Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-10, 07:03
Hania zaczeła jeść na przy stoliczku chyba ok 8 miesiąca, wtedy kiedy już ładnie siedziała. Mam plastikowe krzesełko, ogólnie bardzo jestem zadowolona, tylko troche miejsca zajmuje.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-06, 21:24
My mamy drewniane, rozkładane... plus dokupione szelki Służy nam dobrze - i do jedzenia, i do zabawy.
Sadzać można, jak dziecko już samo siedzi, wcześniej mozna karmić np. w leżaczku czy foteliku samochodowym (wiem, mało wygodne, ale lepsze dla dziecka).
Co znaczy "rwie się do siadania"?
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1315 dni temu Posty: 1831
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-01-12, 17:32
Nam krzeselko pozyczyla kuzynka,bo u niej nie ma miejsca i karmi swojego malucha na kolanie Poki bedziemy u moich rodzicow to bedziemy korzystac,ale do Angli go nie zabierzemy bo po rozlozeniu faktycznie zajmuje sporo miejsca.
Ogolnie takie krzeselko calkiem nam odpowiada,jest stabilne,ma szelki dla wiekszego bezpieczenstwa,szeroki stolik z wyjmowana tacka i siedzisko pokryte jest cerata wiec jest latwe do utrzymania w czystosci.
A oparcie ma regulowane? bo w wiekszości typów krzesełek, całe siedzisko jest ruchome, a nie samo oparcie. Ale widziałam podobne krzeselko do tego ktore pokazałaś u kumpeli, i tam wlasnie oparcie miało regulację. fajne.
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-01, 15:25
I po to są szelki
Zdjęliśmy już jakiś czas temu - bo był spokój, ale teraz Zośka próbuje jeść siedząc na blacie... rozważam odszukanie szelek
Na wyjazd też chcemy już tylko szelki zabrać, kiedyś przetestowaliśmy, że właściwie męża pas wystarczył, przyczepiliśmy Zosię do oparcia (tak to jest jak się człowiek przyzwyczai, że w knajpkach są krzesełka dla dzieci...)
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-01, 15:29
motylek, schowaj, schowaj wyciągniesz dla drugiego bąbla . Dominik jak przestał na nim jeść i wolał przy stole to mi je rozwalił . Połamał całe siedlisko i został tylko stolik
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-02-01, 17:30
Krzysiowi też nie po drodze siedzieć w krzesełku. najlepiej jest u mamy na kolanach przy ławie. ale po cichu liczę na to, że jak zacznie jeść samodzielnie, to krzesełko wróci do łask.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-01, 19:56
Tri nie bedę małego na siłę zapinała w szelki bo nie o to chodzi żeby mu na złość robić czy zmuszać, bo tylko mu jedzenie obrzydzę!!! Na normalnym krześle przy stole ładnie siedzi i je (fakt trochę za nisko) - podoba mu się że on je tak jak wszyscy, więc nie mam sensu, najważniejsze że wcina bo to niejadek
Anetka masz rację jeszcze dla drugiego malucha się przyda więc trzeba chronić przed urwisem
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-01, 19:56
Staram się nie przyzwyczajać Zosi do jedzenia na kolanach, potem by ciągle chciała... no i ciężej wtedy w wiercącą się buzię trafić
Motylek - ja zapinałam Zosię zanim się zaczynała wiercić, więc jak później czuła opór to jeszcze nie była buntownicza
Na siłę to racja - nic z tego nie wyjdzie, poza plamami jedzenia w okolicy...
Ostatnio zmieniony przez Tri 2010-02-01, 19:58, w całości zmieniany 1 raz
Motylek skoro siedzi grzecznie przy stole, to nie ma sensu zmuszac go do siedzenia w krzesle. Ja niestety nie mam mozliwości karmienia Smoka inaczej niz w krzesełku, bo mi ucieka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum