Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-09, 21:29
Starałam się odkładać zakupy na III trymestr, trochę żeby nie zapeszyc, ale przede wszystkimi - gdzie to wszystko trzymać
Z głównymi zakupami się udało, ale już wcześniej miałam trochę rzeczy - bo albo mnie, albo mamie, albo nawet mojemu bratu coś ślicznego w oko wpadło
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 750 dni temu Posty: 433 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-20, 14:29
No ja mam termin na ok 27 czerwca i myślę że jakoś już w kwietniu będę biegać po sklepach. Generalnie nie lubie zakupów i jestem chora jak mam chodzić po sklepach ale za tymi małymi ubrankami i buteleczkami i wózkami to mogę godzinami no i miejsce w szafach już będzie wiec bedzie można powoli kupować...dopiero łóżeczko i wózek to tak już w czerwcu.
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Ja pierwsze skarpetki kupilam chyba kolo 18 tygodnia.
Pozniej w miare stopniowo, dobieralam jakies pojedyncze ciuszki ale tez bez szalenstw.
A praktycznie cala wyprawke skompletowalam dopiero teraz, pod koniec osmego i na poczatku dziewiatego miesiaca.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 808 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-02, 11:00
Madzia, ale jesteś tą szczęściarą, która nie musi leżeć i może spokojnie pod koniec ciąży zakupować Ja na szczęście dobrze, że zabrałam się za wszystko wcześniej (jakoś koniec listopada - początek grudnia). Teraz niestety chodzenie ograniczam do minimum, bo po każdym wyjściu z domu na co najmniej 5 godzin (w Radomsku nic nie ma i trzeba jechać najbliżej do Częstochowy) boli mnie dół brzucha.
Jasne, że zakupy zawsze można robić przez internet, ale nie ma to jak iść, podotykać, wózek najpierw w sklepie wypróbować, nawet jeśli kupuje się na aukcji. Dlatego nie żałuję, że zaczęłam wcześnie. Teraz zostały mi do zakupu kosmetyki, wanienka, łóżeczko mam już wybrane, więc nie będzie problemu nawet jeśli sama po nie nie pojadę.
I najważniejsze przynajmniej dla mnie: nie odczuwamy tego wszystkiego aż tak finansowo kupując "po trochu" Nietstey nie mieliśmy odłożonej większej kwoty na maluszka, a z bieżących wydatków w jednym miesiącu nie dalibyśmy rady
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-02, 11:53
Ja też większość rzeczy już mam, zostało w sumie łóżeczko (już wybrane), wózek, wanienka , pościel, kosmetyki. No i może parę ciuszków (takich wyjściowych), ale wiem że babcia chce też coś kupić. Cieszyłam się, że mam tyle, bo cały 6 miesiąc spędziłam w szpitalu i zapowiadało się na dłuższy pobyt. No i fakt kupując coś w każdym miesiącu nie było tak ciężko finansowo. Teraz nie bardzo mogę jechać na zakupy, a na pewno nie sama.
piccolina, Jakie wybrałaś łóżeczko?
madzia, A Ty zdecydowałaś się na Radka VII z Klupisia czy jednak coś innego?
My na dzień dzisiejszy Radek VII kolor teak z szufladą.
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-02, 11:59
ja czekałam do 3 miesiąca z zakupami a potem w miarę chęci i pieniędzy po trochę kupowaliśmy, fakt w 8 miesiącu miałam już w szysko i torba była spakowana no i... wykrakałam spakowała się i do szpitala jechałam (fałszywy alarm), no ale przynajmniej mogłam stwierdzić co potrzeba a co nie. Mąż jak byłam w 36 tc w szpitalu to łóżeczko skręcił aby swoje odstało- "nowość" wywietrzała
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-02, 12:01
No właśnie ja też chcę trochę wcześniej zacząć kupować także przez wzgląd finansowy. Łatwiej będzie na raty kupować niż tak wszystko na raz. No i mam nadzieję że 17 lutego dowiemy się płci i już zaczne kupować...a jak się nie dowiemy to i tak pewnie zaczne
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 808 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-02, 12:19
Go$ napisał/a:
a jak się nie dowiemy to i tak pewnie zaczne
Pewnie, że tak! Ja mam sporo rzeczy żółtych i zielonych w różnych odcieniach. Pasują i dla chłopca i dla dziewczynki. Dopiero po drugim USG (u innego lekarza) mówiącym, że to dziewczynka kupiłam różowy sweterek... no i ten fioletowo różowy wózek. Ale pościel, becik itp. i tak wybieram żółto-zielone. Bardziej uniwersalne. A kto wie... może mi się tak spodoba, że zaraz będę chciała drugiego dzidziusia A jakby był chłopiec musiałby w różowym siostry się wychowywać
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 2119
Profil: Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-03, 09:52
Ja czekam do czasu az pojde na zwolnienie tak abym miala spokoj i wtedy juz bede po połowie więc chyba juz po maleńku będe mogla chociaz oglądac juz oglądam
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-03, 11:59
no ja już się nie moge doczekać tych zakupów....jeszcze miesiąc poczekam i zacznę pewnie i też juz oglądam na wystawach i w sklepach te wszystkie słodkości ...no i jeszcze przemeblowanie pokoju nas czeka....na co tez sie wyjątkowo cieszę
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 704 dni temu Posty: 13
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Oskar
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-08, 10:56
hej dziewczyny,
ja ciuszki dla dzidzi zaczęłam kolekcjonować od 15 tc. Ciuszków mam już bardzo dużo, cała komoda zapełniona. Mam również kocyki i ręczniki, 2 rożki, wanienkę, wózek i łóżeczko kupuję w czerwcu, bo termin porodu na 2 lipiec.
Pozdrawiam.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 737 dni temu Posty: 2454 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-11, 15:31
tak "na raty" na pewno duzo łatwiej...
mysle, ze ja się zabiore do kupowania po slubie, bedziemy mieli jakis dodatkowy zastrzyk gotowki i pomalutku sie nazbiera. No i pokoik dla dzidziusia trzeba caly wyremontowac, sciany, podloga, a potem bede tam układac te wszystkie slicznosci
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1394 dni temu Posty: 2648 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-07, 10:27
Ja dzisiaj zaszalałam i zamówiłam małemu karuzelę fishera.
Oglądałam ją na prezent a teraz cena nieco spadła i z przesyłką zapłacę 120zł.
Mam nadzieję, że spodoba sie mojemu maluszkowi jak przyjdzie na świat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum