Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-08, 21:28
Laurel, mam takie pytanko, powiedz, jaki masz wymiar kołderki do tej kołyski? Można gdzieś w necie znaleźć kołderke i posciel na taki wymiar? Bo ja szukam a wszędzie tylko na standardowa wielkość
z tego co wyczytałam to kołderka ma rozmiar 70x80.
Kashira z doświadczenia powiem, że duzo lepiej od kołderki, sprawdza się kocyk. Szczelniej opatuli małe ciałko, większy można zlożyć na 2-3 razy. Jest tańszy i praktyczniejszy.
natomiast ochraniacz na szczebelki to juz prędzej się przyda. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę pościel do kołyski.
Kashira, 70 na 80. Wpisz sobie na allegro "pościel do kołyski", wybór jest spory. Z drugiej strony :) ma rację; Patryk nie używa w ogóle pościeli, którą kupiliśmy do łóżeczka. Zakładamy mu na noc śpiworek i przykrywamy polarowym kocykiem i nie ma pojęcia do czego służy poduszka. Dla Kubusia też mam kocyk z Puchatkiem , ale pościel jednak kupiłam, bo nie mogłam się powstrzymać. Przyda się na cieplejsze dni, wiosną. Twój maluch ma się rodzić już chyba w lecie, prawda? Może wtedy pościel okaże się bardziej funkcjonalna niż ciepłe otulacze, choć śpiworek i tak radzę sobie sprawić, bo to fajne rozwiązanie, przynajmniej u nas najlepiej się sprawdza odkąd mały zaczął skopywać z siebie wszelkie okrycie.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-09, 17:55
Jak wpisuje w wyszukiwarkę "posciel do kolyski" to wyskakuje mi posciel do takiej drewnianej kołyski, ktora ma zupelnie inny wymiar niz ta moja Ale teraz faktycznie zastanawiam się, czy grubszy kocyk nie będzie lepszy, bo w czerwcu raczej ciepło będzie
:) napisał/a:
natomiast ochraniacz na szczebelki to juz prędzej się przyda
w mojej kolysce nie ma szczebelkow, jest wyscielana miekkim materialem, wiec tylko ewentualnie nad poscielą sie zastanawiam
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 495 dni temu Posty: 2381
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-02-01, 09:18
Wejdźcie na Posh Tots, sklep internetowy, piękne koszyczki, kołyski itp, nie na moja kieszeń ale koszyczek wiklinowy sama zrobię na wzór tych prezentowanych w Posh Tots.
A niżej kołyska. Co myślicie o takim słodkim stylu?
205629.jpg
Plik ściągnięto 262 raz(y) 26,58 KB
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2011-02-01, 21:50, w całości zmieniany 2 razy
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 495 dni temu Posty: 2381
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-02-01, 10:50
Laurel Ja mam zamiar dziecku taki właśnie pokoik zrobić, u nas trochę będzie odwrotnie, to my będziemy spać w pokoju dziecka na początku a nie dziecko w naszej sypialni, żeby potem się delikatnie z niego wymiksować
Oczywiście jeśli kiedykolwiek to nastąpi
Mam już pomysły na pokój dla dziewczynki dla chłopca tylko dziecka ni ma.
:) kołyski sama nie zrobię, koszyczek wiklinowy może mi się uda. są sklpey z cudnymi tkaninami dla dzieci i niemowląt.
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
Laurel Ja mam zamiar dziecku taki właśnie pokoik zrobić, u nas trochę będzie odwrotnie, to my będziemy spać w pokoju dziecka na początku a nie dziecko w naszej sypialni, żeby potem się delikatnie z niego wymiksować
O, super rozwiązanie! Nie pomyślałam o takim, a to dla dziecka na pewno łagodniejszy sposób niż wyprowadzka z pokoju rodziców.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum