Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 635 dni temu Posty: 3497 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-01, 17:11
calineczka, Ja to miałam tak że jak mój synek miał roczek to jego matka chrzestna z okazji jego urodzin zakupiła mu taki komplecik spodenki takie ocieplane + kurteczka tam rękawiczki i czapka + szaliczek i dość długo to nosił z ponad prawie 5 lat
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 716 dni temu Posty: 2112 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-01, 18:20
o dobry temat bo ja nie wiem,junior bedzie miał w grudniu rok,chciałam mu kupić taki ocieplany kombinezon ogrodniczki i kurtka i kozaki do tego no ale junior buty zrzuca i nie wiem czy może taki kombinezon gdzie stopy zakryte są lepiej sie sprawi...
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-02, 07:13
Aniusia, tylko co jak zachce biegac? W kombinezonie to chba ne bardzo, musialyby buty byc.
Ja dla Franka na pewno kombinezon kupie ale on jeszcze malutki wiec to na pewno bedzie lepsze, nie bedzie mu nigdzie zawiewalo
Patryk miał kombinezon, ale to było jeszcze przed roczkiem i nie chodził. Dla małego dreptacza kupiłabym kurtkę i spodenki. Będę się rozglądać dla Kubusia.
Poprzedniej zimy mala byla przed roczkiem, kupilam kurtke ale stwierdzilam, ze musi byc jeszcze kombinezon. U nas jest potrzeba ciaglego wsiadania i wysiadania z samochodu, denerwowalo mnie to, ze ciagle sie ta kurtka podwijala i mala miala wszystko na wiechrzu. Kobminezon jest szczelny i wiedzialam, ze musze dopkupic. Dla dzieci starszych takich co juz zaczynaja chodzic kombinezony sa juz w otworami na buty. Na snieg pewno lepszy bedzie, bo w razie zabaw i upadkow nie nasypie sie gdzies za spodnie.
Ja tez sie zastanawiam czy na zime kombinezon czy kurtke. Obecnie rozgladam sie za kurtka a w razie czego dokupie kombinezon na szalenstwa sniegowe musi byc jedno i drugie.
Informacje: Dołączyła 276 dni temu Posty: 171 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Joanna
Im. dziecka: LENKA
Wysłany: 2011-09-02, 11:04
Aneta napisał/a:
U mnie była kurtka i spodnie . A jak szłam na sanki to kombinezon żeby śnieg nie wlatywał na plecki . Tak więc zawsze mam to i to .
U nas podobnie, kominezon na zimowe spacery a płaszczyk na różne eskapady autem jak wiedziałam, że tylko do auta i z powrotem bo w kombinezonie to mała wychodziła cała mokra pomimo, słabego grzania w aucie
_________________ 22.10.2010 godz.10:20 53 cm 3000g
Mama aniołka 19.02.2009 (*)
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 922 dni temu Posty: 2195
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-02, 11:06
u nas po raz drugi kurtka i spodnie (po Julce oczywiscie), do tego jeszcze dwie inne kurteczki mamy luźne, jeśli dziecko chodzi nie ma sensu w kombinezonie go trzymać, niech poznaje uroki zimy
ale jeśli dużo bedzie jeździł w wózku czy to do auta i spowrotem to radzę dokupić jednak kombinezon
Emilka śmiga jak szalona więc nie mam z tym kłopotu
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1638 dni temu Posty: 4543
Profil:
Wysłany: 2011-09-06, 15:34
na pierwszą zimę synka (miał roczek i chodził) miałam kombinezon, ale dwuczęściowy, spodnie ogrodniczki i kurtka. byłam zadowolona. zresztą na drugą zimę było podobnie. dostałam też w spadku jednoczęściowy, ale był w nim może ze dwa razy.
Informacje: Dołączyła 368 dni temu Posty: 610 Skąd: nibylandia.
Profil: Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-06, 15:44
Madzia81 napisał/a:
miałam kombinezon, ale dwuczęściowy, spodnie ogrodniczki i kurtka
Ja tak samo - i coś czuję, że Zuza go w tym roku donosi jeszcze A drugi większy czeka na swoją kolej, bo prababcia kupiła o dużo za duży (no bo przecież mała będzie go miała na dwie zimy i rocznemu dziecku kupiła kombinezon na 24mce ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum