Witam wszystkie mamusie to mój pierwszy post na tym forum więc cokolwiek źle zrobiłam z góry przepraszam..
chodzi mi o to czy mogę stosować taki zwykły balsam nawilżająco-ujędrniający w skład tego balsamu wchodzi koenzym Q10, ekstrat sojowy , karnitynę, lecytyne, ekstrat z aloesu, prowitamine b5. Jestem już w ostatnim tygodniu 8 miesiącu przez cała ciąże smarowałam sie kremem z Gerbera na rozstepy (który mimo wielu pozytywbych opini nic nie pomogl ) a teraz niestety nie mam pieniedzy i kupilam ten balsam tylko zastanawiam się czy mogę go używać czy jest jakies zagrożenie dla dzidziusia ?? z góry dziekuję za odpowiedzi. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2010-04-14, 09:14, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 924 dni temu Posty: 2167
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-19, 14:07
Ja moze nie mam wątpliwości,ale podzielę sie mądrą radą
W pierwszej ciąży tez sie smarowałam , szczególnie na piersiach specjalnymi kremami i nic mi to nie pomogło.
Teraz jak sie kąpie w wannie na koniec smaruję sie najzwyklejszą oliwką dla dzieci i tak sobie poleżę chwile. Skóra nawilża sie błyskawicznie!!!! Lepsze to niz wyłażenie z wanny i smarowanie się, mazanie. A tak wychodzę z wanny, owinę się w ręcznik, obeschnę troche i gotowe
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 783 dni temu Posty: 40 Skąd: Polkowice
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-04-19, 23:54
Dokładnie ja w 1 ciąży cudowałam z kosmetykami, a rozstępy i tak były, teraz smaruję się samą oliwką.
Wysłany: 2010-04-29, 13:42
ja przy pierwszej ciązy też nic nie robiłam. dzisiaj chcę być bardziej świadoma swojego ciała i dbania o nie.zresztą nie będę młodą mamusią:) więc trzeba bardziej zaciskać pasa.koelżanka mi mówiła, że są dzisiaj specyfiki np. mustela, weleda atw, które działają rzeczywiście na rozstępy, szczególnie na te po ciązy. sa one przecież świeże, więc można coś z nimi jeszcze zrobić.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-08, 16:19
Uważajcie z tym smarowaniem
- Czemu twoja żona jest cała poobijana?
- A bo się smaruje na noc kremami, żelami, maściami, tonikami...
- I od tego jest cała w siniakach?
- Z łóżka się ześlizguje...
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 718 dni temu Posty: 2120 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-09, 17:22
takiego balsamu z masażerem na celulitis z AVONU to chyba nie można//???
A szkoda
Teraz sie smaruje oliwką z babydream zobaczymy jak to sie bedzie miało do rozstepów jak urodzę
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 746 dni temu Posty: 1452
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-09, 19:09
Aniusia napisał/a:
Teraz sie smaruje oliwką z babydream zobaczymy jak to sie bedzie miało do rozstepów jak urodzę
Uwielbiam tę oliwkę, co prawda nie jestem w ciąży, ale stosuję ją, bo ma mało chemii i świetnie natłuszcza skórę. Średnio wierzę, żeby zapobiegła rozstępom, ale może będą mniejsze czy coś...
Właśnie. Co na cellulitis w ciąży? Planowałam Galenic cellu revers, ale nie wiem czy można. Albo Loreal, taki niebieski, ostatnio był z masażerem w komplecie (w Rossmanie przynajmniej). Wiecie coś o tym? Planowałam zakup na wiosnę, ale wtedy właśnie okazało się, że będzie dzidziuś i wstrzymałam się...
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 718 dni temu Posty: 2120 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-12, 14:34
Ja jak przytyłam to od razu na udach celulitis się pojawił niby nie dużo ale to dopiero 4 msc ciąży a co bedzie pózniej licze na to że ktoś napisze że pytał lekarza i np. ten balsam na celulitids i wyszczuplajacy uda mozna stosować..jak nie to sama potargam ten specyfik 26lipca do gina na wizyte i spytam głowy mi chyba nie urwie
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 720 dni temu Posty: 1495 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-27, 20:07
Pomożcie kobitki bo normalnie oszalaję. Do tej pory myłam twarz garnierem czysta skóra, ale wyczytałam że ma kwas salisylowy w składzie który podobno jest szkodliwy. Nie wiem czy go używać czy nie, czy już zaszkodziłam dziecku. Tak samo nie wiem czy mogę używać peelingi albo maseczki. Jak to było u was?
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-27, 20:41
Zaszkodzić pewnie nie zaszkodziłaś, bo przez skórę się słabiutko wchłania, ale lepiej dmuchać na zimne i nie używać.
Skóra może inaczej niż zwykle reagować na wszelkie zabiegi, więc jeśli już to tylko delikatne zabiegi, czytanie składu preparatów i ostrożnie z wychodzeniem na słońce po peelingu (no, chwilowo pogoda peelingom sprzyja ).
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 419 dni temu Posty: 58 Skąd: Płock
Profil: Imię: Agnieszka
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2011-04-11, 20:14
Ja szczerze mówiąc trochę obawiam się rozstępów, jestem dopiero w 15tc a już mam taki duży brzuszek Narazie smaruję się oliwą z oliwek ( taką do sałatek extra virgin) i zastanawiam się czy coś mi to da..? A wy dziewczyny jak? Stosujecie jakieś skuteczne i już sprawdzone kremy, oliwki itd?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum