REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Tytuł: Kiedy pierwsze zakupy dla dziecka?
Autor Wiadomość
madzia 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-08-22, 10:13   Kiedy pierwsze zakupy dla dziecka?

Nie zebym sie juz przymierzala ;-) ale taki temacik zakladam, niech wisi.

Kiedy zaczelyscie kompletowac wyprawke? Od ktorego miesiaca? Czy na raty, czy wszystko naraz pod koniec?

tigraa84 

Informacje:
Dołączyła 983 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-08-22, 11:07   

Ja wyprawkę zaczęłam kompletowac kiedy byłam w piątym miesiącu. I tak powolutku przez pozostałe miesiące dokupowałam wszystko, co potrzebne. Gdybym miała czekac na ostatnią chwilę, to nie wiem czy podołałabym finansowo <bezradny>

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-08-22, 12:37   

No tak mi sie wydaje, ze czekac do ostatniej chwili nie ma co, bo i kupa kasy jak na jeden wydatek, i wszystko mysle takie w biegu. Ja zaczne myslec tak w okolicach piatego mies. mysle, ze tak bedzie dobrze i po malutku mozna juz sobie wszystko skladowac.

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1315 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2009-08-22, 13:13   

nie pamietam dokladnie,ale wydaje mi sie ze tez tak kolo 5tego miesiaca,wczesniej skusialam sie tylko na skarpeteczki :-P a te konkretne zakupy typu lozeczko to wlasnie tak ok. 5tego miesiaca ciazy

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-08-22, 18:13   

ja podobnie - większe i ważniejsze zakupy zaczęły się ok. 5 miesiąca. wcześniej skusiłam się na kilka ubranek i śliniaczki ;-) i potem systematycznie, w każdym miesiącu coś odhaczałam z listy zakupowej. tym sposobem, jak Krzyniu się urodził, to wszystko miałam w domu, wyszykowane, wyprane, gotowe do używania :)

:) 

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-08-26, 20:27   

moj pierwszy zakup to skarpeteczki, które pokazalam mamie wraz ze zdjęciem z USG w 10 tc :) Kolejny zakup w 3 miesiącu to śpiochy, ale tak konkretniej to zaczęłam chyba w 5 - tu mam na mysli ubranka. Wyprawka cięższego kalibru typu łózeczko to 8 m-c. A wózek i wanienka pożyczone :)

monikak 
juleczka

Informacje:
Dołączyła 903 dni temu

Profil:
Imię: Monika
Im. dziecka: Julia
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-08-27, 11:10   

ja swoje pierwsze zakupy zrobilam jak wyszlam z coreczka ze szpitala a tak wogule to cala wyprawke kupil moj R kiedy ja lezalam w szpitalu przed urodzeniem nie kupilam zadnej rzeczy dopiero po urodzeniu łozeczko i pare ciuszków :-D

magdaaa 

Informacje:
Dołączyła 1126 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-08-27, 19:43   

monikak napisał/a:
ja swoje pierwsze zakupy zrobilam jak wyszlam z coreczka ze szpitala a tak wogule to cala wyprawke kupil moj R kiedy ja lezalam w szpitalu przed urodzeniem nie kupilam zadnej rzeczy dopiero po urodzeniu łozeczko i pare ciuszków
i mozna , nie był to jakis wielki problem , nie trzeba było tego robic pół roku prawda ?? mysle ze jak sie chce to mozna te wszelkie zakupy szybciutko załatwic.

:) 

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-08-27, 21:02   

jasne że można, ale jednak jestem zwolenniczka systematycznych zakupów nie na szybcika. Wszystko przemyslane, portfel nie wyczyszczony tak nagle. Po porodzie byłam w kiepskim stanie i nie wyobrazam sobie ciaglego konsultowania sie z mężem co kupic a co nie i w jakich ilosciach. Każdy robi jak mu wygodnie.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-08-28, 06:24   

Oj, ja to bym nie mogla tak wszystkiego zostawic, do po porodzie.
Nie wiem jak to jest, ale z tego co sie slyszy
:) napisał/a:
Po porodzie byłam w kiepskim stanie
to ja tez sobie nie wyobrazam, nie miec nic. A po wyjsciu ze szpitala, przeciez trzeba juz zaczac funkjonowac w domu, wiec dobrze, jak juz to wszystko jest.
No i ulatuje ta cala przyjemnosc, z zakupow ;-)
No ale kazdy robi jak uwaza.

zo$ka 

Informacje:
Dołączyła 897 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Maja
Wysłany: 2009-08-28, 09:32   

Ja zaczelam robic zakupy dla Dziecka jakos w siodmym miesiacu ciazy.Nie chcialam robic za szybko bo mysle ze to nie ma sensu ale napewno nie zostawilabym wszystkiego na "po porodzie".Wszystko na spokojnie po trochu.Bez obaw ze wroce ze szpitala i nie bedzie nic...

tigraa84 

Informacje:
Dołączyła 983 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-08-28, 14:40   

magdaaa napisał/a:
i mozna , nie był to jakis wielki problem , nie trzeba było tego robic pół roku prawda ??

A dla mnie to byłby problem- przede wszystkim natury finansowej. Nie stac mnie było na to, zeby od ręki wydac tyle pieniędzy (bo wcale tanio nie wyszło). To po pierwsze. Druga rzecz, że
madzia napisał/a:
po wyjsciu ze szpitala, przeciez trzeba juz zaczac funkjonowac
, a nie wyobrażam sobie, żeby zakupienie całej wyprawki pozostawic na barkach mojego połówka, który z reguły nawet dla siebie ciuchów nie kupuje. Pewnie połowy by zapomniał ;-)

monikak 
juleczka

Informacje:
Dołączyła 903 dni temu

Profil:
Imię: Monika
Im. dziecka: Julia
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-08-28, 18:17   

magdaaa, no pewnie ze mozna moj R zrobil sam wszystkie zakupy no troszke mu pomagala tesciowa ale spisal sie na medal poprostu slyszlam ze nie powinno sie kupowac przed porodem ale to tylko takie tam przesady :-D

magdaaa 

Informacje:
Dołączyła 1126 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-08-28, 22:13   

monikak napisał/a:
slyszlam ze nie powinno sie kupowac przed porodem ale to tylko takie tam przesady
no to jest jedyny przesad , który gdybym była w ciazy to bym sie do nieo stosował :-)
co do finansóew to kobieta wie jakies 8 miesiecy ze bedzie dziecko i moze oszczedac :D

Olciiia 

Informacje:
Dołączyła 1289 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2009-08-29, 15:31   

Ja mysle ze najlepsze jest wlasnie takie systematyczne kuipowanie sobie wszystkiego po troszku

w przesady nie wierze, ale wole nie kupowac nikomu ciuszkow dla maluszka od razu kiedy dowie sie o ciazy
bo raz tak zrobilam a kolezanka po niedlugim czasie poronila :-(
i glupio sie czula patrzac na te prezenty
mysle ze tak po 4,5 miesiacu kiedy wiadomo ze wszystko jest ok, ze ciaza jest bezpieczna mozna juz zaczynac robic prezenty czy kupowac wyprawke

Odpowiedz do tematu