REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: krzesełka do jedzenia
Autor Wiadomość
Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1640 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-02-01, 21:59   

motylek napisał/a:
na kolanach racja nie ma sensu bo dzieci szybko się wygodne robią

no może i tak, ale inaczej to on nie zje. w krzesełku posiedzi chwilkę, zje parę łyżek i już się denerwuje, wierci, odwraca głowę. stołu z normalnymi krzesłami nie mamy. jakie inne wyjście? <bezradny>

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 874 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-02-01, 23:09   

Chyba jedynie zająć czymś w krzesełku... i karmić po parę łyżek, stopniowo wydłużając ;)
My też nie mamy normalnych krzeseł, tylko taborety - a na to Zosia jest jeszcze za mała.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1640 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-09-02, 10:18   

Ja sie przymierzam do kupna krzeselka, w sumie to od wczoraj zaczelam o tym myslec.
Jest cos szczegolnego na co powinnam zwrocic uwage?? Czy po prostu krzeselko to krzeselko, i kazde bedzie dobre? Nie wiem nic w tym temacie ;-) wiem tylko, ze chce regulowane oparcie na poczatek i chyba bez opcji 2 w jednym, czyli stoliczek, na ktory wklada sie krzeselko.

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1595 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-09-02, 10:30   

madzia, nie polecam drewnianego . Fajne było bo można było potem zrobić stoliczek z krzesełkiem . Ale moje dziecko je połamało :-P . Wydaje mi się że lepsze takie jak pokazała Madzia81 na 1 stronie .

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1266 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-09-02, 10:46   

My dostaliśmy takie:
Chicco mama
5 stopniowa regulacja wysokości siedziska,dzięki czemu można je z łatwością dopasować do każdej wysokości stołu
- 3 stopniowa regulacja nachylenia oparcia,
-blat do jedzenia, który może też służyć jako miejsce do zabawy,
- 2 obrotowe kółka z hamulcami ,
-obszerne,miękkie, wyprofilowane, wyłożone ceratką siedzisko, które można bardzo łatwo w każdej chwili wyczyścić
- pasy bezpieczeństwa 5 punktowe, regulowane
-solidna konstrukcja
-składany podnóżek
- składa się bardzo prosto do niewielkich rozmiarów-patrz zdjęcie,po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca, może stać samodzielnie , można je swobodnie przesuwać, jest lekkie i poręczne,
-waga około 9 kg
-przeznaczone dla dziecka od 6m-cy do 3 lat
Opis znalazłam w necie i zdjęcia też, ale nasze jest niemal identyczne może troszkę jaśniejsze.

krzesełko złożone.jpg
Plik ściągnięto 391 raz(y) 12,52 KB

krzesełko.jpg
Plik ściągnięto 391 raz(y) 13,81 KB

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1284 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-09-02, 10:47   

ja niewiele na razie moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia, ale kiedys czytalam o krzeselkach. Pokrycie powinno byc z materialu, ktory latwo zmyc i na ktorym nie zostaja plamy, regulowany podnozek, siedzisko obszerne, bo dziecko rosnie, szeroki blat, z zaglebieniem na kubek i z lekko podwyzszonymi bokami, aby np. maluch nie zrzucil czegos na ziemie popychajac to, pisali tez o pasach, albo o jakis bareierkach po bokach, aby maluch, ktory juz potem sie coraz wiecej wierci nie wypadl, blokowane kolka. Tyle zapamietalam, a jak jest w rzeczywistosci, to niestety jeszcze nie sprawdzilam.

EDIT: Kamyczek mnie troszke wyprzedzila, ale widze, ze sie pokrywa wszystko ;-) .

