Kto pierwszy... Test robiliśmy razem z mężem - trochę nie mógł uwierzyć, jak zobaczył drugą kreskę
Od razu powiedzieliśmy mojej mamie, ale była sceptycznie nastawiona - bo przecież nie udaje się tak od razu
Teściom powiedzieliśmy w 9 tygodniu - specjalnie się do nich wybraliśmy
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-05, 13:40
Ja zaraz po zrobieniu testu powiedzialam mezowi, byl w lekkim szoku, powtorzylismy test i wtedy juz radosc Mialam pojsc najpierw do gina, ale nie wytrzymalismy i kilka dni pozniej powiedzielismy rodzicom, najpierw moim, potem meza
Informacje: Dołączyła 383 dni temu Posty: 1 Skąd: Warszawa
Profil: Imię: Anita
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-05, 17:03
Ja po zrobieniu testu, kiedy miesiączka spóźniała się zaledwie 4 dni zadzwoniłam do mojego D. niestety przebywa za granicą i osobiscie nie mogłam mu przekazać tej radosnej nowiny:) Na szczęście już za 4 dni wraca:) w tym samym dniu równiez poinformowałam o pozytywnym teściku rodziców:)
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 594 dni temu Posty: 347
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maksymilian Piotr
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-05, 17:23
U mnie z tego powodu ze dwie kreseczki byly wielkim szokiem chwile po zrobieniu testu zadzwonilam do partnerki mojego taty (zawsz sie doskonale dogadywalysmy) a bylam sama w domu i totalnie stracilam orientacje a musialam komus powiedziec oczywiscie zastrzeglam by tacie nic nie mowila dopoki nie bedzie na 100% pewne pozniej dowiedzial sie maz (jak wrocil z pracy) nie chcialam mu pisac smsa i nie chcialam by cos sie stalo jak bedie wracal autem do domu w euforii... i po wizycie lekarskiej powiedzielismy mojemu tacie, babci i paru znajomym.
Pozniej dowiedziala sie moja mama (byla w sanatorium i nie chcialam jej mowic przez tel bo nie wiedzialam jak zareaguje) i reszta rodzinki
co niektorzy sami sie domyslili
Hm jak to było? Teścik zrobiłam razem z mężem, nie powiedzieliśmy nikomu nawet po wizycie u lekarza, postanowiliśmy nie zapeszać. Rodzicom powiedzieliśmy w 10 tc, potem znajomym.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 368 dni temu Posty: 289 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Ania
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-21, 19:12
Ja zrobiłam test pierwszego dnia, kiedy powinnam mieć m-czkę i już wtedy widziałam jakąś znikomą 2 kreseczkę, ale nie wierzyłam. Po tygodniu zrobiłam drugi test i tam ewidentnie coś było. Poszłam na badanie z krwi i jak tylko miałam wynik powiedziałam o tym mężowi. Następnego dnia powiedzieliśmy naszym rodzicom.:)
Nie wiem jak wyjdzie.
Ale ja bym nie chciała od razu mówić.
No i jak już powiedzieć to tylko najbliższym, rodzice, rodzeństwo
I tak się rozejdzie
Profil: Imię: Karolina
Wysłany: 2011-08-22, 16:35
A Ja powiedziałam tylko paru osobom (rodzice, rodzenstwo mata) i teraz żałuję i wiem, że przy kolejnej ciąży obwieszcze całemu światu.
Bałam się bo to była wczesna ciąża, nawet nie dziękowałam za gratulacje i dziewczyny się smiały ze mnie tu na forum hihih
Sama sobie przykrakałam to co sie stało. Teraz jak się uda przylepie sobie na czoło kartkę, że jestem w ciąży i o! niech cały swiat wie
Choć jak już będę miała dzieciątko w brzuchu to sama nie wiem co zrobię pewnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum