REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Tytuł: komputer
Autor Wiadomość
KaMi25 

Informacje:
Dołączyła 1175 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Maryś
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-11-19, 19:59   komputer

Pozwalacie 2-3 latkom uczyć się "komputera"? CO na nim robią?

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1488 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-11-19, 20:22   

Tak mój mały to najbardziej lubi mi przeszkadzać jak siedzę przy komputerze. Jak ja zaczynam pisać to on przychodzi i stuka w klawiaturę i mówi pyk pyk :lol:
Czasami pisze literaki na komputerze wciska jakąś a my mu mówimy co to za literka . Jest też taka fajna stronka dla maluszków gdzie poznaje się kolory , zwierzęta i inne rzeczy . Ale mały może tak raz w tygodniu siądzie przy monitorze bo nie ma nim większego zainteresowania . I ja się cieszę bo ma jeszcze dużo czasu na naukę komputera .

:) 

Informacje:
Dołączyła 1290 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-11-20, 09:01   

Jesli dziecko bardzo pcha się do komputera. To wyznaczyłabym mu odpowiedni czas na to, albo kupiłabym taki specjalny komputer dla dzieci. Pełno takich w supermarketach. Myslę, ze lepiej jest jak najdłuzej trzymac dziecko z daleka od kompa bo i tak predzej czy później zacznie z niego korzystać, a widomo jakim zagrozeniem jest dla dziecka. Mój chrześniak pół dnia spędza przed kompem lub TV. Matka dla świętego spokoju włączała to albo to. Teraz chodzi do 2 klasy i nosi okulary, bo odruchowo siadał przed TV w odległości metra, do 1,5. Wszystko oczywiście zależy od dziecka, nie kazde będzie zainteresowane. Ja jednak starałabym się jak najdłuzej trzymac je z daleka od kompa.

iza197575 

Informacje:
Dołączyła 1287 dni temu

Profil:
Imię: Iza
Im. dziecka: Mateusz
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-11-20, 10:01   

Moim zdaniem dziecko takie male nie powinno spedzac czasu przed komputerem :-| wiem ze to jest bardzo trudne ale ja z mezem ustalilam ze nasz synek ktory ma 4 latka spedza tylko 30 minut dziennie przy komputerze.Zastanawiamy sie tylko bo gra w gry odpowiednie oczywiscie do wieku jak taki maly brzdac lapie wszystko to jest nie do opisania ;-) Oczywiscie przy telewizorze tez ma wydzielony czas bajki troche po poludniu i wieczorynka i pora na spanie.Napisalam ze 30 minut dziennie ale bywa tak ze wcale nie chce w gy grac wiec to jest co 2 ,4 dzien ku uciesze rodzicow :lol: tylko nie dajmy sie zwariowac zeby dzieci nami rzadzily ;-)

KaMi25 

Informacje:
Dołączyła 1175 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-11-20, 15:32   

Tak - śmiesznie to wygląda jak maluch się pchają, zeby pomagać rodzicom :) :):) ale zaczęłam temat bo widziałam małego chłopca, który siedział przy laptopie mamy i słychać było tylko "pif paf". Nie chciałam zwracać uwagi rodzicom, ale uważam, że strzelanki dla malucha to jeszcze nie czas. Szukam jakiejś fajnej stronki edukacyjnej, zeby im podsunąć delikatnie zamiast tych gier z pistoletem. Piszcie proszę jeśli znacie, bo zależy mi na tym maluchu ;)

Informacje:
Dołączyła 1290 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-11-20, 15:40   

KaMi25, to okropne, że rodzice robią swojemu maleńkiemu dziecku taką krzywdę. Moze na mikołaja jakąś fajną grę planszową mu spraw. Dziecko w tym wieku to powinno inaczej rozwijac swe umiejętności niż strzelając. Ewentualnie na pogrywamy. pl można znajeźć fajne gierki dla maluchów.

KaMi25 

Informacje:
Dołączyła 1175 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-11-23, 22:28   

fajny pomysł z grą planszową - zbliżają się mikolajki więc będę miała pretekst do wręczenia prezentu. Powiem małemu, że Mikołaj pomylił adres :) :):)
a jeśli chodzi o komputer, to zrobiłam wywiad wśród znajomych i polecili mi ciufcię. Znacie może, bo ja jeszcze nie sprawdziłam?

KaMi25 

Informacje:
Dołączyła 1175 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-08, 22:54   

Kupiłam stasiowi grę planszową A kuku! Znajdź mnie! Ale była radocha! Graliśmy w 4 osoby (3 dorosłe plus maluch :) :):) ) przez jakieś 30 minut.
No i podpowiedziałam im tą ciufcię. Strasznie śmieszne gierki tam są, no i neutralne na szczęście.

Informacje:
Dołączyła 1290 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-12-09, 08:22   

No i super prezent zrobiłaś. Dla malucha to fantastyczna zabawa grac z dorosłymi (albo poprostu z ludźmi a nie maszyną). Tylko żeby jeszcze rodzicom chciało się to częściej robić.

iza197575 

Informacje:
Dołączyła 1287 dni temu

Profil:
Imię: Iza
Im. dziecka: Mateusz
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-09, 10:18   

Moj synek ostatnio zobaczyl u mojego brata gre planszową :-) chinczykabardzo mu sie spodobala gralismy w nią we 4 ;-) maly umie troche liczyc wiec nie bylo z grą problemu bardzo szybko zasady podlapal ;-) wiec na Mikolajki dostal miedzy innymi chinczykai bardzo z niej jest zadowolony.

KaMi25 

Informacje:
Dołączyła 1175 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-19, 23:18   

Relacja od Stasia - "Ciociu, ciociu - ciufcia wymiata" :) :):):)

KaMi25 

Informacje:
Dołączyła 1175 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-22, 15:09   

Zastanawiam się kiedy ja pozwolę Marysi grać na komputerze. Teraz ma zaledwie 6 miesięcy a już się do niego pcha. Normalnie wyrzuca zabawki i wyciąga rączki do laptopa. I podoba jej się "czuczuczu czu" - dźwięk z ciuchci na ciufci :)

Informacje:
Dołączyła 1290 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-12-22, 16:34   

Dzieci chcą robic to co dorośli. Widzi mamę przy kompie to sama też chce. Tak się uczą świata :)

Izabela 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2008-12-29, 11:00   

Zgadza się. Dlatego od najmłodszych lat, komuter i telewizor, staram się włączać jak najrzadziej. Co innego z muzyką. Muzykę bardzo lubi.

KaMi25 

Informacje:
Dołączyła 1175 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-30, 21:54   

moja też lubi muzyczkę i na razie nie ma znaczenia czy "dorosłe czy dziecięce" piosenki gramy ;) A wracając do komputera - myślę sobie że na 3 urodziny odpalimy ciufcię. W końcu na bank jest to zrobione tak, żeby dziecku nie zaszkodziło.

Odpowiedz do tematu