Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 1372 dni temu Posty: 125 Skąd: Londyn
Profil: Imię: Ania
Nastrój:
Wysłany: 2008-08-26, 19:36 Leki ułatwiajace zajście w ciąże
Wlasciwie to mam pytanie o clostilbegyt taki lek.... Czy mozna go brac nawet jezeli ma sie jajeczkowanie czy dziala on tylko przy braku jajeczkowania? A moze znacie jakies inne leki?
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1488 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-08-26, 21:34
skinny ja słyszałam że pomaga w zajściu w ciążę . Przeważnie się go bierze od 5 do 10 dnia cyklu . Czasem też dają Dupchaston on też pomaga w zajściu - ja go brałam . A co do jajeczkowania to nie mam pojęcia .
WITAM , od pewnego czasu staramy sie z mezem o dzidziusia i nic , @ spozniala mi sie 3 tygodnie , juz myslalam ze tym razem sie udalo a tu nic , wiec poszlam do ginekologa wykryl u mnie duzego torbiela na lewym jajniku , przepisal mi primolut bralam 10 dni i torbiel zniknol , nastepnie zaczol obserwowac czy mam dni owulacyjne co dwa dni wizyta , woreczek byl wielkosci 17mm i przestal rosnac i nie chce peknac , w sobote wybieram sie do niego i jesli nic sie nie zmieni to przepisze mi leki na owulacje , chcialabym sie dziewczyny zapytac czy ktoras z was brala takie leki i czy udalo wam sie zajsc w ciaze .Pozdrawiam
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-12, 11:48
minula ja nie miałam problemów z owulacją więc za bardzo Ci nie pomogę. Wyczytałam tylko tyle że jeżeli kobieta stara się o dziecko to lepszy lek to Duphaston a nie Primolut . A na ulotce Primolut jest jakaś informacja jeżeli chodzi o ciążę
dzieki za odpowiedz ale ja primolut bralam na torbiela , torbiela juz nie mam bo wchlonol sie ale teraz mam problem z owulacja poniewaz jej wogle nie mam
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-12, 17:20
minula a badałaś progesteron Doczytałam jeszcze że bada się go około 22 dnia cyklu . I na brak owulacji pomaga Clostybegyt Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
dzis mam 13 dzien cyklu i nadal brak dni plodnych , nie badalam progesteronu , lekarza odwiedzam co dwa dni , pecherzyk mam 17mm ale stanol w miejscu , tak jak juz pisalam w sobote ide na ostatnia wizyte i lekarz stwierdzil ze jak sie nic nie zmieni to przepisze mi leki na owulacje , w lipcu robilam sobie caly miesiac testy owulacujne i zawsze byl negatywny
minula a bierzesz kwas foliowy? Ja dopóki nie zaczęłam go brać, okres wywoływałam luteiną (okres rozregulował mi się po tabletkach diana 35) i ta sytuacja trwała prawie 4 lata. Odkąd regularnie biore kwas foliowy uregulował mi się cykl, zaskoczył mi tak jak miałam jeszcze w szkole średniej. Trzymam kciuki.
P.S. ja mam owulację ok 20 dnia cyklu. Więc moze jeszcze się uda.
Witam , bylam u ginekologa i przepisal mi clostilbegyt , mam go brac od 2 dni cyklu przez 5 dni po jednej tabletce i 9 dni cyklu mam isc na usg , chcialabym sie zapytac czy ktos z was bral ten lek i jakie po nim byly efekty ???/
No niestety mnie też ominęła ta wątpliwa przyjemność brania lekarstw, wiec nie pomogę. Ale trzymam mocno kciuki, żeby jak najszybciej udało Wam się zafasolkować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum