Informacje: Dołączyła 983 dni temu Posty: 754 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2009-08-30, 21:38
magdaaa napisał/a:
moze oszczedac
Łatwo powiedziec. Uwierz Madziu, że systematyczne zakupy są dużo lepszym pomysłem niz odkładanie pieniędzy. Przynajmniej dla mnie, bo kiedy byłam w ciązy to i ja i P. zarabialiśmy o wiele mniej niz w tej chwili i zawsze kiedy udało nam się odłożyc jakąś sumę to przytrafiał się nadprogramowy wydatek, na który brało sie pieniądze z "zaskórniaków" ze szczerym postanowieniem- odłożę po wypłacie... i z reguły okazywało się, że te pieniądze są nam niezbędne i znowu oszczęzanie odkładaliśmy na następny miesiąc A tak powoli kupiłam wszystko czego potrzebowałam i nie musiałam się stresowac
Ja
mysle ze tak po 4,5 miesiacu kiedy wiadomo ze wszystko jest ok, ze ciaza jest bezpieczna mozna juz zaczynac robic prezenty czy kupowac wyprawke
ja zawsze czekam ze dwa rygodnie po porodzie aby kupic prezent , w zeszłhm roku jak kuzynka miała termin na czerwiec zastanwaiłam sie którego lipca pojechac i juz kilka dni przed terminem miałam robic zakupy prezentu , ale moja przesadnosc w tej kwestii była gora i nie kupiłam i dobrze bo tak jak piszesz nie byłabym wstanie na to patrzec a tym bardziej dac komus innemu < niestey dziecko zmarło kilka dni po porodzie>
Olcia prawda jest taka ze nigdy nie ma sie pewnosci ze dziecko urodzi sie zdrowe i piekne. 4,5 miesiaca?? Ile to razy kobiety rodza przedwczesnie i dzieciatka umierają. Dopóki nie zobaczyłam Szymka nie wiedzialam czy wszystko bedzie ok. Ale zakupy robiłam mimo obaw I cale szczęście.
Madzia to nie rozsądek ale strach. Do tej pory wszystko przebiega pomyślnie, czujesz się dobrze, brzuszek pięknie rośnie, nie widzę powodu dla którego miała byś odmówić sobie tej przyjemności. Juz niedługo stuknie Wam półmetek, no chociaż skarpeteczki by się przydały
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-03, 16:22
Ja jeszcze z zakupami poczekam, ale zdarza mi się chodzi po sklepach dla dzieci i dużo oglądam. Jednak Ty Madziu już chyba możesz sobie pozwolić na małe zakupy chociażby pod pretekstem uczczenia pierwszych ruchów.
Profil: Imię: Kornelia
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-28, 10:34
My dziś zaczynamy 13 tydzień czyli 4 miesiąc i pomalutku myślę o zakupach. Poradźcie ile kupić pieluszek i jakie są najlepsze. Słyszałam że są grubsze i cieńsze? Mam zamiar kupować wszystko pomalutku np. paczka pieluszek na miesiąc i może jakiś drobiazg. Na razie nie chce szaleć, ale już nie mogę się oprzeć
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-23, 17:20
Hej!
Ja właśnie zaczęłam 18 tc. Kupiłam sobie na allegro (a właściwie zrobił to mój mąż) wyprawkę pięcioczęściową z napisem "Jestem aniołkiem tatusia". I na razie to tyle... Ale moja mama kupiła sobie duże ozdobne pudło i od 2 tygodni za każdym razem, jak tylko chodzi po sklepach coś kupuje: czapeczkę, kaftanik...
Wszyscy (ja przede wszystkim) czekamy na usg 12 grudnia, żeby dowiedzieć się czy będzie Basia czy Filipek. Będzie można już podchodzić do zadania bardziej kolorystycznie. Ja póki co tylko oglądam w internecie wózki i łóżeczka. Staram się za bardzo nie nakręcać na zakupy, choć to trudne
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 808 dni temu Posty: 20
Profil: Imię: Ania
Wysłany: 2009-11-23, 17:24
Ja planuje wózek łóżeczko kupić po nowym roku to będzie 26tc, resztę czyli wanienkę ciuszki to tak systematycznie a pampersy, kosmetyki na samym końcu:) Chociaż od ciuszków to i teraz nie mogę się opanować:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum