Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 806 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-02, 12:16
Kamyczek napisał/a:
piccolina, Jakie wybrałaś łóżeczko?
Poniżej łóżeczko, które wybraliśmy na pierwsze pół roku (może starczy na dłużej). Normalne duże łóżeczko (Radek któryśtam z szufladą) dostałam od kuzynki po jej córuni.
To wiklinowe ze zdjęcia według mnie będzie najwygodniejsze, bo ma koła, można nim się swobodnie przemieszczać po mieszkaniu, wszędzie się nim zmieszczę. Z tak sobie wymyśliłam, że np. będę mogła spokojnie robić obiad i zerkać w kuchni na dzidzię (ciekawe, czy w pierwszych miesiącach będzie mi się w ogóle chciało gotować???)
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1159 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-02, 13:19
Strasznie fajny ten koszyczek. Ja myślałam o czymś takim dodatkowo, ale nie mogłam nigdzie znaleźć. Praktyczne bo postawisz przy łóżku i nie musisz wstawać w nocy, żeby maluszka nakarmić.
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-02, 13:25
Kamyczek napisał/a:
Praktyczne bo postawisz przy łóżku i nie musisz wstawać w nocy, żeby maluszka nakarmić.
No właśnie! Ma dużo plusów. Minus jest tylko taki, że ma 100cm długości, czyli nie starczy na zbyt długo. Ale skoro normalne duże łóżeczko dostaję, to 520zł na kosz na kółkach mogę dać
Madziu, z tym łóżeczkiem wkroczyłyśmy chyba na temat typowo "łóżeczkowy". Może trzeba nasze posty przenieść do innego tematu??
A nawiazujac, ja tez dostalam kolyske tak do 3 miesiecy starczy. w sumie to nie mam potrzeby zeby cos takiego posiadac ale tak smiechowo jest, bo ma to troche lat, jedna babeczka mi przyniosla wiec nie bede odmawiac. No niech tam stoi.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 767 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-02, 16:59
Fajny
Dla drugiego dziecka planuję właśnie kołyskę albo taki kosz - bo inaczej się nie pomieścimy (chyba, że wcześniej się uda dom wybudować... ale to dalsza przyszłość, mam nadzieję).
100 cm długości może wystarczyć na długo, jak się trafi drobniejsze dziecko
Przesiądziesz się raczej z powodów bezpieczeństwa - bo póki co nie widziałam kołyski z opuszczanym poziomem materaca...
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-02, 20:16
no śliczniuśia ta kołyska wiklinowa tez taką chciałam ale jak zobaczyłam cenę to dałam sobie spokój, zdecydowaliśmy się na łóżeczko bo tańsze i na dłużej starcza choc nie powiem chiałabym zwłaszcza dla dziewuszki pasuje
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1533 dni temu Posty: 4112
Profil:
Wysłany: 2010-02-02, 21:54
śliczności
ale nie zamieniłabym na standardowe łóżeczko, ewentualnie jako dodatkowy bajer.
już gdzieś wklejałam, ale pokażę tutaj też.
my mieliśmy dla Krzysia taką kołyskę. fajnie się spisywała do czasu kiedy zaczął próbować w niej siadać
najczęściej w niej zasypiał, ale też podziwiał z niej świat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum