Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 872 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-13, 14:36
Ale te dawki receptowe stosuje się w leczeniu konkretnych stanów, a nie w suplementacji ciążowej
Dawka profilaktyczna jest bez recepty, choc oczywiście mozna wypisać "ku pamięci".
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 579 dni temu Posty: 117 Skąd: Zielona Góra
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-22, 12:24
Ja w 1 trymestrze łykałam kwas foliowy i prenatal.
_________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
ja jeszcze jak się staraliśmy i na początku ciąży, łykałam Feminatal 800 - ten z większą dawką kwasu foliowego i metafoliną, a po 12 tc przeszłam na Feminatal 400 z DHA. Dobrze się czułam po tych witaminkach, wyniki badań miałam w porządku, także nie kombinowałam z czymś innym
Mi ginka kazało kupić sobie witaminy, ale doszłam do wniosku, że najpierw zrobie badania, a dopiero potem ewentualnie jakiś suplement. Po co sie faszerować?
Chyba nie robię głupio?
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 589 dni temu Posty: 76 Skąd: zachodniopomorskie
Profil:
Wysłany: 2010-11-09, 09:13
ja też nie biorę,ale 23 listopada idę do lekarza z wynikami krwi i moczu,więc zobaczymy czy będą ok
a kwas foliowy jeszcze biorę,lekarz kazał brać do 16 tyg.
Emka, ja kwas foliowy reż biorę i aspargin. Kolejną wizyte mam 22 listopada i tez muszę zrobic na nią wyniki. Zobaczymy wtedy, ale myśle, że zdrowo się odzywiam i nie będzie potrzeby dodatkowej suplementacji
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-09, 10:18
Sabina napisał/a:
zdrowo się odzywiam i nie będzie potrzeby dodatkowej suplementacji
skoro tak to faktycznie nie ma sensu dodatkowo brać witaminek, ale fatycznie musisz zwrócić uwagę na swoją dietę No i wyniki badań też będą miały znaczenie
Ja dzisiaj ide z wynikami, mam nadzieję że koniec z lekarstwami, chcialabym zostac tylko przy witaminkach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum