Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 522 dni temu Posty: 200 Skąd: okolice częstochowy
Profil: Imię: Ania
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-11, 08:39
Mam problem, moja Milenka robi ostatnio ciemno zieloną kupkę, nie wiem z czym może to być związane, nie dawałam jej nic nowego do jedzenia, sama tez jadłam to co zwykle, moze to od kaszki ale dawałam jej juz wczesniej i nic takiego sie nie zdarzało
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 716 dni temu Posty: 2112 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-11, 17:34
aniabekus weż pampersa z kupą i do rodzinnego podejdz u nas kazała mleko zmienić bo za dużo żelaza zawierało.kupa nie powinna mieć takiego koloru, no chyba że po deserkach z owoców leśnych to ciemna kupa ale to jednorazowo
Informacje: Dołączyła 368 dni temu Posty: 610 Skąd: nibylandia.
Profil: Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-11, 22:42
madzia napisał/a:
moze trwac i 2, 3 mies. i dluzej
pierwsze słyszę raz na jakiś czas - okej, normalne, ale nie codziennie przez 2 czy 3 mce
Oficjalnie kupka dziecka nie powinna być zielona, ale mimo to ten kolor jest bardzo popularny i wcale nie musi świadczyć o tym, że dzieje się coś złego. Przede wszystkim intensywnie zielone kupki mieszczą się w normie. Lekko zielonkawe zabarwienie może powstać również pod wpływem powietrza (powierzchnia stolca po prostu się utlenia). Poza tym, gdy pojawi się zielona kupka zastanów się, co jadłaś. Poobserwuj dziecko i przyjrzyj się swojej diecie. Gdyby jednak zielona kupka zaczęła pojawiać się u twojego dziecka codziennie, skonsultuj problem z pediatrą. źródło: dlarodzinki.pl (i nie tylko - moja położna też tak mi mówiła )
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-12, 09:03
u nas zielona była codziennie jak z cyca przeszłam na modyfikowane....pediatra mówił ze nie powinno tak być kazała przynieść pampersiaka z kupą sama zobaczyła i kazała mleko zmienić
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 776 dni temu Posty: 1706 Skąd: Śrem
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-14, 10:23
U nas kupy nadal nie ma regularnie. Jak już 2, 3 dni się nie pojawia to podaję espumisan, jeśli on nic nie przeczyści to wtedy na 5 dzień czopek, bo inaczej nie idzie dać sobie z nią rady. Lekarz mówi, że trzeba czekać. Bo dopiero 1,5 tyg. jesteśmy na tym pepti. Po tym mleku niby miało się uregulować, tylko pytanie ile czasu jeszcze ma mi się dziecko męczyć ? Bo podejrzewam, że gdybym nic z tym nie robiła to i z 10 dni pewnie by kupy nie było,...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum