Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 840 dni temu Posty: 2580 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-15, 20:15
mi laktator nie był potrzebny na dobrą sprawe wcale, odciągałam tylko pokarm jak musiałam pominąć karmienie, no i jak mała wzgardziła cycem to jeszcze odciągałam
mam aventa, laktator dobry
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1497 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-15, 20:29
Ja byłam po cc, dizecka nie karmiłam, choć koło 4 doby zaczęłam stymulować, bo pojawiła się wizja karmienia piersią. U mnie był potrzebny do stymulacji. Babki po porodzie SN co ze mną leżały w 2-3dobie Bogu dziękowały za laktator, bo miały nawał, a dzieciaczki mało ściągały.
Jeśli się to komuś przyda, miałam laktator ręczny aventu, jak dla mnie totalna porażka. Dziewczyna, która ze mną leżała miała Tommeego Teeppe i świetnie jej ciągnął.
I choć są z wami, do was nie należą.
Jeśli się to komuś przyda, miałam laktator ręczny aventu, jak dla mnie totalna porażka
To nie wiem od czego to zależy bo jak dla mnie to świetny był Uratował mi życie, wszystkie mężów wysłały po aventa
Ja sporo używałam na początku- odciągałam do butelek, którymi karmiłam, potem poszedł w odstawkę, bo mm weszło. A laktację faktycznie rozbuchał mi, że potem ze 2 miesiące sobie nie mogłam poradzić po odstawieniu, mimo, że to przecież ze 2 tygodnie były tylko
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 872 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-16, 21:55
Moja Medela po 3 latach nadal działa Przydała się w szpitalu, bo mały za bardzo chudł, nie umiał wyssać wszystkiego do końca, mimo, że mleka było aż nadto - najadał się tylko mlekiem I fazy, więc mam ściągać i podawać II fazy z butelki - i zaskoczyło
Teraz laktacja się normuje, więc jak waga będzie ładna, to zakończymy przygodę na jakiś czas.
Więc : zabierać może nie od razu, ale warto mieć przygotowany /wybrany model, żeby mąż wiedział co przywieźć w razie potrzeby.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum