Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1533 dni temu Posty: 4112
Profil:
Wysłany: 2010-02-01, 21:59
motylek napisał/a:
na kolanach racja nie ma sensu bo dzieci szybko się wygodne robią
no może i tak, ale inaczej to on nie zje. w krzesełku posiedzi chwilkę, zje parę łyżek i już się denerwuje, wierci, odwraca głowę. stołu z normalnymi krzesłami nie mamy. jakie inne wyjście?
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 767 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-01, 23:09
Chyba jedynie zająć czymś w krzesełku... i karmić po parę łyżek, stopniowo wydłużając
My też nie mamy normalnych krzeseł, tylko taborety - a na to Zosia jest jeszcze za mała.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Ja sie przymierzam do kupna krzeselka, w sumie to od wczoraj zaczelam o tym myslec.
Jest cos szczegolnego na co powinnam zwrocic uwage?? Czy po prostu krzeselko to krzeselko, i kazde bedzie dobre? Nie wiem nic w tym temacie wiem tylko, ze chce regulowane oparcie na poczatek i chyba bez opcji 2 w jednym, czyli stoliczek, na ktory wklada sie krzeselko.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1488 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-02, 09:30
madzia, nie polecam drewnianego . Fajne było bo można było potem zrobić stoliczek z krzesełkiem . Ale moje dziecko je połamało . Wydaje mi się że lepsze takie jak pokazała Madzia81 na 1 stronie .
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1159 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-02, 09:46
My dostaliśmy takie:
Chicco mama
5 stopniowa regulacja wysokości siedziska,dzięki czemu można je z łatwością dopasować do każdej wysokości stołu
- 3 stopniowa regulacja nachylenia oparcia,
-blat do jedzenia, który może też służyć jako miejsce do zabawy,
- 2 obrotowe kółka z hamulcami ,
-obszerne,miękkie, wyprofilowane, wyłożone ceratką siedzisko, które można bardzo łatwo w każdej chwili wyczyścić
- pasy bezpieczeństwa 5 punktowe, regulowane
-solidna konstrukcja
-składany podnóżek
- składa się bardzo prosto do niewielkich rozmiarów-patrz zdjęcie,po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca, może stać samodzielnie , można je swobodnie przesuwać, jest lekkie i poręczne,
-waga około 9 kg
-przeznaczone dla dziecka od 6m-cy do 3 lat
Opis znalazłam w necie i zdjęcia też, ale nasze jest niemal identyczne może troszkę jaśniejsze.
krzesełko złożone.jpg
Plik ściągnięto 365 raz(y) 12,52 KB
krzesełko.jpg
Plik ściągnięto 365 raz(y) 13,81 KB
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-02, 09:47
ja niewiele na razie moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia, ale kiedys czytalam o krzeselkach. Pokrycie powinno byc z materialu, ktory latwo zmyc i na ktorym nie zostaja plamy, regulowany podnozek, siedzisko obszerne, bo dziecko rosnie, szeroki blat, z zaglebieniem na kubek i z lekko podwyzszonymi bokami, aby np. maluch nie zrzucil czegos na ziemie popychajac to, pisali tez o pasach, albo o jakis bareierkach po bokach, aby maluch, ktory juz potem sie coraz wiecej wierci nie wypadl, blokowane kolka. Tyle zapamietalam, a jak jest w rzeczywistosci, to niestety jeszcze nie sprawdzilam.
EDIT: Kamyczek mnie troszke wyprzedzila, ale widze, ze sie pokrywa wszystko .
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 806 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-14, 13:50
Aneta napisał/a:
madzia, nie polecam drewnianego
A ja akurat polecam drewniane. Teraz są fajniejsze, z miękkim obiciem i regulacją oparcia. No i jakoś wydaje mi się lepszym pomysłem drewniany niż plastik. Wytrzymałe raczej są, bo krzesełko po mnie (a stara już jestem) rodzice jeszcze mają w piwnicy. Pogryzione przeze mnie co prawda, ale jeszcze sie nadaje, gdyby nie to, że prześmierdło piwnicą
Poza tym wydaje mi się, że potem można takie wysokie krzesło przerobić na krzesełeczko i stoliczek i dziecko ma niby stare, swoje, dobrze znane, a jednak nowe, takie "dorosłe" miejsce do jedzenia i łatwiej sie będzie do niego przyzwyczaić. Ale to tak czysto hipotetycznie - ten etap przed nami, my jemy siedząc na kolanach narazie.
Mam, i nie bylam zbytnio zadowolona z zakupu, bo nie spelnialo moich oczekiwan. Ale karmi sie dziecko dobrze, bo w foteliku sie zsuwala, nosic fotelik, dom samochod, samochod dom... Podpierana poduszkami jeszcze gorzej. Tak wiec mamy drewniane ktore pozniej mozna regulowac, odpiac barierke i stolik i jest stoleczek, nawet dorosly moze na nim usiasc. Mam taki, tylko ze stoliczkiem-tacka przypinany, oraz miekkie obszycie zakladane na rzepy. A wybor byl skapy i masakryczny. To bylo najlepsze, bo krzeselka typu ikea...nie bardzo.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1533 dni temu Posty: 4112
Profil:
Wysłany: 2010-09-16, 12:29
jakoś dziwnie wygląda
ale najważniejsze, że spełnia swoją funkcję.
ja gdybym dzisiaj wybierała, to zdecydowałabym się na drewniane, które potem można rozłożyć na stolik i krzesełko, bo Krzysiek dość krótko siedział w tym wysokim. teraz ma już stolik z dwoma małymi krzesełkami i najczęściej przy nim urzęduje i je. a to wysokie chyba złożę, bo stoi bezużyteczne.
Madzia moja znajoma ma takie krzesło i bardzo je sobie chwali.
Madzia81 Młody nadal je w krzesełku, ale popełniłam bląd w trakcie kupna, bo obicie nie jest z tworzywa które moza przetrzeć, ale z materiału ktory trzeba często prać
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 767 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-07, 08:32
Ja też polecam drewniane - owszem, poobijało się nam już przez te 2 lata używania i złamałam jedną żerdkę (ale to nie był "codzienny" wypadek ) - ale pasuje akurat drążek z łóżeczka
Łatwo sie myje - jak się wkurzałam to po prostu wstawiałam całe do brodzika... Jest stabilne - raz nie zdążyłam Zośce zabronić, sama się do niego wspięła, przy jej ruchliwości nie ufam żadnym plastikowym.
No i biureczko - przy naszym metrazu mebel dwufunkcyjny to duzy plus
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1177 dni temu Posty: 1814 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-23, 21:53
My jakos w tym tygodniuchcemy kupic krzeselko do karmienia. Poki co wybralismy baby design bambi, znajomi maja i sa zadowoleni, mi zalezy zeby bylo stabilne, bo maly strasznie sie "rzuca". Czy ktoras z Was ma takie? Widzialam, ze motylek chyba ma....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum