REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: KOMUNIKAT- wklejanie zdjec na forum
Autor Wiadomość
madzia 

Informacje:
Dołączyła 1638 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-07-04, 14:16   KOMUNIKAT- wklejanie zdjec na forum

Prosimy o dostosowanie sie do zasad regulaminu forum bejbi.net!!

Zdjecia zamieszczamy poprzez opcje dostepne na forum. Instrukcja znajduje sie w dziele HYDEPARK, jak rowniez w zamknietym dziale ze zdjeciami :arrow: http://bejbi.net/instrukc...-vt320.htm#7989

Swoje fotki przed wstawieniem na forum nalezy zmiejszyc w odpowiednim do tego programie, do dozwolonych rozmiarow jakie oferuje forum, a nastepnie zalczyc poprzez ikonke Imageshack, lub Zalacz plik, a nastepnie wybrac i zalczyc ze swojego komputera. Opcje te znajduja sie pod oknem pisanej wiadomosci.

Zalaczone zdjecia w inny sposob ciagle poprawiamy. Czasami zdjecia sa tak duze, ze strona sie rozjezdza i wyglada to nieestetycznie, co tez moze utrudniac niektorym uzytkownikom wczytywanie sie takiej rozciagnietej strony. Fotki wyslane nie przez opcje forumowie moga tez czasami ginac i pozniej zostaje puste miejsce a komentarze sa dalej, nie wiemy juz do czego.

Niedostosowanie sie do regulaminu bedzie skutkowalo upomnieniem a w dalszych konsekwencjach ostrzezeniem.

Jesli nie wiecie jak zalaczyc zdjecie przez opcje forumowe, pytajcie w tym temacie lub osobiscie Moderatorki lub mnie, jesli temat zostanie usuniety. Wyjasnimy krok po kroku. Nie chce slyszec o sytuacji, ze ktos nie wie jak wstawic zdjecie a w tym temacie nawet nie poprosil o wytlumaczenie ;-) z reszta w regulaminie jest bardzo fajnie rozpisane.

Ardhara 

Informacje:
Dołączyła 512 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-08-03, 16:11   

w temacie to wiem jak wstawiać ale wstawione poprzez imageshack też było usuwane :/

(ps. mój program do obróbki siadł i nie mam możliwości zmniejszać zdjęcia :/ )

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1264 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-08-04, 08:23   

W zwykłym Paint-cie też zmniejszysz.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1638 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-08-04, 09:18   

Ardhara, ale zalaczylas przez imageshack ten ktory jest u nas na forum, pod okienkiem odpowiedzi? Bo z tego co pamietam, to do niego nie trzeba zmiejszac zdjec. Wystarczy zapisac u siebie na komputerze i zalaczyc. wlasnie przez imageshack-bezposrednio z tamtej stony www. zdjecia sie specjalnie nie zmniejszaja i rozjezdzaja nieestetycznie na naszym forum. Moze to byl powod edycji. Czasami bylo tak, ze u jednej z moderatorek na jej komputerze strona sie rozszerzyla i edytowala wlasnie dlatego, a u drugiej bylo normalnie.

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 683 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2011-08-04, 10:36   

Ja też wklejałam przez img i było źle, więc nie wiem <bezradny> Ale ja to szczególny przypadek, może nie mam predyspozycji do wklejania fotek :oops:

:) 

Informacje:
Dołączyła 1394 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-08-04, 10:56   

a ja nie wiem z czym jest problem. Zdjecie kopiuję na pulpit, z pulpitu na stronę i wsio.

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 683 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2011-08-04, 11:01   

:) napisał/a:
a ja nie wiem z czym jest problem. Zdjecie kopiuję na pulpit, z pulpitu na stronę i wsio.

W moim przypadku w nieudolności wrodzonej chyba <bezradny> :-P

WweronikaA 
w dwupaku

Informacje:
Dołączyła 839 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-08-25, 14:38   

Wczoraj wrzucałam zdjęcia i wszystko było ok a dziś mi wyskakuje że obraz musi byc mniejszy niz 1024 x 1024 coś takiego.
Wczoraj mi to tez wyskoczyło ale zmniejszyłam i szło, a dziś zmniejszam i dalej nie wchodzi <bezradny>
Coś u mnie nie tak czy co jest :?:

Tulimy się z twoim ojcem w objęciach lecz coraz nam dalej do siebie.
Dystansujesz nas, rośniesz, bezczelnie kopiesz, Stajesz między nami maleńki, rywalu by nas jeszcze mocniej zbliżyć nad kołyską...

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1638 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-08-25, 14:43   

WweronikaA, spojrz czy druga wartosc tez sie zmniejszyla.
Zawsze mozesz zmiejszyc do 1000 i nie powinno byc problemu.

WweronikaA 
w dwupaku

Informacje:
Dołączyła 839 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-08-25, 15:44   

dzięki, zaraz spróbuje pozmniejszać jeszcze raz i sprawdzę czy da się wkleić ;-)

Tulimy się z twoim ojcem w objęciach lecz coraz nam dalej do siebie.
Dystansujesz nas, rośniesz, bezczelnie kopiesz, Stajesz między nami maleńki, rywalu by nas jeszcze mocniej zbliżyć nad kołyską...

Odpowiedz do tematu