Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-26, 11:12
no to kupuj uniwersalne ubranka- zielone, żółte, czerwone, białe, niebieskie- na początek i tak nie potrzebne ci sukienki, bo maluchowi niewygodnie będzie. Ja tak robiłam, kupwałam to co mi sie podobało w uniwersalnych kolorach
Informacje: Dołączyła 983 dni temu Posty: 754 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-26, 11:42
motylek napisał/a:
nie potrzebne ci sukienki, bo maluchowi niewygodnie będzie
dokładnie a nawet jak trafi się jakiś kaftanik w różowym kolorze a urodzisz chłopca to też nic się nie stanie- słyszałam, że tylko prawdziwi mężczyźni odważą się założyć różową koszulę Miśka miała rzeczy w niemal każdym kolorze, prócz różowego, bo akurat nic ładnego wtedy w tym kolorze nie znalazłam i w niebieskim też wyglądała ślicznie
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 555 dni temu Posty: 593 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: Agnieszka
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-10, 08:43
ja to w ogóle chyba wariatka jestem jak tylko zobaczyłam dwie krechy kupiłam sobie aż 3 ubranka ciążowe dla siebie i już za niedługo idę kupować maluszkowi nie wierze w żadne przesądy.No ale wózek kupie w 8 miesiacu bo teraz nie mam gdzie go postawic:).
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 709 dni temu Posty: 1047 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-11, 14:51
Chyba każda z nas tak ma lub miała.
Ja szalałam w sklepie Mothercare w Galerii, ale również w takiej jednej hurtowni... cudne ubranka dla kobiet w ciąży i dla malucha.
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 476 dni temu Posty: 117 Skąd: Zielona Góra
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-22, 12:03
Ja zaczełam kupować ciuszki jak tylko sie dowiedziałam, że jestem w ciązy.
a że teraz wiem, że bedzie to dziewczynka to moge kupowac ciuszki dla malutkiej kobietki:):).
_________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2272 Skąd: Górny Śląsk
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-21, 19:32
Mnie też juz kusi by coś kupić, jednak chyba najpierw chciałabym znać płeć
Ale myśle o jakims kocyku czy coś, normalnie jak widzę takie malutkie ubranka to mnie nosi
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 476 dni temu Posty: 117 Skąd: Zielona Góra
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-21, 19:43
wiesz nie musisz znac płci,bo mozesz kupowac ubranka w uniwersalnych kolorach.ja tak robilam i kupilam sporo super ubranek w naprawde niskich cenach.
_________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 709 dni temu Posty: 1047 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-21, 21:15
Mnie korcić zaczyna, ale jak tylko o tym myślę to się zaczynam od razu karcić.
Bo po pierwsze -> za wcześnie.
A po drugie -> mam masę gabrysiowych uniwersalnych ubranek.
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 737 dni temu Posty: 2454 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-22, 09:25
już nawet nie chodzi o ubranka, my praktycznie wszystkie dostaliśmy, więc bardzo mało dokupiłam na ostatnią chwile, ale żałuję, że wcześniej nie zaczęłam kupować rzeczy typu: podkłady, kosmetyki, pieluchy, chusteczki i wszystko do pielęgnacji dziecka, bo okazało się, że wszystko naraz kosztowało sporo....
teraz jak mam jakąś promocje pampków, chusteczek, biore, dobrze i pare złoty przyoszczędzic
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2272 Skąd: Górny Śląsk
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-22, 10:01
malami napisał/a:
teraz jak mam jakąś promocje pampków, chusteczek, biore, dobrze i pare złoty przyoszczędzic
to na pewno U nas na kosmetyki za wczesnie, ale jak tak czasem popatrze na ceny w marketach to faktycznie kremy, oliwki, chusteczki ładnie kosztują, o pieluchach nie wspominając
monika24 napisał/a:
wiesz nie musisz znac płci,bo mozesz kupowac ubranka w uniwersalnych kolorach.ja tak robilam i kupilam sporo super ubranek w naprawde niskich cenach.
wiem, ze nie musze ale juz bym chciala poza tym jakos tak mam wrazenie ze to wczesnie, boje sie zeby nie zapeszyc ani nic
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 589 dni temu Posty: 1304
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-23, 17:50
tez się bałam, żeby nie zapeszyć...ale na wieść o dzidziusiu kupiłam niebieskiego misia...potem coś i potem coś...takie małe drobnosteczki na uczczenie każdego tygodnia
zamiast ciuszków kupiłam tylko skarpeteczki itd.żeby serduszko ucieszyc.
Ale tylko 3 miesiąc minął zaczełam szaleć...odrazu wózek...bo sie napatoczył tańszy....fotelik od kolegi....mata edukacyjna się trafiła....i tym sposobem faktycznie teraz mam już wszystko, oprócz kosmetyków i pieluch a ubranek hohohoho na cały żłobek najpierw uniwersalne były i miałam nic nie dokupywać , ale jak się dowiedziałam że dizewczynka to poszalałam z różowym i babcie też szaleją na nowo
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 447 dni temu Posty: 2294 Skąd: Podlaskie:)
Profil: Imię: Jaśka:)
Im. dziecka: Tomaszek
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-23, 19:13
a ja nic nie kupuje dużo rzeczy dostałam od znajomych:) oczywiście uniwersalnych białe żółte jakieś kolorowe pajacyki:) a teraz szaleje z pampersami co jakaś promocja jest to paczkie bierzemy bo to najszybcie bedzie się kończyło heheh
w poniedziałek łóżeczko jedziemy kupić i całe wyposażenie do niego:) wózek to po Bożym narodzeniu:)
zlaczylam 2 posty w jeden.
Ostatnio zmieniony przez madzia 2010-11-23, 19:35, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum