mięciutka?
Ech, maluchy nie wiedzą, co to znaczy wytrzymac trochę dla dobrej prezencji Babcia się narobiła na drutach sukienek i sweterków dla prawnusi, ale młoda nie chce połowy nosić, bo ją wełna drażni w dekolt
Szkoda, że tak szybko wyrastają z ubranek, mam tyle ślicznych sukienuś, bodziaków, pajaców... aaa... obcym nie dam, chce je jeszcze kiedys na dziecku zobaczyć
Madziu - umiesz przenieść mojego posta do tamtego działu?
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-22, 14:40
pewnie że chcielibyśmy żeby miało ale jak mówię z braku miejsca na razie będzie się dzieliło szafą z nami a w przyszłym roku planujemy swoje mieszkanko no i wtedy już będzie miało swoje szafki
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-07, 17:18
przemeblowanie w szafach zrobione mały ma w pokoju swoją komódkę na ciuszki i w kuchni drugą na buteleczki i inne takie a jakoś za tydzień przemeblujemy pokój żeby kącik zrobić na łóżeczko to się pochwalę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum