Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1394 dni temu Posty: 2648 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-07, 12:32
Ja tam starałam się wytrwać do końca I trymestru, ale już w I nie wytrzymałam i logicznie pomyślałam, że mój mały przyjdzie na świat w październiku, więc gdzie ja w lecie dostanę zimowe ubranka, a akurat bywały ciekawe wyprzedaże. Np. kombinezon dorwałam za 35zł.
Tak samo teraz z kosmetykami miałam czekać na ostatni miesiąc, ale dorwałam w promocyjnej cenie i z długą datą przydatności i kupiłam.
Jak się ma ochotę, to nie ma co zabobonów słuchać tylko kupować.
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 613 dni temu Posty: 1651 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-07, 12:40
Ja napewno cos kupię w 19 tc bo jadę na wakacje za granicę i chcę żeby dziecko też miało coś z tej wycieczki
Narazie oglądam wózki i łóżeczka na allegro ale nie kupuje jeszcze i jak jestem w sklepie i są ciuszki dla dzieci to oglądam..niestety tylko oglądam
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 582 dni temu Posty: 13 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Iza
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-08, 10:52
Ja od razu jak sie dowiedzialm o ciazy to kupiłam malenstwu kilka ciuszkow nie moglam sie powstrzymac, teraz narazie przerwa, ze wzgledu na to ze mam dostac sporo rzeczy od znajomej dla maluszka nie tlyko ubranka dlatego postanowialm sie wstrzymac z zakupami
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 878 dni temu Posty: 135 Skąd: okolice Krakowa
Profil: Imię: Gosia
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-08, 18:39
My do tej pory nic nie kupowaliśmy. Ale wczoraj zamówiliśmy wózek i fotelik do auta. Oba używane. I tyle narazie mamy. Nad łóżeczkiem jeszcze się nie zastanawialiśmy. Za ciuszkami też dopiero zacznę się rozglądać.
Stwierdziliśmy że będziemy kupować "na raty", nie wszystko naraz bo to jednak jest spory wydatek.
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 613 dni temu Posty: 1651 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-08, 20:46
ja też będe kupować partiami bo naraz to pewnie nieprzemyslane zakupy by były a tak to zrobie liste i z listy kolejno bede kupować...największe rzeczy czyli wózek i łózeczko z wyposażeniem mam juz upatrzone
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1179 dni temu Posty: 1816 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-09, 23:13
Ja zaczelam robic zakupy dla maluszka w 6 miesiacu. Teraz w weekend zamawiamy lozeczko i mebelki, a wozek prawdopodobnie na poczatku wrzesnia. Sporo mamy rzeczy na liscie do kupienia, ale stopniowo wszystko odkreslamy:) Trzeba sobie rozlozyc w czasie te wszystkie zakupy, bo na raz to nie daloby rady
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 709 dni temu Posty: 1047 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-13, 19:23
Ja powolutku kompletuję ubranka, ale jeszcze nie ogarnął mnie jakiś wielki szał zakupów, ale to pewnie tylko dlatego, że ostatnio nie mogłam się nigdzie ruszać i średnio się czułam.
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 819 dni temu Posty: 2273
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-30, 20:09
I ciąża - wszystko można powiedzieć na początku 9. miesiaca, w sumie w dwóch hurtowniach czy trzech pakowałam torbę jakoś tydzień przed terminem. Jakoś inaczej do tego podchodziłam.
Teraz od 33tc w sumie w ciągu kilku dni odebrałam swoje ubranka po Julce, wyprałam, wyprasowałam, zrobiłam miejsce w pokoju małej na te ciuchy, pościel, pieluchy, ręczniki itp.
Jeśli chodzi o kosmetyczne rzeczy to pozostało mi coś do kąpania, oliwka i chyba tyle.
Chusteczki i pieluszki dla noworodka mam, na starsze zamierzam wypróbowywać te wielorazowe, więc jeszcze z 4-5 sztuk tychże pieluszek.
Teraz boję sie, ze urodzę wcześniej, dlatego wolę mieć wszystko dopięte na ostani guzik.
W pokoju przydałaby mi się jeszcze komoda do mebelków, które kupiliśmy w sumie niedawno córce i pomalować sciany, ale to na przyszły tydzień zaplanowane. Potem tylko leżec i czekać na rozwiązanie.
Nie wyobrażam sobie, zebym miała wszystko na raz załatwić, nie tym razem. Muszę więcej leżeć i odpoczywać a przy natłoku obowiązków domowych i matczynych to naprawdę jest trudne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum