Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-19, 14:31
Dla kóz z pewnością
A na serio - jest alternatywą dla uczulonych na mleko krowie, oczywiście po roku...
U nas się czasem jada serki, ale żeby jakoś specjalnie było pozyteczne dla człowieka nie słyszałam.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1640 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2010-11-19, 14:11
dziewczyny - którejś pociecha młodsza niż 3-latek pije już mleko krowie? ostatnio dałam Krzysiowi do spróbowania ode mnie ze szklanki, krzywił się coś. ale kusi mnie, żeby już go powoli przyzwyczajać do smaku mleka, a jak się przyzwyczai, to odchodzić od modyfikowanego.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1595 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-19, 15:28
Madzia81, Dominik po 2 roku . A Danielek juz teraz wcina kluseczki na mleku krowim - bo babcia gotuje a mały wtedy od niej podjada . Ale mleko modyfikowane dawałam Dominikowi do 3 lat i tak zrobię z Danielkiem .
Madzia81 faktycznie powoli juz możesz, zawsze to oszczędność jakaś, ale ja bym do 3 roku życia podawała jednak modyfikowane przez wzgląd na zawartość witamin.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1266 dni temu Posty: 2080
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-20, 08:37
Nam lekarz poradził już dawać mleko kozie, lub sojowe. Kozie ma pozytywny wpływ na układ oddechowy i nerki ponoć, oczywiście tylko jako jeden posiłek, krowie oczywiście jeszcze nie.
No to ja was zaskocze (albo i nie) bo jak Mala miala 6-7 mies. doktorka juz mi mowila, ze moge troche mleka dawac do jedzenia. Przychodnie rekomenduja wlasnie 6-7 mies. zeby dziecko poznalo smak mleka. Czyli wiadomo, nie jakies duze porcje. Pozniej kolo 10 mies. mozna juz dawac do picia.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-22, 19:09
Natek też już od dawna pije krowie mleko, kakao, kawa zbozowa z mlekiem czy płatki z mlekiem, ostatnio hitem sa kuleczki Nesquik z mlekiem. Modyfikowanego mleka w ogóle nie pije bo nigdy nie pił, tylko kaszki zawierające juz mleko czyli te co się z wodą rozrabia.
Fakt krowiego mleka nie dostaje codziennie i nie za duzo aby biegunki nie było ale 2-3 razy w tygodniu trafi się
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 642 dni temu Posty: 2745 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-04-21, 13:42
Widzę, że zdania są podzielone. Kuzynka dostała pozwolenie od pediatry i swoja roczna corcie przestawiła juz na mleko krowie, tylko nie wiem czy jest jakas roznica tutaj medzy pasteryzowanym a niepasteryzowanym, bo mała dostaje wlasnie niepasteryzowane
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1595 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-05, 16:42
Ja na modyfikowanym to płatki robiłam już przed 1 rokiem - tak samo sucharki . A po 1 roku już były na krowim bo od babci zawsze podjadali . A teraz to najlepsze dla moich dzieciaków są kulki czekoladowe mlekołaki .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum