moje dzieckoo ciągle tylko kasza, ryż, mięsko. Warzywa są beeeee i ciężko je przemycić.
a smażone dania podajecie? nie mówię o głębokim oleju, ale np naleśniki, lekko przyrumienione mięko itp?
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-23, 15:33
Natek warzyw tez mao je,jak już to gotowane marchewka, ziemniaki, brokuły, kalafior, typowo mięsny chłop. Co do smażonych rzeczyt to jada normalnie, naleśniki odpadają bo nie lubi ale pierś z kurczaka, mielone, rybka z patelni, watróbka drobiowa jak najbardziej, w sumie reszta mięsa jak karkówka, łopatka, żeberka u nas w domu to przeważnie duszone z warzywami ale też je.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1638 dni temu Posty: 4543
Profil:
Wysłany: 2010-10-24, 22:16
Krzysiowi lepiej od smażonego podchodzi uduszone albo ugotowane mięso, a w ogóle to zupy są hitem
jarzyny tylko w przemyconej postaci, no, czasem za pomidora się chwyci i ziemniaka też zje.
owoce tylko zmiksowane i to nie za często.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1418 dni temu Posty: 1821
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-03-17, 15:22
Ala moj Dawis tez niechetny do nowosci, i wogule taki Tadek niejadek z niego Wyglada na duzego chlopca,ale szczerze mowiac to malutko je i bardzo wybrednie. Ziemniakow nie chce,chyba ze w postaci frytek,ale przeciez nie bede mu codzien frytek dawala,ostatnio zupki mu nie podchodza tyle co mieso zje z zupy,najchetniej to by rybe wcinal,mogly jesc codziennie.
Dzis byly wlasnie frytki i kotlecik rybny od babci
Angik myślę, ze chłopaki potzrebują więcej czasu. Od kilku miesięcy próbowałam podac mu banana (wogóle owoce nie słoiczkowe) i nie chciał, a nagle bach chwycił banana i je. fasolki szparagowej też nie chciał, krzywił się i mówił : bleee. A od 2 tyg wcina aż mu się uszy trzęsą.
Gdzieś wyczytałam, że wystarczy czesto kłasć na talerzu daną nowość a dziecko po pewnym czasie spóbuje samo, bez zachęcania.
Wysłany: 2011-03-17, 15:34
:) napisał/a:
Gdzieś wyczytałam, że wystarczy czesto kłasć na talerzu daną nowość a dziecko po pewnym czasie spóbuje samo, bez zachęcania.
u nas nie przejdzie,przykladowe ziemniaczki zostaje zepchniete widelcem z talerza w chwili gdy talerz staje przed nim,jak mu poloze cos nowego to jest "mama nie,nie,mama nie" i jak sama nie zabiore to widelcem zgrzebie na bok no ale moze z czasem sie przekona do nowosci,choc w zlobku podaja im przerozne dania i zawsze mi pisza w zeszyciku,ze ladnie jadl - moze moj dzieci woli angielska kuchnie
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1638 dni temu Posty: 4543
Profil:
Wysłany: 2011-06-25, 22:22
mój mały to ma bardzo zmienne gusta: jednego dnia np. truskawkami się zajadał, a kolejnego nimi pluł
niezmiennie uwielbia parówki, kabanosy.
posmakowały mu placki ziemniaczane, kopytka i fasolka szparagowa.
nie jada żółtego sera.
Wysłany: 2011-06-25, 23:32
Madzia81 napisał/a:
nie jada żółtego sera.
a moj uwielbia, szczegolnie starty
Jest wielkie NIE dla mleka i jogurtow i warzywka tez odrzuca.
Parowki od jakiegos czasu nie.
Chlebek od czasu do czasu, bulki suche uwielbia,platki tak ale bez mleka, poza tym ryba pod niemal kazda postacia,kotlety z piersi z kurczaka,ryz,kasza,frytki.
Informacje: Dołączyła 368 dni temu Posty: 610 Skąd: nibylandia.
Profil: Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
Wysłany: 2011-08-01, 10:26
Zuzka zje chyba wszystko Czasami się boimy, że nas zje - taki z niej głodomor
Ulubione dania
kluski śląskie z sosem (opcjonalnie zje kawałek mięsa)
zupka pomidorowa (i z makaronem, i z ryżem)
spaghetti
placki po węgiersku (dla małej jest wersja light )
kartofelki z sosem i mięskiem mielonym (najłatwiej mi przemycić mięso )
Profil:
Wysłany: 2011-09-11, 22:32
uwielbia ryby pod każdą postacią najlepiej wchodzi łosoś.
od niedawna posmakowały winogrona, wcześniej cały czas pluł nimi
bardzo lubi orzeszki pistacjowe i mleko z chrupkami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum