Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 1307 dni temu Posty: 11 Skąd: Dziesławice
Profil: Imię: Magda
Nastrój:
Wysłany: 2009-12-19, 21:21 kubek niekapek
Dziewczyny! szukam u was pomocy! MIchas niedlugo skonczy pol roku a ja chcialabym go nauczuc uzywac kubka niekapka! Ale jakos nie wiem jak sie do tego zabrac... moze doradzicie mi jakis dobry sprzet, jak narazie uzywalam AVENTU wiec moze jakies nakladki? podzielcie sie doswiadczeniami
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1640 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2009-12-19, 22:10
u nas z tym problem. Krzysio w ogóle nie chce pić z niekapka. jak go dostaje w łapki, to się bawi i wygłupia. my mamy z Canpol Babies i sama nie wiem czy kupować inne, czy po prostu moje dziecko nie będzie z niego piło i już?
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1595 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-12-19, 22:32
Ja mam kubek nie kapek z Aventu i Dominik nie chciał za bardzo z niego pić . A poza tym mój kubek nie kapek - kapie . Nie wiem czy one wszystkie tak mają czy ja kupiłam jakiś uszkodzony .
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1420 dni temu Posty: 1787
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-12-20, 20:05
My mamy kubek z nuk'a przeznaczony dla dzieciaczkow po 6tym miesiacu zycia i Dawidek swietnie sobie z nim radzi.
Natomiast pierwsze proby kubkowe przeprowadzalismy na kubku z tomme tippie dla dzieci po 4tym miesiacu i tu byl niewypal straszny - Dawidek nie nadazal polykac
A tak wogule to czytalam,ze lepiej zaczynac dziecko uczyc pic z normalnego kubka,bo takie niekpki tez sie przyczyniaja do powstawania prochnicy w takim samym stopniu jak butelka.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1640 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2009-12-23, 20:52
poczytałam trochę o tych kubkach i ja to zacznę już uczyć Krzysia pić z normalnego kubka. pewnie będzie to długa i mozolna nauka, ale w końcu się nauczy.
moja bratanica z buteli przeszła na normalny kubek , miła niekapek , ale jakos nie bardzo chciała z niego pic , wolała z normalnego , oczywiscie sie oblewała , ale szybko złapała.
mięliśmy canpol, ale mały nie potrafił z niego pić, więc w końcu jak miał jakieś 10 miesięcy kupiłam bidon ze słomką i załapał błyskawicznie... z niekapka nauczył się pić dopiero po 1 rż
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-06, 09:20
angik1683 napisał/a:
niekpki tez sie przyczyniaja do powstawania prochnicy w takim samym stopniu jak butelka.
Do próchnicy to się przyczynia picie soków/mleka wieczorem i w nocy, po myciu zębów; rzadziej się w nocy daje kubek, stąd rzadziej po kubku próchnica
Miękki ustnik jest dla mniejszych dzieci, bo łatwiej się ze smoka przestawić.
Mieliśmy niekapki z aventu, z canpola (tyle, że niekapkami to one były tylko przez przypadek) i canpol lovi (ten się zasysał, ale nie kapał), potem była... butelka po Cappy Junior na wyjścia, w domu zwykły kubeczek. Przez słomkę tez szybko załapała picie.
W sumie przy zwykłym kubeczku największy problem to oglądanie obrazków na nim, podczas gdy w środku jeszcze jest płyn...
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum