Wysłany: 2008-09-17, 14:47 Książka dla przyszłej mamy
Wspomniałam już, że dziś się nudzę w pracy, więc korzystając z okazji szperam w necie w poszukiwaniu wartego przeczytania poradnika ciążowego. Moze macie jakieś sugestie? W księgarniach aż roi się od tych poradników ale napewno nie wszystkie są godne polecenia. Z jakich Wy korzystałyście lub korzystacie?
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1286 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-17, 15:58
"w oczekiwaniu na dziecko"
h.murkoff a.eisenberg, s.hathaway
ja z takiej korzystam i jestem bardzo zadowolona. i do tego dzienniczek ciazowy o tym samym tytule.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1488 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-17, 16:15
Ja mam DZIECKO - zdrowie i rozwój od poczęcia do 5 roku życia . Co do ciąży to nie jest ciekawa nie ma żadnych obrazków. Jeżeli chodzi o rozwój i choroby to ma ich bardzo dużo opisanych i jak je leczyć .
Kupowałam też gazety - Mamo to Ja i Dziecko I z gazet byłam najbardziej zadowolona bo potem mi się przydały jak Dominik się urodził
Właśnie zakupiłam "w oczekiwaniu na dziecko". Już jakieś 3 lata temu u koleżanki taką widziałam. Dziś przed snem czeka mnie jej lekturka. Mała rzecz a cieszy
Są jakieś kijowe (sorki za stwierdzenie) rysunki. Jak mam ochotę pooglądać zmieniająca się dzidzię to patrzę na specjalnej stronie internetowej. Tam jest wszystko pokazane z tygodnia na tydzień. Mogę przesłać linka na priva:)
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1533 dni temu Posty: 4112
Profil:
Wysłany: 2008-09-20, 23:12
kupuję regularnie miesięcznik "M jak mama", bardzo fajna gazetka i mam książkę 'Mama debiutantka", ale to raczej się przyda dopiero jak dzidzia się pojawi na świecie.
No ja już sobie poczytałam co nieco, i chyba niepotrzebnie skoczyłam do pytań dot. porodu i kłopotów po nim, np związanych z nietrzymaniem stolca:/ Te tematy sobie chyba narazie daruję:P
Chwilowo tego typu lektury nie sa w sferze moich zainteresowań. Książka lezy sobie ukryta, a ja czekam cierpliwie na USG, które ma potwierdzić, ze dzidzia rozwija sie prawidłowo no i że wogóle tam jest. Czuje, ze siedzi sobie cichutko:)
Madzia81, muszę Ci przyznac rację. M jak mama to bardzo fajna gazeta, bo skierowana przede wszystkim do kobiet w ciąży, a nie tak jak pozostałe do tych co juz urodziły.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1533 dni temu Posty: 4112
Profil:
Wysłany: 2010-02-10, 13:23
ja dostałam na gwiazdkę 3 książki, które zdecydowanie mogę polecić, zarówno przyszłej, jak i obecnej mamie
1 - Drugi i trzeci rok życia dziecka Eisenberga - wszystko jest opisane: rozwój z podziałem na miesiące, dieta, pielęgnacja, choroby, bezpieczeństwo itd.
2. gry i zabawy z maluchami - Jackie Silberg (zabawy z dzieckiem między 12 a 24 miesiącem życia)
3. gry i zabawy dla dzieci Małgorzata Cieślak (zabawy dla dzieci od 1 miesiąca do 3 lat)
te z zabawami podrzucają naprawdę całe mnóstwo pomysłów na zabawy i wcale nie potrzebne do nich są żadne wyszukane zabawki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum