Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-31, 09:30
Wszystko zależy od nasilenia objawów - przy katarze siennym lepiej leków unikać (zostaje wapno i "wypłukiwanie" alergenów), ale już np. astmę trzeba miec pod kontrolą.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-01, 10:11
no dokładnie to chodzi mi o reakcję na jad owadów, szczególnie pszczeli- oazuje się, że mam dosyć mocną reakcję alergiczną. Z tego co wiem to każde następne użądlenie jest gorsze . Ostatnio było kiepsko, więc teraz mam nosić przy sobie adrenalinę- z tego co wyczytałam i lekarz powiedział to adrenalina lepsza od sterydów w ciąży?!?
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-01, 11:46
Przy takiej reakcji najważniejsze jest szybkie podanie leku - żeby nie zdążyło być kiepsko. Takim lekiem jest adrenalina, sterydy podaje dopiero pogotowie - jeśli jest potrzeba.
To wszystko niezależnie od ciąży.
W ciąży w przypadku takich reakcji i tak podaje się wszystkie potrzebne leki - bo we wstrząsie organizm odcina dopływ krwi m.in. do macicy - a to na 100% działa gorzej niż ewentualne (bo leków na ciężarnych nie wolno testować, stąd mało leków ma opracowania naukowe odnośnie potencjalnej szkody w ciąży i przez to nie jest odgórnie dozwolone ich stosowanie ciąży) działanie któregoś leku, i to w szybkim tempie.
Nie rozważałaś odczulania?
motylek Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-05-06, 09:45
Tri skarbnico wiedzy powiedz mi dostałam torecan na mdłości- brać nie brać?!?!? Moja egzystencja ostatnimi dniami woła o pomoc i to nagadał takich głupot że druga ciąż to nie ma mdłości!!!!!
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-06, 13:53
Mądra księga rzecze, kategoria C - czyli ostrożnie, bo niewiele wiadomo o szkodliwości.
Jak wytrzymujesz, to nie bierz; zostaw go sobie na sytuacje, kiedy by Cię bardzo męczyły albo byś tak wymiotowała, że groziłoby odwodnienie.
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-06, 19:06
dzięki tak robię, wczoraj wziełam i o niebo lepiej było ale dzis daję radę najgorzej było rano ale i tak w pracy byłam, a prowadzenie samochodu nie bardzo przy tych czopkach więc nie brałam i na razie niech tak zostanie...
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 499 dni temu Posty: 19
Profil: Imię: Basia
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-12, 18:41
Byłam u lekarki i jestem w 6 tyg ciąży ale nie przepisała mi zadnych witamin a zapomnialam sie zapytac...a nastepna wizyta za miesiac... Czy to jest normalne??:)
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-12, 19:55
basiulka1290, kwas foliowy bierze się już jak się stara o dziecko . Potem mi lekarz kazał brać do 3 miesiąca . Od 3 miesiąca same witaminy dla kobiet w ciąży . Kup Kwas foliowy i łykaj 1 tabletkę dziennie . A na wizycie lekarka Ci już wszystko wytłumaczy i może podpowie jakie witaminy łykać .
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2272 Skąd: Górny Śląsk
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-13, 09:56
Ja zażywam witaminy Prenatal Complex, teraz dostałam także Luteinę dopochwowo ze względu na krwiaka w macicy No i oczywiście kwas foliowy, przed ciążą i na samym pocztku brałam zwykły Folik a teraz rowniez ze względu na krwiaka dostałam większa dawkę kwasu foliowego w tabletkach Acidum Folcium Richter.
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-13, 10:21
tak yak kwas foliowy ważna rzecz, a co do witamin, moze najpierw chce zobaczyć jakie masz wyniki i wtedy dobrać odpowiednie witaminy??? Ja np. teraz nie biorę nic witaminowego, w sumie nie wiem dlaczego, skończyło mi się opakowanie i jakoś tak do tego wyniki idealne więc
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 613 dni temu Posty: 1651 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-13, 11:27
mi tylko folik kazał brać przez całą ciążę a jak spytałam o witaminy to powiedział mi że wyniki mam dobre, dobrze się odżywiam nie ma co chemią faszerować lepiej jeść owoce i warzywa i będzie dziecko miała wszystko czego potrzeba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum