Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 709 dni temu Posty: 1047 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-30, 21:24
My się będziemy gdzieś tak w 32 tygodniu pożądnie zabierać za zakupy, pomalujemy ( Dominik pomaluje) pokój, poustawiamy mebelki i w ogóle.
Ubranka będę prała, prasowała itp. gdzieś koło 35 tygodnia, tak to sobie obmyśliłam.
słoneczko07 nie martw się, wszystko będzie dobrze. Zrób tak jak zaplanowałaś i potem już tylko odpoczywaj. Do opieki nad Julką zaangażuj rodzinę, a ty leż i napawaj się ostatnimi tygodniami, gdy masz swojego Skarba pod serduszkiem.
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1394 dni temu Posty: 2648 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-31, 19:31
Dziewczyny a kiedy kupiłyście wózek? Ja planowałam kupić w przyszłym miesiącu, ale przez to wszystko co się w okół nas dzieję to się boję... Wózek muszę zamówić co najmniej na 2tygodnie przed odbiorem.
Swoją drogą pojawiła się myśl, że jak mały się szczęśliwie urodzi to wyśle moją mamę żeby mi zamówiła, ale nie wiem kiedy pierwszy raz będzie mi wózek potrzebny. Właśnie tak chciałam spytać kiedy po wyjściu ze szpitala jest jakaś wizyta u lekarza bądź na szczepienie z maluszkiem?
Sama nie wiem co robić... Tak się teraz wystrachałam tym wszystkim, że już zgłupiałam co robić.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 709 dni temu Posty: 1047 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-01, 19:28
Ja, jak się okazało, nie muszę kupować wózka, bo dostanę od koleżanki, której dziecko wyrosło już z wózka, więc mi się udało. Nie za bardzo mamy teraz kasy bo trzeba było wykończyć mieszkanie...
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 613 dni temu Posty: 1651 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-05, 15:12
no ja mam pierwsze zakupy dla Mikołajka za sobą ale to mąż miał wielka ucieche jak poszadł na stoisko ze skarpetkami dla niemowlaków hihi przytargał od razu 5 par i buciki ala bamboszki a był taki dumny, że to niebieskie dla synka swojego kupił pierwsze zakupy 19/20 tc ale tylko dlatego, że bylismy na urlopie za granicą i z każdego kraju w którym bylismy cos mu kupilismy a to jakies spioszki, kocyk, ręcznik ala rożek, nawet ma smoczek juz
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-06, 14:15
Jeśli wracasz samochodem ze szpitala, to musisz mieć fotelik, a że czesto są komplety z wózkiem...
Pierwsza wizyta po porodzie różnie wypada - połozna na patronaż przychodzi do domu, czasami lekarz też ok. 3 tygodnia, u nas jest w jednej przychodni ta wizyta nieobowiązkowa, w drugiej trzeba iść do przychodni. Obowiązkowa jest wizyta i szczepienie po 6 tyg życia.
Tyle teorii... z Zosią musiałam iść zaraz po weekendzie żeby ją zważyć, bo spadła dość mocno z wagi w szpitalu i w sumie warunkowo nas wypuścili.
Wózek kupiliśmy jakoś 2 mc przed porodem, ale jeszcze miesiąc stał u rodziców - bo oni więcej miejsca mają, a u nich kupowaliśmy.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Ja jestem w 11 tygodniu i już nie mogłam się powstrzymać i kupiłam śliczne ubranko z napisem "Kocham mojego tatusia" dla mojej dzidzi i moja siostra kupiła śliczne spodenki Ale takie poważniejsze zakupy to myślę, że jeszcze sporo czasu
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 589 dni temu Posty: 1304
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-25, 21:46
Tak jak mówiłam, po usg kupiłam ubranko i skarpeteczki i dzisiaj tez poszliśmy na zakupki i mężuś wybrał ubranko taka mała kolekcja, niedługo 13 tydzień, więc małe szaleństwo.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 743 dni temu Posty: 141 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Paulina
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-26, 06:55
ale dziewczyny szalejecie ja jestem w 21 tygodniu i jeszcze nic nie kupiłam chociaż nie powiem bardzo bym chciała tak mnie "meczy", zeby cos kupic ale narazie nie wiem jaka płeć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum