Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 1260 dni temu Posty: 1035 Skąd: Wejherowo
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo, Nikodem
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-30, 15:21 Kominek
Już nie mam pomysłu, czym okleić nasz kominek. Znaleźliśmy taką fajną, czerwoną cegłę, stylizowaną na starą, ale do naszego, nowoczesnego wnętrza raczej nie pasuje. Będę wdzięczna za jakieś pomysły i sugestie.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1496 dni temu Posty: 796 Skąd: z krainy marzeń
Profil: Imię: S.
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-30, 15:59
My nasz kominek obudowaliśmy kamieniem elewacyjnym. Nadaje sie do wnętrz jak i na zewnątrz. Kładzie się go na specjalny klej. Efekt jest uważam super.
kamień 2.jpg Ten kamień kupuje sie w formie takich płyt powiedzmy 50/15 cm. dokładnych wymiarów nie pamietam. W kartonie jest chyba okolo 6 plyt. Cena kartonu to około 50 zl.
Plik ściągnięto 1248 raz(y) 41,32 KB
kominek.jpg To nie nasz kominek. Ten znalazlam w necie. Ale efekt jest podobny. Aczkolwiek my te "półki" mamy obudowane zwykłymi płytkami tzw. parapetowymi. Kamień tak jak tu jest beżowy a płytki brazowe i naprawde ładnie to wyglada.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-01, 10:39
co do piaskowców i kamieni to wszystko zależy od ułożenia- jak dobrze spiłuje się ranty to łączeń to prawie nie widać. Ja bym zaproponowała ci tynk dekoracyjny, tylko że samemu trudno zrobić, choc sa gotowe też...
ten komonek poniżej firma mojego M. robiła, natomiast taki piaskowiec mamy w sypialni łączenia widać fakt, ale zależy pod jakim kontem patrzysz i nam to nie przeszkadza
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1496 dni temu Posty: 796 Skąd: z krainy marzeń
Profil: Imię: S.
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-01, 11:33
malutka-iwona napisał/a:
Same płytki są fajne, ale bardzo widać ich łączenia (chyba, że jest to kwestia położenia).
Kochanie chyba to kwestia położenia.
Mój mąż sam kładł te "płytki"(robił to pierwszy raz), fakt że zajęło mu to trochę czasu aczkolwiek płytki są naprawdę dobrze położone i nie widać tych łączeń.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum