Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 718 dni temu Posty: 1489 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-07, 10:00
Co do prania ciuszków, to właśnie mam zamiar to robić tylko zastanawiam się czy konieczne jest zastosowanie specjalnego proszku dla niemowlaków czy może być hipoalergiczny sensitive zwykły, niby pisze że nie powoduje alergii?
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-07, 12:57
Położna radziła mi w proszku dziecięcym...używam Dzidziusia i Jelp.
Ale wiem że są mamy, które się nie przejmują i piorą wszystko razem w zwykłych proszkach nawet ze swoimi ubraniami. Zależy od podejścia.
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 718 dni temu Posty: 1489 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-07, 15:33
Myślę że spróbuję w tym co mam, a w razie gdybym zauważyła coś niepokojącego zamienię na dziecięcy. Dzisiaj czytałam o tym i podobno jeżeli dziecko nie jest z rodziny alergicznej i urodziło się w terminie nie powinno mieć z tym problemów.
Wysłany: 2011-02-14, 22:20
my jeszcze dlugo przed ciążą jak widzieliśmy cos fajnego kupowaliśmy W weekend zaszalałam z przyszłą babcią i 2/3 wyprawki i komplet poszewek, ochraniacz i baldachim do łóżeczka
Ja już myślę o wyprawce dla malucha, dzisiaj zaczęłam 22 tydzień ciąży, i kupiłam tylko 2 butelki Aventu póki co.
Ale w wakacje przejrzymy co mamy, i zamierzamy już uzupełnić powolutku resztę.
Czyli tak koło 30 tyg ciąży będziemy kupować
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 875 dni temu Posty: 1927 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-02, 13:37
A ja po przemysleniach żałuję że nie zaczęłam wczesniej kompletować rzeczy dla malucha. Właśnie jestem w trakcie zakupów, a zaczęłam od zrobienia listy niezbędnych rzeczy, która jest strasznie długaśna
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 840 dni temu Posty: 2580 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-02, 18:01
i strasznie droga ja też żałowałam, że wcześniej nie zaczęłam, potem wydatki się namnożyły i trzeba bylo skromniutko Już nie pamiętam, ale zaczęłam jakos na sierpień/wrzesień, a mała październikowa.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-02, 19:13
A my zakupy rozlozylismy w czasie i nawet tak nie odczulismy tej wyprawki Pierwszy zakup - kolyska jakos okolo 20tc (ale to akurat okazyjnie), z grubszych zakupow to wozek w marcu (termin na koniec maja). Ciuszki zawsze przy okazji wiekszych zakupow kupowalismy. Najgorzej wspominam zakupy w aptece - ciagle czegos brakowalo a i sumki sie ladne zbieraly
Dziewczynki moje drogie dziś miałam kolejne spięcie z mamą.
Mąż chciałby już zacząć robić zakupy dla naszego maleństwa, bo ciężko będzie wszystko naraz kupić - kasa ....
Przecież wózek, łóżeczko itd to wszystko kosztuje ...
Moja mam twierdzi że to stanowczo za wcześnie a najlepiej to zakupy zostawić na ostatnią chwilę
Czy ja w tej "ostatniej chwili" będę miała siłę na zakupy i chodzenie po sklepach ?
Niby twierdzi że nie jest przesądna ale lepiej nie kupować...
Mąż już mi mówi żebym z nią na ten temat nie rozmawiała, bo tylko się denerwuje...
Jutro zaczynamy piąty miesiąc i wydaje mi się że spokojnie mogę zacząć robić zakupy
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
Wysłany: 2012-05-11, 11:37
WweronikaA, Kochana im wcześniej kupicie tym będzie lepiej , a mamie możesz tam powiedzieć że w przesądy ani w zabobony nie wierzysz tam żadne w końcu to wasze dziecko i wy decydujecie co kiedy kupicie .
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1593 dni temu Posty: 2964 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2012-05-11, 11:38
WweronikaA, no pewnie że jak rozłożysz sobie wszystko na miesiące to łatwiej kupić niż wszystko na raz . Dobrze że mi nikt tak nie gadał bo bym chyba strzelała
No a mi niestety "gdera" ale będziemy kupować, najwyżej nawet jej nie poinformujemy o tym
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2012-05-11, 13:10
Wweronika mamą to się nie przejmuj wszystkie mamy chyba muszą od czasu do czasu pogderać. Moja tez nam gderaco chwile tylko w sprawie remontu na górze, że to trzeba, zrobić, to albo tamto i normalnie nerwicy nie raz dostaje przy niej.
Kupicie wtedy kiedy wam będzie pasować a nie twojej mamie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum