Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1497 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-13, 17:03
bunia ciekawy szpital. Przy karmieniu sztucznym jest inaczej niż przy piersi. Mi już po porodzie kazali budzić małego co 3-4h na mleko. Robili mi wielkie awantury, że dziecko nie przybiera na wadze przeze mnie, bo nie umie go w nocy rozbudzić i nakarmić, a on zwyczajnie nie miał ochoty na jedzenie w tym wstrętnym szpitalu. Dopiero w domu nabrał apetytu.
Długo to stosowałam, jak trafiłam z nim do szpitala w Oławie ordynator kazała mi próbować robić przerwę nocną czyli opuścić tylko jedno karmienie, tak zaczął przesypiać noce, ale o północy dawałam mu na śpiocha flachę i rano wstawał o 6.00 na śniadanie. Później dość długo przez sen karmiłam go koło 22.00, bo po prostu wiedziałam, że nocy nie prześpi. Od około 2,5-3mcy dopiero jemy tak jak jemy czyli ostatni posiłek o 20.00.
I choć są z wami, do was nie należą.
LeeLoo, Kochana, co szpital to teoria . Moja jest na mleku z puszki od pierwszych minut zycia. Mala jadla kiedy chciala. Nie budzilam jej i jakos od pierwszego miesiaca zycia spi cala noc. Mi mowiono, ze nalezy ufac dziecku. Jak nie wola, to znaczy, ze nie glodne.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 744 dni temu Posty: 1448
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-17, 14:33
Moja Mała jeszcze nocek nie przesypia, ale śpi 6-7 godzin pod rząd, więc nie narzekam absolutnie i w końcu się wysypiam kąpiemy się ok. 20, potem jedzonko i 21-22 idzie spać, śpi do 4 (dzisiaj aż do 5 ), dostaje cyca i śpi dalej do 7:30-8:00 baaardzo mi się ten system podoba, mam nadzieję, że jej się nie poprzestawia nic
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 744 dni temu Posty: 1448
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-17, 17:45
Karoll, w sumie niewiele ponad tydzień temu odkąd zmieniłam pory spacerów. Wcześniej wychodziłam ok. 17 i wracałam o 19, Mała cały czas na spacerze spała, potem była kąpiel, jedzenie i niby zasypiała od razu, ale budziła się po 4 godzinach. Teraz wracamy do domu o 16-17 i do 20 ją jakoś zabawiam, żeby ją wymęczyć, no i śpi dłużej mam nadzieję, że i Ty wkrótce zaczniesz się wysypiać
Dzięki Króliku .
Córcię kąpię ok.19.30, później mleczko i kładę Basię ok.20.30.
Staram się,aby wcześniej nie spała... Mam nadzieję,ze faktycznie już niedługo wydłuży czas snu.
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 718 dni temu Posty: 1489 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-19, 10:18
Nie wiem z czego to wynika ale Natalka zaczęła znowu jeść dwa razy w nocy Zdarzało się że przesypiała całą noc już nawet ale zazwyczaj jadła raz a teraz... W ogóle jakoś kiepsko sypia zwłaszcza nad ranem.
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-19, 11:08
Gosiak 11 napisał/a:
Nie wiem z czego to wynika ale Natalka zaczęła znowu jeść dwa razy w nocy Zdarzało się że przesypiała całą noc już nawet ale zazwyczaj jadła raz a teraz... W ogóle jakoś kiepsko sypia zwłaszcza nad ranem.
u mnie jest tak samo... tylko że w nocy je z trzy razy i tez zazwyczaj jadła raz i przesypiała całą noc u mnie tak jest że nad ranem to się zawsze budzi
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 718 dni temu Posty: 1489 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-19, 15:43
iwonaryki napisał/a:
u mnie jest tak samo... tylko że w nocy je z trzy razy i tez zazwyczaj jadła raz i przesypiała całą noc u mnie tak jest że nad ranem to się zawsze budzi
To jest nas dwie, może nasze córki przechodzą skoki rozwojowe, gdzieś czytałam, że wtedy dziecko jakby (może brzydko to zabrzmi) cofa się jeśli chodzi o rozwój, może to tylko przejściowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum