Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 718 dni temu Posty: 1489 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-02, 17:09 Kupki :)
Moja córka przez ostatnie parę dni robi kupki w których zauważam niewielkie ilości śluzu, poza tym kupki mają jakiś ostrzejszy zapach. Nie wiem czy to normalne. Co o tym myślicie, dodam że wcześniej dwa dni nie robiła kupy, czy to mogło mieć na to wpływ?
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-02, 17:53
Gosiak 11, u mnie były takie kupki . Co prawda było w nich mało śluzu a zapach taki ostrzejszy . Nie szłam do lekarza - były gdzieś tak 3 pod rząd a potem już normalne . Jak karmisz piersią to może ma wpływ to co zjadłaś . Ja to sobie zawsze tak tłumaczyłam że zjadłam coś co dzieciakom nie podeszło i dla tego taka kupka . A jadłam wszystko nie miałam diety mamy karmiącej .
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 922 dni temu Posty: 2195
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-03, 21:10
Gosiak 11 napisał/a:
Moja córka przez ostatnie parę dni robi kupki w których zauważam niewielkie ilości śluzu
emilka tez takie miała od czasu do czasu, ale nie zauważyłam, zeby brzuszek ją bolał
kupka taka rzadsza, dawałam marchwkę rozgotowana i przetartą, pediatra mówi ze takim nawet maluszkom można dawać, albo chociaż wodę/sok z tej roztartej marchweki
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1497 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-03, 21:12
Śluz na ogół świadczy o alergii. To tyle co wiem. Pomyśl co zjadłaś, żeby nie jeść na przyszłość.
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1497 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-05, 17:06
Bywa i tak. Wtedy najlepiej obserwować, po czym są takie kupki.
U nas tak jest teraz. Nic na buźce nie ma ani na ciałku, a w kupie śluz.
Jakiś sok go chyba uczula i nie mogę wyłapać który to.
Zawsze mnie uczulali na śluzowate kupki, że mogą być objawem alergii pokarmowej.
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 872 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-06, 00:00
Śluzu być nie powinno, trzeba obserwować. Faktycznie mogłaś coś zjeść nietypowego - niekoniecznie alergia, ale mogło być coś drażniącego -> kontrola diety.
Marchewki bym takiemu maluchowi nie dawała - po co dokładać obciążenie nowym składnikiem? Za wcześnie jeszcze...
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 692 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-09, 16:46
ja nie rozpoznaję czy to śluz czy grudki mlekowe, natomiast dziwi mnie kolor jak jest zielony, a właściwie nic innego nie jadłam niż wcześniej ( karmię piersią)
od nabiału może byc zielona?
chyba mam obsesję i czekam na ta alergię na nabiał ( obawiam się jej ) żebym nie wykrakała
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 692 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-09, 20:54
nie nie, rzadko ją dopajam, bo ona nie ma ochoty na żadne herbatki, a na soczki chyba zamała. W każdym razie kolory kupek są rożne. No i raz nie robi cały dzień, a raz ze 4 kupy na dzień co 2 godziny. Oczywiście wszystko jest rzadkie, ale to chyba normalne , bo pije tylko moje mleczko. Trudno stwierdzić czy to rozwolnienie czy nie, czy dobra przemiana materii. Lepiej chyba jak czesto robi niz jak nie robi i brzuch twardy
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 922 dni temu Posty: 2195
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-10, 20:42
Beata napisał/a:
No i raz nie robi cały dzień, a raz ze 4 kupy na dzień co 2 godziny. Oczywiście wszystko jest rzadkie, ale to chyba normalne , bo pije tylko moje mleczko
kupka dziecka na mleku mamy jest taka "słodka", ma taki specyficzny zapach, nie jest nieprzyjemny
ja lubiłam te kupeczki, nie to co teraz
nie wiem któro gorzej robi Emilka czy pies
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum