Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 875 dni temu Posty: 1927 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-27, 12:17
a u nas dopiero dziś w nocy czyli trzymał się cztery tygodnie, długo stosowałam octenisept. A od razu odpadła wam całość i został czysty pępuszek? U Martynki wszystko suchutkie i nic się nie papra ale zostały takie małe brązowe skrawki w środku a boję się to ruszyć, może wypadnie samo
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-27, 14:05
ewelcia1987, jak pisze Karolina przemywaj to poki pepuszek nie bedzie czysciutki. Jak jest zasuszony to wszystko gra, u nas niby odpadl caly ale sie mazał I tez tak dlugo sie trzymal, generalnie nie jestem z octeniseptu zadowolona
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 658 dni temu Posty: 593 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: Agnieszka
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-05, 21:57
u nas długo bo 2 tygodnie, nasłuchałam sie żeby nie przemywac, przyszła połozna i mnie okrzyczała i rzeczywiście odpadł po 4 dniach oczyszczania spyrytusem
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 418 dni temu Posty: 263 Skąd: wieś
Profil: Im. dziecka: Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-02, 09:18 Pępuszek
Dziewczyny jak powinien wyglądać odpadający kikut pępowinki. Bo u Dorci to ten kikut już prawie odszedł trzyma się tylko z jednej strony i można go odgiąć i właśnie pod spodem jest taka żółto ziolona gula (wygląda jakby ropa), ale nic sie nie sączy. No i wydaje mi się, że brzydko pachnia. W piątek będzie położna u nasz to pewnie zobaczy, ale moż trzeba by iść wcześniej do pediatry z nią??
Dodam, że podczas kąpieli pęka nie zalewamy, używamy octaniseptu i spirytusu do odkażania.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1593 dni temu Posty: 2964 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-02, 10:33
nimfa, u nas jak odpadał to było tylko czerwone troszkę . Wydaje mi się że nie powinno być ani żółto ani zielono . A jak brzydko pachnie to może tam jest jakis stan zapalny . Ja bym poszła do lekarza bo położna i tak pewnie przyjdzie popatrzy i powie że trzeba do lekarza .
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-02, 13:10
nimfa, przemywaj tez w tym miejscu gdzie pepek sie odgina. U nas pepek troszke sie mazal i lekarz kazal pryskac neomecyna, poczekaj co polozna Ci powie
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 875 dni temu Posty: 1927 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-02, 15:23
nimfa u Martynki tez mi się wydawało że pod pępkiem widzę coś żółtego jakby ropka ale nic z tego nie ciekło i nie pachniało jakos inaczej , a jak kikutek odpadło to to znikło po prostu. Wydaje mi sie że to taka skórka naciągnięta i tak wygląda, ale lepiej pokazać położnej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum