REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Kto kogo namówił na dziecko?
Autor Wiadomość
:) 
mamunia Szymunia

Informacje:
Dołączyła 732 dni temu

Profil:
Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-12-05, 15:09   

Przed faktem dokonanym? Samo by się nie dokonało :D ale u Nas to ja byłam głównym inicjatorem majstrowania dzidziusia. M wiedział, ze chcę dziecka, choć sam nigdy siebie nie widział w tej roli - a raczej bal się czy podoła. Teraz jest fantastycznym ojcem, po uszy zakochanym w Szymonie.

Lepiej żeby mnie nienawidzili taką, jaka jestem, niż kochali kogoś
kim nigdy nie będę

maniamore 

Informacje:
Dołączyła 283 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-12-08, 15:39   

:) napisał/a:
Przed faktem dokonanym? Samo by się nie dokonało :D

:-P Miałam na myśli sytuację, gdy kobieta udaje, że się zabezpiecza...

madzia 

Informacje:
Dołączyła 976 dni temu

Profil:
Nastrój:
smutna

Wysłany: 2009-12-08, 15:50   

No to bardzo madra kobieta. To tak jakby facet nalegal na dziecko, i dziurkowal prezerwatywy potajmenie, a pozniej zaskoczenie...pekla?? jakim cudem. To podstep jakis.
Jednak rozmowa jest najlepsza na wszystko ;-)

Gdy przyszłaś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
Że czasem tak na mnie patrzysz...
Tak jakoś pięknie.... "inaczej".

słoneczko07 
..szczęśliwa..

Informacje:
Dołączyła 260 dni temu

Profil:
Imię: Sylwia
Im. dziecka: Julia
Wysłany: 2009-12-08, 17:08   

hmmm czasami trzeba pomóc szczęściu ;) niektórzy mężczyźni sa tacy ostrożni... martwia się tym, ze właśnie nie sprawdzą sie w roli ojca a potajemnie modlą się o dzidziusia. Jednak Wiadomo nic na siłę.

maniamore 

Informacje:
Dołączyła 283 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-12-09, 14:38   

słoneczko07 napisał/a:
hmmm czasami trzeba pomóc szczęściu ;) niektórzy mężczyźni sa tacy ostrożni... martwia się tym, ze właśnie nie sprawdzą sie w roli ojca a potajemnie modlą się o dzidziusia. Jednak Wiadomo nic na siłę.

No to wtedy trzeba im pomóc :-P

piccolina 

Informacje:
Dołączyła 249 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-12-09, 19:11   

Mój mąż od ślubu gadał o dziecku, a ja mówiłam nie, jeszcze nie. Mialam wtedy dopiero 21 lat, studia, praca. Gadał cały czas, odstawiłam tabletki rok temu, ale wiedziałam, że nie mogę mieć dzieci, więc bez stresów. Bo robię drugie studia, no więc teraz też nie. No i... wpadka! Okazuje się, że nawet jak wyniki badań wychodzą Ci źle, jak 10 lekarzy mówi : trzeba się leczyć, bez tego dzieci nie będzie" to jednak natura to chyba sama weryfikuje. I tak od sierpnia jestem sobie w ciąży. Mąż skacze z radości od samego początku, ja się do tego przekonałam dopiero po jakimś czasie, a teraz cieszę się bardziej od niego chyba :)

magdaaa

Informacje:
Dołączył 567 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-12-09, 19:19   

piccolina napisał/a:
Okazuje się, że nawet jak wyniki badań wychodzą Ci źle, jak 10 lekarzy mówi : trzeba się leczyć, bez tego dzieci nie będzie" to jednak natura to chyba sama weryfikuje
bo o tym nie mysłam nie miałs parcia ze masz byc w ciazy tylko wrecz odwrotnie.
a co do tego aby facetowi powiedziec post factum , mysle ze w niektórych sytacjach inaczej sie nie da :-)

maniamore 

Informacje:
Dołączyła 283 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-12-10, 15:50   

piccolina napisał/a:
odstawiłam tabletki rok temu, ale wiedziałam, że nie mogę mieć dzieci, więc bez stresów.

My się poddaliśmy już właściwie. W tym roku miałam jeszcze zrobić badania i spróbować leczenia, ale gdyby było to zbyt trudne to sobie odpuścić i skupić się na czymś innym, no właśnie na karierze i kolejnych studiach. w ciąże zaszłam zaraz po obronie. Wcale się wtedy nie staraliśmy tylko tak spontanicznie to wyszło :mrgreen: mimo ciąży jednak poszłam na studia :mrgreen:
Mimo iż kiedyś M. nie chciał dzidzi to w kilku przypadkach udało mi się go skusić na s bez zabezpieczenia, na zasadzie "będzie co ma być"... No i nie było :roll:
Ale pewnie niektórym się to udało. I to też jest sposób :mrgreen:

piccolina 

Informacje:
Dołączyła 249 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-12-10, 17:42   

maniamore i to jest kolejny przyklad, że jak się bardzo mocno chce, to niekoniecznie wyjdzie. A jak się trochę odpuści, skupi na czymś innym i do seksu podejdzie bardziej spontanicznie to jakoś tak łatwiej wychodzi, nawet jeśli lekarze twierdzą, że to mało prawdopodobne.

I właśnie dlatego nie tylko małe dzidzi, ale w ogóle ciąża to cud. To cudowne, że w nas rośnie małe stworzonko, żywi się tym, co my, odczuwa nasze emocje, rozpoznaje nasz głos... ale faaajnieeee :->

maniamore 

Informacje:
Dołączyła 283 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-12-11, 12:29   

piccolina napisał/a:
maniamore i to jest kolejny przyklad, że jak się bardzo mocno chce, to niekoniecznie wyjdzie. A jak się trochę odpuści, skupi na czymś innym i do seksu podejdzie bardziej spontanicznie to jakoś tak łatwiej wychodzi, nawet jeśli lekarze twierdzą, że to mało prawdopodobne.

I właśnie dlatego nie tylko małe dzidzi, ale w ogóle ciąża to cud. To cudowne, że w nas rośnie małe stworzonko, żywi się tym, co my, odczuwa nasze emocje, rozpoznaje nasz głos... ale faaajnieeee :->

No właśnie piccolina masz rację. Odpuściłam, zajęłam się czymś innym. Tabsy od lekarza brałam, ale przestałam myśleć o dziecku. Obrona była na tapecie... I wtedy stał się CUD :mrgreen:

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 210 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-01-01, 22:41   

Oboje byliśmy zdecydowani na bycie ze sobą, ślub i dzieci, wspólnie wybraliśmy termin rozpoczęcia starań o pierwszego malucha, nastawieni na długie próby i leczenie, być może bez efektów (miałam wcześniej zdiagnozowane kilka problemów). Zaszłam przy pierwszej próbie, która właściwie nie była nawet próbą, a rozgrzewką :oops: Teraz planowaliśmy dziecko, jak nam się trochę sytuacja ustabilizuje (praca + mieszkanie), ale jesienią mąż stwierdził, że w sumie po co czekać, zawsze będą jakieś rzeczy do ustabilizowania... I tak się staramy o kolejne dziecko :)

Kicia! 

Informacje:
Dołączyła 178 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-02-02, 15:18   

Tylko Wam pozazdrosic :-) , ja na poaczatku bardzo nie chcialam, ciagle mowialam, ze jestem za mloda, trzeba skonczyc studia, zaczac pracowac, a pozniej sie jakos ulozy, teraz juz wiekszosc mam: dom, prace, no i staramy sie od roku o dziecko i na razie nic z tego, ale ciagle mam nadzieje :-)

Kicia! 

Informacje:
Dołączyła 178 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-02-02, 15:19   

Zapomnialam dodac, ze to moj (jeszcze nie maz) drazyl temat, wtedy mialam 21 lat, szkoda, ze sie nie posluchalam, moze byloby inaczej :)

malami 

Informacje:
Dołączyła 178 dni temu

Profil:
Imię: Jola
Im. dziecka: Nina??????
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-02-02, 15:26   

Tri fajnie przeczytac, że sobie postanowiliści i mieliscie :)
Kicia, nie myśl co by było gdyby, jestesmy tu i teraz, więc głowy do góry i do boju!!!

Czekamy na naszą NIUNIĘ

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 602 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Nastrój:
glodna

Wysłany: 2010-02-02, 15:27   

Kicia!, Nie każdemu udaje się od razu. My wywalczyliśmy sobie szkraba Wam też się uda. Cierpliwości życzę.

Odpowiedz do tematu