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1640 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-09-02, 17:44   

no to juz troche wiem, fajnie :) jak cos zakupie to pokaze.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1640 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-13, 13:50   

madzia, upatrzyłaś coś sobie?

piccolina 

Informacje:
Dołączyła 913 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-09-14, 14:50   

Aneta napisał/a:
madzia, nie polecam drewnianego
A ja akurat polecam drewniane. Teraz są fajniejsze, z miękkim obiciem i regulacją oparcia. No i jakoś wydaje mi się lepszym pomysłem drewniany niż plastik. Wytrzymałe raczej są, bo krzesełko po mnie (a stara już jestem) rodzice jeszcze mają w piwnicy. Pogryzione przeze mnie co prawda, ale jeszcze sie nadaje, gdyby nie to, że prześmierdło piwnicą :-/

Poza tym wydaje mi się, że potem można takie wysokie krzesło przerobić na krzesełeczko i stoliczek i dziecko ma niby stare, swoje, dobrze znane, a jednak nowe, takie "dorosłe" miejsce do jedzenia i łatwiej sie będzie do niego przyzwyczaić. Ale to tak czysto hipotetycznie - ten etap przed nami, my jemy siedząc na kolanach narazie.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1640 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-09-14, 15:04   

Mam, i nie bylam zbytnio zadowolona z zakupu, bo nie spelnialo moich oczekiwan. Ale karmi sie dziecko dobrze, bo w foteliku sie zsuwala, nosic fotelik, dom samochod, samochod dom... Podpierana poduszkami jeszcze gorzej. Tak wiec mamy drewniane ;-) ktore pozniej mozna regulowac, odpiac barierke i stolik i jest stoleczek, nawet dorosly moze na nim usiasc. Mam taki, tylko ze stoliczkiem-tacka przypinany, oraz miekkie obszycie zakladane na rzepy. A wybor byl skapy i masakryczny. To bylo najlepsze, bo krzeselka typu ikea...nie bardzo.

20091130082529.jpg
Plik ściągnięto 328 raz(y) 23,27 KB

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1640 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-16, 13:29   

jakoś dziwnie wygląda ;-)
ale najważniejsze, że spełnia swoją funkcję.
ja gdybym dzisiaj wybierała, to zdecydowałabym się na drewniane, które potem można rozłożyć na stolik i krzesełko, bo Krzysiek dość krótko siedział w tym wysokim. teraz ma już stolik z dwoma małymi krzesełkami i najczęściej przy nim urzęduje i je. a to wysokie chyba złożę, bo stoi bezużyteczne.

asia21_87 

Informacje:
Dołączyła 1394 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-09-16, 13:32   

Madzia81 napisał/a:
to zdecydowałabym się na drewniane, które potem można rozłożyć na stolik i krzesełko,
ja mam właśnie takie, i mamy już rozłożone bo Ula nie chciała jeść w nim za bardzo, zaczęła wychodzić

:) 

Informacje:
Dołączyła 1396 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-16, 20:36   

Madzia moja znajoma ma takie krzesło i bardzo je sobie chwali.

Madzia81 Młody nadal je w krzesełku, ale popełniłam bląd w trakcie kupna, bo obicie nie jest z tworzywa które moza przetrzeć, ale z materiału ktory trzeba często prać :/

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 874 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-10-07, 09:32   

Ja też polecam drewniane - owszem, poobijało się nam już przez te 2 lata używania i złamałam jedną żerdkę (ale to nie był "codzienny" wypadek :oops: ) - ale pasuje akurat drążek z łóżeczka :>

Łatwo sie myje - jak się wkurzałam to po prostu wstawiałam całe do brodzika... Jest stabilne - raz nie zdążyłam Zośce zabronić, sama się do niego wspięła, przy jej ruchliwości nie ufam żadnym plastikowym.
No i biureczko - przy naszym metrazu mebel dwufunkcyjny to duzy plus :)

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1284 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2011-05-23, 22:53   

My jakos w tym tygodniuchcemy kupic krzeselko do karmienia. Poki co wybralismy baby design bambi, znajomi maja i sa zadowoleni, mi zalezy zeby bylo stabilne, bo maly strasznie sie "rzuca". Czy ktoras z Was ma takie? Widzialam, ze motylek chyba ma....

krzeselko-baby-design-bambi-szare_0_b.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 17,67 KB

Odpowiedz do tematu