Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 4120
Profil:
Wysłany: 2010-04-06, 09:23
marta napisał/a:
A co do diety to nie stosuje żadnej ale to co zabronione to unikam.
skoro go nie karmisz piersią, to Twoja dieta nie ma tu żadnego znaczenia.
odbija mu się po jedzeniu?
jest herbatka z kopru od 1 tygodnia, możesz ją podać bezpiecznie. co do innych specyfików, to trzeba skonsultować. pewnie była u Ciebie już położna, skoro jesteś w domu. zadzwoń do niej, może ona przyjdzie i coś podpowie.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 864 dni temu Posty: 42 Skąd: okolice nysy
Profil: Imię: marta
Im. dziecka: mariusz
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-06, 11:30
Tak odbija mu sie po jedzeniu. Położnej jeszcze nie było bo dopiero od wczoraj jesteśmy w domu. Ale dzięki wszystkim za rady. A odnośnie herbatki na opakowaniu pisze żeby rozrabiać w 100ml i czy podawać mu wszystko od razu? Pytam bo gdy daje mleko wypija go ok 60ml i jest najedzony.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1489 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-06, 12:00
marta, ja jak robię herbatkę to zawsze dawałam do wypicia tyle ile chcieli . Na początku może dziecku nie smakować herbatka . A jak się boisz to daj na początek tylko trochę do wypicia . I tak po za tematem gratuluję narodzin syneczka Wpadnij na pogaduchy i opowiedz nam coś więcej o tym swoim małym szczęściu
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-06, 13:03
Dziękuję za Gratulacje!Małemu od początku smakuje herbatka!Nie ma problemu z jej piciem!Wypija 60 ml i więcej nie chce więc mu nie daję! Na razie wszystko jest dobrze zobaczymy jaka będzie ta noc!Pozdrawiam i jak będzie chwilka to podzielę się wrażeniami!
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-22, 14:36
Dziewczyny jakie znacie sposoby na kolke. Daje małemu herbatke z kopru ale nie pomaga:( Mały ma 3 tygodnie a wiekszość preparatów jest od miesiąca. Może jakieś domowe sposoby są. Słyszałam że można przykładać ciepłą pieluszke na brzuszek. Po tym na chwile mu przechodzi ale tylko na chwile. Z góry dzięki za odpowiedz.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 768 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-22, 15:46
Oprócz ogrzewania brzuszka można go lekko masować, często układać dziecko na brzuszku - wtedy "masuje" sobie samo No i trzeba pilnować odbijania, żeby jak najmniej gazu połykał, odbijac "w połowie" piersi itp
Z lekow Espumisan ma rejestrację już w 1 miesiącu.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-22, 17:16
Dzięki. Jutro ide z małym do lekarza bo dostał wysypke na buzi myślałam że to potówki, ale wygląda to na jakieś chrostki. I chyba bede spokojniejsza jak zobaczy to lekarz i może coś przepisze na te kolki. Bo aż serce się kraja jak mały cierpi
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-22, 17:38
Może faktycznie coś z alergią. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale moja mama prawie na wszystko ma uczulenie więc może mały też jest alergikiem. Jak będziemy już po wizycie to napisze co lekarz powiedział.
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-23, 16:50
Już po lekarzu. Musimy zmienić mleko na hiper alergicze , bo ponoć ma skaze białkową. A na kolke poleciła Espumisan. Może już tej nocy mniej maluszka bedzie boleć. Zobaczymy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum